0

larry bird ve magic johnson , birbirleri ile rekabete giren ve bu rekabetin çok olay yarattığı ünlü ikilidir. bu iki isim yıllar sonra beraber anılmıştır zaten . 80 lerin ünlü ismi basketbola önem kazandırmıştır.

0

larry bird ve magic johnson bu iki isim nba tarihinde ikisi birlikte anılacaktır kolejde başlayan müthiş rekabet var bu iki isim arasında sonra ikisi aynı takıma transfer oluyor biri siyah biri beyazdır 80 ler boyunca şampıyonluklar yaşamıştır.

0

70 li yıllara damgasını vuran larrt bird magic johnson çekişmeli nba rekabeti

0

2 sahsın da kım oldukları ıle ılgılı hıcbır bılgım yok

0

nba tarihinin en mukkemel adamları ve sporcularidir

0

larry bird ve magic johnsonun nba tarihinde ki yeri hiç kuşkusuz ki çok derindir.adeta oranın ronaldo ve messisi diyebiliriz rekabet anlamında. aslında larry birdve magic johnsonun rekabeti kolej yıllarına kadar dayanmaktadır.magic johnsun espn tarafında gelmiş geçmiş en iyi oyun kurucu ünvanına layık görülmüştür.zaten bu ünvanın hakkını oynadığı dönemdeki karakteri ve oyun stili ile verilmiştir. kareem abdul jabbar ile oluşturdukları kusursuza yakın uyum ve diğer takım arkadaşalarının da katkı sağlaması ile şampiyonluğa ulaşmış ve henüz çaylak sezonunda kendisinin finallerin mvp si yapmıştır.tarih boyunca yaklaşık 12 asist ortalaması ile oynamıştır.lig tarihinde en çok asist yapan 3.oyuncudur. chamberlain den sonra en çok trible double yapan oyuncudur aynı zamanda 5,nba şampiyonluğu 3 nba mvpliği 12 all star maçı 2 nba all star mvpliği vardır.

0

nba tarihinde bu ikisinin rekabeti hem basketbolu geliştirmek hem de seyirciyi belirli bir heyecanda tutmak adına çok değerli.

0

bird, boston celtics efsanesiydi ve müthiş bir skorerdi. magic johnson ise lakers efsanesi skorer.

0

2 side önemli birer basketcidir bu durum onlara para ve şöhretin kapısını açmıştır bu durum ikisini tarihete önemli bir yer vardır

0

70'ler dönemi gerek dünyada gerekse nba de bir eğlence dönemi olarak geçer basketbolcuların o dönemde aşırı saldıkları hatta maçları eğlence haline getirdikleri uyuşturcu kullandıkları gibi bir çok olay biliniyor.magic ve bird draft edildikten sonra işlerini öyle bir seviyede ve ciddiyetle yaptılar ki bütün nba bu tarz profesyonel oyunculara kapılarını açma kararı oldu.bu bir yasaya bağlı değil oyuncuların özel olmasıyla alakalıydı sözleşmeleri ve oyuna bakış açıları tamamen başarı odaklı ve profesyonelce olduğu için modern nba bu adamlar sayesinde kurulmuştur

0

bu iki oyuncuda nba tarihinde önemli yeri vardır. unutulmamalıdır

0

larry bird blok,smaç,iki sayılık atış,üç gibi sahada herşeyi yapabilen boston celtics efsanesi, magic johnson'da los angeles lakers'ın efsane isimlerinden ve iki isim müthiş saygı duyulan basketbolcular hâlâ da.

0

evet bu iki isimde nba tarihinde efsane oyuncular olarak yer almaktadır. gerek kulüpleri için gerekse nba için efsane olmuş lider oyunculardır. ilk olarak lary bird bir boston celtics efsanesidir ve nba finalleri şampiyonluk dışında herzaman için inanılmaz üç sayılık atışları ve yüksek yüzdesiyle dikkat çekmiştir. asıl adı erwin johnson olan efsane ise los angeles lakers efsanesidir ve magic lakabını alıp sonrasında ise tamamen magic johnson olarak basketbol yaşantısını sürdürmüştür. inanılmaz asistleri ve uzun boylu bir guard(oyun kurucı) olarak çok çok başarılı bir basketbol hayatına yine finaller ve şampiyonluklar sığdırmıştır. yanlış hatırlamıyorsam tam olarak 1996 yılında da magic johnson takımı ülkersporla abdi ipekçi spor salonunda çok eğlenceli bir gösteri maçı yapmıştır.

