0

en önemlisi rekabet olayını ve dostluğu başlatmıştır nbayı değiştiren 2 ana oyuncudur yerel takımlar kolej basketbollarına çok destek vermişlerdir birisi siyah diğeri beyaz tenlidir nbayı garip kalmaktan en yüksek sıralara taşımıştır

0

70li yıllarda basketbolun en yetenekli iki oyuncusuydu

0

son periyot
ana sayfa nba
nba
magic johnson ile larry bird arasındaki rekabet
yazar: misafir yazarlar - 17 mart 2015
magic johnson ve larry bird rekabeti
magic johnson ve larry bird rekabeti

bugün çokta uzak olmayan ama malesef çoğumuzun (1980 doğumlu ve sonrakilerin) izleyemediği nba’nın bana ve çoğu otoriteye göre en iyi yıllarından olan, gerçekten efsaneleri barındırmış bir dönem olan, 1980’lerin hem takım, hem de bireysel olarak en fazla dikkat çekmiş ve hem basketbolseverlere hem de izleyenlere müthiş bir haz ve heyecan yaratmış 2 efsanevi oyuncunun yani magic johnson ve larry bird‘ün çekişmesi az da olsa sizlere aktarmaya çalışacağım.

bu 2 oyuncunun çekişmesi daha lise ve kolej yıllarında başlamış aynı draft döneminde kıvılcımların ateşlendiği ve nba’nın en çekişmeli takımları olan los angeles lakers ve boston celtics‘e gitmeleriyle, başından efsane olacaklarının sinyallerini vermişlerdi zaten.

magic johnson ve larry bird rekabeti

biri draft’ta 1. olarak kareem abdul jabbar gibi süper starı kadrosunda bulunduran son şampiyonluğunu 9 sene önce kazanmış, şampiyonluğa aç bir takım olan los angeles lakers’a; diğeri ise drafta 6. sıradan seçilerek magic johnson’ın takımının en ezeli rakibi olan boston celtics’e gitmişti. boston celtics aslında larry’i 1978 draftında seçmiş ama biraz daha kolejde oynaması gerektiği kanaatinde bulunmuş lakin 1978 sezonunda diğer senelere göre kötü bir sonuç ile ligi bitirince bird’ü 1979 draftın da almışlar ve sanki bu 2 oyuncunun efsane olmaları için ortamı ayarlamışlardı. bu 2 oyuncunun kaderi artık ya efsane olmaktı ya da birbirlerine bakıp çoğu yetenekli oyuncu gibi nba’da kaybolmaktı.

magic johnson ile larry bird arasındaki rekabet
magic johnson ile larry bird arasındaki rekabet
magic johnson; espn tarafından gelmiş geçmiş en iyi oyun kurucu seçilmiş ve gerçekten de bu unvanın hakkını oynadığı yıllarda hem oyunu hem de karakteri ile vermiştir. kareem abdul ile oluşturdukları uyum ve diğer takım arkadaşlarının da onlara katkı sağlaması ilk senesinde kendisini şampiyonluğa ulaştırmış ve çaylak sezonun da kendisini nba finalleri mvp’si yapmıştır. magic öyle bir oyuncudur ki lig tarihi boyunca neredeyse 12 asist ortalama ile oynamış ve en fazla asist yapan 3. oyuncu konumuna yükselmiştir. wilt chamberlain’den sonra nba’da en fazla triple-double yapan oyuncudur. bunun yanı sıra tam 5 nba şampiyonluğu, 3 nba mvp’liği, 3 nba finalleri mvp’liği, 12 nba all star maçı ve 2 nba all star maçı mvp’liği olmak üzere nice başarıları vardır.

larry bird; 3 numara mı yoksa numarasız bir oyuncu mu gerçekten anlaşılması zor bir oyuncuydu. maç içinde yaptığı ribaund, asist, smaç, 3’lükler, fake’ler ve hele de o maçın tıkandığı anlardaki ve son saniyede ortaya çıkıp attığı muhteşem 3’lükler ile gerçekten tam anlamıyla bir takım lideri ve basketbol idolüydü. o’nun dönemin de hiç kimse onun gibi bir şütör ve soğukkanlılığa ulaşamamıştı. magic johnson ile nba’ya ayrı bir hava kazandırmışlardı.

1

basketbolun iki yetenekli oyuncularıdır.70li yıllarda ikisi de damga vuran başarılı sporculardır.nba rekabetinin gayet zirvelerde olduğu bir dönemdir.basketbolun iki değerli ve önemli yetenekleridir.

0

bu iki efsane oyuncu arasında rekabet vardır ama bu oyuncular her zaman saha dısında birbirlerine saygılı olmuslardır. o donemlerde 8 kez nba sampiyonlukları vardır. ıkısı de hastalık nedenıyle bırakmıslardır sporu. mıchael jordan bu ıkı efsane bırakınca sampiyonlukluklarının cogunu elde etmiştir..

