0

ev fiyatları elbette pahalı.yalnız şu sıralar alan yok diye düşmüş diyorlar ama ne kadar düştü bilmiyorum izmir'de oturulabilecek bir ev en düşük apartman dairesi 300.000 lira civarı yerine göre bu fiyat 1.000.000 liraya hatta daha yükseklere çıkıyor

1

ev fiyatları evet yerine göre ve evin bulunduğu mevkiye göre pahalı olabiliyor. önemli olan evin fiyatından daha çok ne derece sağlam olduğudur benim için.
bizim buralarda kendi evimden örnek verirsem kiralar 2000-2500 liradan başlıyor. evi satın almak isterseniz de en az 1.500.00 tl. vermeniz şart.
benim evimi bir süre sonra satmaya niyetim var, ama ben de bu fiyatın altında asla satmam.
bankalardan krediler de kullanarak ev satın alınabiliyor, ama ödemesi yüksek oluyor. benim evim var şükür, dilerim herkes ev sahibi olur.

1

tabii ki de ev fiyatları çok pahalı yani eğer pahalı olmasaydı kimse kiracı kalmazdı ve artık sen şöyle söyleyeyim. kuşadası'ndayım ve burada kiralar 1500 tl den başlıyor ve ayriyetten senden depozito istiyor 1500 söyle bir tane ayriyetten kira istiyor toplam yani 4500 tl vermek zorundasın kiraya geçmek için. kira bu kadar pahalıysa ,evler burada gerçekten çok pahalı sadece burada değil. her yerde pahalı çünkü artık herşey zorlaştı için geçinmekte zor oluyor zaten evde de alamıyoruz artık kolay değil yani.

0

suriyeli sığınmacılar nedeniyle ev fiyatları uçtu.ev kirası en az 500 tl.asgari ücretli çalışan biri ev kirası , elektrik, su ,gıda vs nasil karşılayıp geçimini sağlayacak bu konu tartışılır. durmadan her şeye zam geliyor. çalışan işçiyi düşünen yok.