0

et fiyatlarının bu kadar ne denir artık uçması diyelim, tabii ki dışa bağımlı olma. yani ben anlamıyorum bundan 10-15 sene önceye kadar tarım ve hayvancılık da en azından üretim yapabiliyorduk dışa bağımlı değildik fakat artan yem fiyatları olsun mazot fiyatları olsun her şeyi alt üst etmiş durumda. artan yem fiyatları hayvancılık yapan çiftçiyi o kadar zorluyor ki mecburen eldekileri satıp üretim yapamamaya başlıyorlar. buda 10 sene içerisinde tamamen dışa bağımlı olmamızı sağladı. sadece et fiyatları değil diğer tarım ürünlerinde de yavaş yavaş dışa bağımlı olmaya başladık. tarım ve hayvancılık anlamında diğer konularda da olduğu gibi git gide kötüye gitmekteyiz.

0

enflasyon sonucu et fiyatları da diğer ürünler gibi belirli miktarda artma göstermiştir.şimdi cep yakan fiyatlarda et vardır. talep edilen miktar üretilen miktardan daha fazla ise de fiyatlar artma gösteriyor.

0

ülkemizde yeterince üretim olmadığından dolayı et fiyatları pahalıdır. bunun sebebine baktığımızda yem fiyatlarının pahalı olması gerekçe gösterilmektedir.