0

larry bird ve magic johnson arasında tatlı bir rekabet bulunmaktaydı, ikisi de dönemin en iyi basketbolcusuydu ve amerikan basketbol kültürü tarihine derin izler bıraktı günümüze.

0

1980 li yılların ünlü nba oyuncularıdır. 1980 li yıllarda amerikan profesyonel basketbol ligi nba'i kasıp kavuran los angeles lakers-boston celtics mücadelesini vazgeçilmez kılan olgunun laryy bird-magic johonson rekabeti olduğu yaygın bir kanıdır. her iki basketbol oyuncusuda 80-89 yılları arasında nba finallerinin vazgeçilmez oyuncuları olmuştur. ikilinin oynadığı maçlar tv'lerde izlenme rekorları kırmıştır. 37 maçta karşı karşıya gelmişler 22 maçta galibiyet magic jhonsonın takımının olurken, magic jhonson 5, larry bird ise 3 nba şampiyonluğu elde etmiştir. bu iki oyuncunun çekişmesi lise kolej yıllarına kadar uzanmaktadır. magic jhonson daha çaylak sezonunda kendisini nba finalleri mvp'si yapmıştır. lig tarihi boyunca asist ortalaması 12 ile oynamış ve en fazla asist yapan 3. oyuncu konumuna yükselmiştir. larry bird maç içinde yaptığı ribaund, asist, smaç, 3'lükler ve maçın tıkandığı zamanlarda ve son saniyelerde attığı 3'lükler ile takımının lideri olmuştur. her iki oyuncuda hem saha içinde hem saha dışında birbirlerine, rakip takım ve taraftarına gösterdikleri saygı ile hemde maçlarda birbirlerine karşı gösterdikleri müthiş mücadele ile iyi bir sporcu olduklarını göstermiş ve nba tarihinde efsaneleşmişlerdir.

0

larry bird en iyi şutör olarak görülüyor bileği çok iyi magic johnson ise en iyi pasör eğer videolarını izlerseniz ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız

0

isimlerini ilk defa duydum bunlar kim hemen araştırıp cevabımı yazıcağım

0

gerek nba gerek dünya basketbol tarihi açısından bir devir açan iki basketbolcudur günümüzde de çoğu basketbol oyuncusuna öncü olmullardır.

0

dünya basketbol tarihinde nba de tarih yazmış öncü basketbolculardır.

1

dünya basketbolunda ve nba'de tarih yazmış iki basketbolcudur. magic johnson aids hastalığına kapılmıştır.

0

magic johnson ve larry bird çok onemli basketbolcu olmalarinin yanı sıra johnson en çok serbest atiştan skor üreten oyuncudur nba de. bird ise en çok 3 lükten skor üreten basketbol oyuncusudur.

0

her ikiside efsane basketbol oyuncularıdır.

0

magic johnson gerçekten nba tarihinde uzun olup oyun kurucu rolünde oynamayı getiren adam. saha gorusu, pasları ve top hakımıyeti gerçekten muhteşem. aynı zamanda oyununu seyircilere satmayı da biliyor. larry bird ise yanlış hatırlamıyorsam bir maçta normalde sağ elini kullanmasına rağmen bir iddia üzerine sol eliyle 30 dan fazla sayı atmış bir oyuncu. beyaz oyuncuların da nba de bir şeyler yapabıldıgını göstermiş ve atletik olmamasına rağmen zekasıyla her istediğinde sayı bulabilen ender yeteneklerden biri.

0

günümüze çokta uzak olmayan ama çoğumuzun izleyemediği nba nın bana ve çoğu otoriteye göre en iyi yıllarında var olan gerçekten efsane müğkemmel ötesi olan bir dönem 1980 lerin hem takım hem de bireysel olarak en fazla dikkat çekmiş hem basketbol severlere hem de izleyenlere mütjiş haz ve enerji vermiş 2 efsane oyunculardır

1

çok ama çok kaliteli basketbol oyuncularıydılar. ancak magic johnson aids olmuştur.

0

magic jordon en cok serbest atis atmis lary bird uzun boyuna rağmen en çok üçlük atmis oyuncudur.

0

magic johan ve larry girdin nba tarihinde önemi :
bu iki nba basketbol oyuncusu günümüz basketbol oyun stillerinin kurucu olarak kabul edilir magic johan en cok serbest atış atmis oyuncudur larry girdin ise uzun boyuna rağmen en cok üçlük atan basketbol oyuncusudur bu iki oyuncu sayesinde basketbol mevkilerinin tam anlamıyla görevleri belli olmustur

0

larry bird ve magic johnson günümüz basketbol seviyesini bizleri getiren iki isimdir. magic johnsonun geçtiğimiz günlerde nba tarihinde en çok serbest atış atan oyuncu olduğunu öğrendiğimde çok şaşırmıştım. larry bird de uzun boyuna rağmen yüksek yüzdeli üçlükleriyle günümüz basketbolunun modernleşme sürecinde önemli rol oynamıştır.