0

larry bird ve magic johnsonun nba tarihinde ki yeri hiç kuşkusuz ki çok derindir. adeta oranın ronaldo ve messi diyebiliriz rekabet anlamında. aslında larry bird ve magic johnsonun rekabeti kolej yıllarına kadar dayanmaktadır. magic johnson espn tarafında gelmiş geçmiş en iyi oyun kurucu ünvanına layık görünmüştür. zaten bu ünvanın hakkını oynadığı dönemde ki karakteri ve oyun stili ile vermiştir. kareem abdul jabbar ile oluşturdukları kusursuza yakın uyum ve diğer takım arkadaşlarının da katkı sağlaması ile şampiyonluğa ulaşmış ve henüz çaylak sezonunda kendisinin finallerin mvp si yapmıştır. tarih boyunca yaklaşık 12 asist ortalaması ile oynamıştır. lig tarihinde en çok asist yapan 3. oyuncudur. chamberlain'den sonra en çok triple double yapan oyuncudur aynı zamanda. 5 nba şampiyonluğu, 3 nba mvpliği, 12 all star maçı, 2 nba all star mvpliği vardır

larry bird ise tam olarak bir 3 numara yoksa şuan ki tabirle gezgin bir oyuncu mu anlaması gerçekten zordu. tam anlamıyla bir liderdi en kritik anlarda çıkıp attığı 3'lüklerle beklenmedik anda verdiği paslar ile yaptığı asistlerle, vurduğu smaçlarla ve akıl dışı fakeleri ile idol haline dönüşmüştü. asla sorumluluk almaktan kaçmazdı. çok soğukkanlı bir oyuncuydu. ilk şampiyonluğuna 1981 yılında houstona karşı 6 maçlık seri sonunda kazanmıştır. kariyeri boyunca 3 kez arka arkaya nba mvp'si olmuştur. boston celtics ile 3 nba şampiyonluğu, 12 all star, 2 nba finalleri mvp'si ve 1 de all star mvp'si olmuştur. birbirlerine karşı olan rekabetlerine karşın bu 2 süperstarın birbirlerinden nasıl bahsettiklerine bakarmısınız

magic: en korktuğum hayvan kuştur. çünkü sadece bird'den korkuyorum.
larry bird: magic, hayatımda gördüğüm en iyi oyuncu

2 efsane oyuncunun nba tarihinde ki önemi tartışılmaz

0

bu sorduğunuz 2 basketbol oyuncusu çok önemli bir basketbolcular'dır.nba tarihine isimlerini altın harflerle kazanmışlardır. adeta bu iki basketbolcu kendilerine çok ezeli rakiplermis diye biliyorum.ikisi de çok güzel asistler yapmış ve nba tarihini dediğim gibi isimlerini altın harflerle kazılmış oyunculardır.ancak bana göre magic johnson larry bird'den biraz daha iyi oyuncudur diye düşünüyorum.

0

basketbol tarihinin ronaldo ve messisidir. ezeli rakip olmaları birlikte anılmalarina sabep olur. asist konusunda amansız yarışları vardır.

0

2 ezeli asist yarışcılarıdır kıyasıya yarısırlar

0

bu iki isim basketbol tarihinin efsanelerindendir. daha doğrusu nba tarihinin en efsanelerindendir.larry bird ve magic johnson her zaman bir sıkı rakip olmuşlardır. bu iki ismin rakip olmaya başlamaları çok öncesine dayanıyor. ikisininde lise ve kolej yıllarına kadar dayanıyor.ikisininde bir efsane olacağı los angeles lakers ve boston celtics takımlarına gitmelerinden belliydi.larry boston celtics’e seçilmişti ve magic johnson da los angeles lakers a seçilmişti. fakat 1978 de seçmelerde larry boston celtics ‘e seçilmesine rağmen takımı onun biraz daha kolejde oynamasını öngördü.magic johnson espn tarafından gelmiş geçmiş en iyi oyun kurucu seçilmiş ve bu ünvanın hakkını da gerçekten vermiştir.sadece oyunuyla değil karakteriyle de bu ünvanı haketmiştir. kareem abdul ile takım içerisinde yakaladığı muhteşem uyumla ve takım arkadaşlarının desteğiyle ilk çaylak sezonunda nba in mvp si olmuştur.larry bird ise 3 numara mı yoksa numarasız mı oynuyor diye bile sordurtmuştur. larry bird takımda her yerden bulunmuştur. ribaundlar fakeleri ve son dakika üçlükleri ile adeta mükemmel bir oyun sergilemiştir.bu iki oyuncu nba finallerinde üç kez karşı karşıya gelmiştir. ve birini larry bird lü boston celtics diğer ikisini ise magic johnson lu los angeles lakers kazanmıştır. 80 lerde bu nba tutkusu bir farklıydı bu iki oyuncu sayesinde. gerek maç içindeki rekabet gerekse saha dışındaki dostluklarıyla herkese örnek olmuşlardır.ikisininde yaptıklarını ve oynadıkları oyunun müthişliği yazsak bitmez. geçerken çok iyi iki sporcudur ikiside bu yüzden nba in efsanlerinden sayılırlar.

0

nba, amerika'da kurulmuş, profesyonel basketbol ligi organizasyonudur. 1946 yılında kurulmuştur. merkezi: newyork'tadır. basketbo lilglerini, maçlarını, puanlarını gösteren başarılı bir kuruluştur. magic johnson ise nba'da adını duyurmuş olan dünyaca ünlü basketbolcudur. çocukluğundan beri basketbol ile ilgilenen magic johnson 1976 yılında nba tarafından seçilmiş bir basketbolcu olmuştur. şu an 59 yaşındadır. larry bird amerikalı eski bir basketbolcudur. 1978 yılında nba'ya seçilmiştir.

1

bu iki kişi çok rekabet içindelermiş.hatta en çok çekişmeli olan iki kişide diyorlar.iki tarafında bir çok başarısı olup nba tarihine imzalarını atmışlardır.