1

islamın şartları beştir amaz kılmak oruç tutmak hacca gitmek zekat vermek kelime-i şehadet getirmek namaz kılmak ne şekilde olursa olsun namaz müslümanın borcudur mutlaka kılınması gereken insanın aklı dengesi yerinde olup ve sakat olsa bile yine hareketlerle namaz kılması gerekir oruç o da farzdır çok hasta olan ve sağlığı tehdit altına giren hastaların oruç tutmayıp yerine fitir verebilir. zekat malı çok olan ve zengin olan insanların malında gelirinde allah'ın malı içindedir onu fakir ve bu fukararlara dağıtmaktır ve ihtiyacı olanlara vermektir zekatını. hacca gitmek mal durumu iyi olup ve arkasında hiçbir boynu bükük ve ihtiyacı olan ailede olmasa hacca gidebilir zaten malı olmayan parası yetmeyen de farz olduğu takdirde de gücü yetmez gitmeye. kelime-i şehadet bir müslümanın allah'ın varlığına ve birliğine peygamberin onun elçisi olduğuna ve peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem onun tarafından gönderildiğine iman etmek.

0

islamın şartı beştir namaz kılmak, oruç tutmak, zekat vermek, hacca gitmek, kelimesi şehadet getirmek ve zenginlerin görevi kazançlarının dörtte birini fakir fukaraya vermek

0

bolca peygamberimiz [ sav ] için salavat getirmenin her dertten kurtaracağı müjdeleniyor, sevabı çok.

bunların dışında zikir, allah ı zikretmek önemlidir, nimetlere şükretmek. allah şükretmekle nimetlerini artırır.

aza kanaat etmek, ne cimrilik ne israf islamın prensibidir.

güzel ameller ve bunlara verilen sevaplar say say bitmez ama kötülükler de bellidir değil mi.

yüce allah düzeni ne güzel kurmuştur, seçimler kuluna kalmıştır.

karuna "bir kez rabbim deseydi kurtaracaktım, günahlarını silecektim" diyen, hz. ibrahim i sadece "hasbunallah" "allah bana yeter" dediği için hem de öyle bir anda, böyle bir imanla ateşten kurtaran, hz. yunus u balığın karnından en ümitsiz anında kurtaran allah ımız var.

ya diğer türlü olsaydı ya kötülüğü emretseydi.

allah kullarına din olarak islamiyeti seçmiştir.

işte hep iyiliği emreden, kötülükten sakındıran [ ki kullara da böyle olmaları, birbirleri arasında sabrı, iyiliği emredip kötülükten sakındırmaları istenmiştir ] islam ne güzel bir dindir.

akletmeden, düşünmeden ya da vicdanını dinlemeden, yüce allah ın herkesin kalbine koyduğu o nuru, o iman nurunu göremeden üstünü örtüp, hissedemeden " dine inanmam, tanrı tanımam, inanmam" diyenlere büyük bir şaşkınlıkla çok yazık dememek elde mi,

ne büyük gafletteler,

allah herkese imanı nasip etsin inşallah .

0

islamın ilk emri oku olduğu için her işte akletmek, hayata böyle bakmak güzel amelleri beraberinde getirir.

ve kalp temizliği en önem verilen, bir müminde olması gereken özelliktir.bu da insanlar hakkında hüsnü zanda bulunmayı, güzel olumlu düşünmeyi gerektirir. allah mümin kulları arasında bunu emreder.

güzel ahlak sahibi olmak, yardımlaşma, dayanışma, hatta yardımlarda yarışmak, yani iyi amellerde yarışmak övülür, birisine yardım etmek üzere yürüyenin her adımına sevap vardır.

oruçluyken uykunun bile ibadet sayılması gibi.

sıla i rahim yapmak yani akrabalar arası bağları koparmamak, akraba ziyareti çok önemlidir sevapta üstündür ve ömrü uzatan sevaplardan sayılır.

bunun gibi hastalara ziyaret ve orada hasta duası almak reddolmaz dualardan deniyor yani her şey allah ın rızasını kazanmak için olunca ameller makbul oluyor. ve hastaya dua etmek, birisinin başka bir kardeşi hakkında [ çünkü müminler birbirinin kardeşidir deniyor ] yaptığı dua da günahsız dille yapılan dua sayılıyor ve redolmaz deniyor. hep bunun gibi kolaylıklar müjdeler barındırıyor islamiyet.

0

islamın şartı beştir en başta kelime i şehadet getirmek , önceliği vardır çünkü onunla islama girilir.sonrasında namaz kılmak, oruç tutmak, zekat vermek, hacca gitmek.

islamda zenginlerin görevi bellidir. mallarının zekatını vermek suretiyle fakirlere yardım. bunun dışında sadaka vermek islamda çok övülür. çok güzel bir davranış ve ameldir. allah katında çok makbuldür. fakat sadece zenginlerin yapabileceği bir ibadet olarak düşünülmemelidir. yolda bulunan insanlara zararı dokunacağı düşünülerek yerdeki bir taşı dahi kaldırmak, yolu temizlemek yani hayır adına elinden ne geliyorsa insanlara birer sadakadır, iyi bir davranıştır. sadaka vermekle kullarının ömrünü uzatan bir allah ımız var. sadaka insanların ömrüne bereket ve ömür katar. susamış birine su vermek, aç olanı parasal olmasa da yaptığı az çok ne varsa yemekle doyurmak, insanlara, ailesine yemek yapmak, misafire ikram etmek bunlar hep allah katında değerli, güzel amellerdendir.

islamda her şey, her amel niyetlere göre değerlendirilir. bu yüzden iyi niyet ve temiz kalple yapılan yararlı bir davranış değer kazanır.

0

yine aynı şey oldu yazdığım yazı kayboldu fakat tekrar yazacağım bu kez bu nasıl şeydir ki cevap da gelmiyor

0

islamın şartı 5 tanedir. bunalar:
şahadet getirmek
namaz kılmak
oruç tutmak
zekat vermek
hacca gitmek
zengin insanalr zekat vermelidirler ve hacca gitmelidirler dinimize göre.

1

islamın şartı 5'tir.namaz kılmak,oruç tutmak,hacca gitmek,zekat vermek,kelime-i şahadet getirmektir.zengin insanların görevi yoksullara yardım ederek,zekat vererek yardımcı olmaktır.

1

islamın şartı 5 tir . bunlar namaz kılmak , zekat vermek , hacca gitme , oruç tutmak 5.si aklıma gelmiyor . zenginler mallarının belli bir kismini her yıl düzenli olarak zekat olarak vermeleri gerekir .