0

18 mayıs 1898 tarihinde, istanbul'da doğmuş. türk şiirinde "hecenin 5 şairi" diye bilinen şairlerden biridir.. eğitim hayatımızda "beş hececiler" diye tanımlanan... üniversite hayatında tıp fakültesini okurken yarım bırakmış okulunu. 1946-1960 arasında demokrat parti'den istanbul'dan milletvekili seçilmiş. mayıs 1960'tan sonra bir süre tutuklu kalmış yassıada'da. anayurt adlı dergi çıkarıp 8 sayı çıkarttırabilmiş. "çamdeviren", "deli ozan" gibi takma isimlerle mizah şiirleri yazmıştır faruk nafız çamlıbel.

0

faruk nafiz çamlıbel; 18 mayıs 1898 yılında istanbul’da doğmuştur. lakabı han duvarları şairidir. eşi azize çamlıbel dir. çocukları ismet çamlıbel ve yeliz çamlıbel dir. kendisi türk şair,siyasetçi ve öğretmendir. hecenin beş şairinden biridir. 8 kasım 1973 istanbul’da vefat etmiştir.

0

faruk nafiz camlibel bir edebiyat yazarıdır. çoban çeşmeleri adli şiiri yazan sairdir. bende bu adamin yazmış olduğu şiirleri cok okurum. her zaman insanlara fayda sağlayan eserler verir. gayet anlaşılır bir dilde yazılan eserleri vardir. okuyan insanlar bu eserlerden gayet haz alirlar. benim kendı şahsi düşüncelerim bunlardir. bana katilan insanlar da vardır katilmayan insanlarda mevcuttur. herkesin düşüncesine saygı duyarım.