0

valla insanlarla iyi gecinmenin en altin kurali sudur; herkese aldigi yerden vereceksin. herkesi kabulleneceksin. oldugu gibi kabullenip ona gore tavirlar sergileyeceksin. ama ben asla boyle yapmiyorum. yani bu önerilerim insanlarla iyi gecinmek isteyenler icin. ben insanlarla iyi gecinme gibi bir mecburiyet asla hissetmem. aksine onlar benimle iyi gecinsin. yada uyumlu olsunlar. iyi gecinmek bir yana eger ayni ortamlarda surekli bulundugunuz insanlar varsa uyumlu ve saygili olun. oyle oldugunu zaman cok sorun yasanacagini dusunmuyorum ben..

0

insanlarla iyi geçinmek gerçekten bu devirde çok zordur diyebilirim. ancak ben iş yerinde genel olarak insanlara iyi davranıyorum. insanlarda bana karşılığında iyi davranıyor diyebilirim yani demek istediğim siz birine nasıl davranırsınız o kişi de size öyle davranır.

0

bence insanlarla geçinmek istiyorsak sevgili, saygılı olmamız lazım ve dürüst olmamız lazım, öteki türlü gerçekten de insanlarla geçinmek çok zor. yani ancak böyle şeyler olursa biz insanlarla geçirebiliriz. hiçbir zaman fesatlık düşünmemiz lazım, eğer o insan hak ediyorsa o insana iyi olmamız lazım ,değer vermek lazım karşındaki insan seni seviyorsa sana saygı duyuyorsa sen de o şekil ona saygı duyup sevebilirsin böyle yani.

0

tanıdığımız ya da tanımdaığımız her krse karşı dürüst olmalıyız. öncelikle de kendimize karşı dürüst olmalıyız. burada kendini tanıtan ve bilen insan daha başarılı olur dürüst olmakla.
açıksözlü olmak gerekir. söyleyeceğin şey ne ise aralara gizlemek ya da laf arasında bahsetmek değil ne ise onu kouşmak gerekr.
doğru konuşmak ve gerçekleri söylemek. bu aynı zamanda sizi inandurıcı bulmalarını sağlar. tabi tetsi de olabilir.
hoşgörülü olmak gerekir. karşındakini anlayışla karşılamak ve ona bir şans daha verebileceğini göstermek çok önemlidir.
empati kurmak ve karşındakini anlamaya çalışmak iletişim kanallarının açık tutulmasına da yardımcı olur.
alçak gönüllü ve mütevazi olmak da karşı tarafın bize daha yakın olmasına yardımcı olacaktır.
yardımsever olmak gerekir. zor gün dostu olduğunuzu göstermenize yardımcı olur.
saygı göstermek ve karşınızdakini olduğu şekilde kabul etmek ve düşünce ve fikirlerine saygı göstermek.

0

her insanla iyi geçinmek neredeyse imkansızdır. mesela tüm insanlar iyi geçinirsin ama bir tanesi ile iyi geçinemezsin. ben simdi altın kuralları yazıyorum.

* anlamak: karşındaki insanı anlaman lazım. mesela empati kur ve onun yerinde sen olsan ne yapardın bunu düşünerek hareket et. o zaman göreceksin ki o insanla gerçekten iyi geçinmeye başlamışsın.

* saygı: bir insan ile iyi geçinmek istiyorsan eğer o insana saygı göstermelisin. görüş ve düşüncelerini anlayıp bunlara saygı duyman gerekir. küfürden ve hakaretten uzak durmalısın ki iyi geçine bilesin.

sevgi: iyi geçinmek istediğin kişiyi gerçekten sevmen ve bunu ona göstermen lazım. eğer o senin sevgini hissederse zaten seninle iyi geçinir.

daha bir çok kural vardır ama bunlar altın kurallardır. fakat başta da dediğim gibi insanların görüşlerine göre değişir bu kurallar. her insan aynı şeyleri istemez ve her insanlar iyi geçinmek imkansızdır. diyelim ki geçirdin o zaman da bir yerde patlak verir.