0

islamın şartları beş

bunlardan ilk olmak özelliğiyle kelime i şehadet farklıdır. ayrıca imanı da belirtir.

namaz kılmak

oruç tutmak

zekat vermek

hacca gitmek

0

islam ın şartları beş tanedir. bunlar sırasıyla; kelime-i şehadet getimek, namaz kılmak, oruç tutmak, zekat vermek ve hacca gitmektir.
kelime-i şehadet getirmek:
islam ın birinci ve ilk şartı olan kelime-i şehadet, "eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne muhammeden abdühü ve resulühü" demektir. en önemli şartların başında gelen kelime-i şehadet i müslüman olan bütün kişilerin yerine getirmesi lazım gelmektedir.
namaz kılmak:
islamın ikinci şartı olan ve islam dini nin direği olarak kabul edilen namaz kılmak ; allah inancına sahip ve hem aklı yerinde kişilerin hem de ergenlik döneminden itibaren yapılması gereken ve sabah,oğle,ikindi,akşam,yatsı şeklinde günde beş vakit yerine getirilen ibadettir.
oruç tutmak
islamın üçüncü şartıdır olan oruç tutmak; zamansal olarak ramazan ayında gerçekleştirilen ve bu sayede nefsini terbiye edecek müslümanlar tarafından bir ay boyunca yapılan,gerçekleştirilmediği takdirde de büyük bir günah olan farz ibadetidir
zekat vermek:
islamın dördüncü şartı olan zekat vermk; müminlerin sahıp olduğu malın ve paranın kırkta birini sadaka şeklinde ihtiyaç sahiplerine, yani fakir ve yoksul olan kimselere dağıtması şeklinde buyurulan ibadettir
hacca gitmek:
islamın beşinci ve son şartı olan hacca gitmek; müminlerin hac zamanı geldiğinde, mekke-i mükerreme yi ziyaret ederet kabe yi tavaf etmesi olarak yapılan ibadettır. öte yandan her müslüman için farz olan bir ibadet değildir; hac ibadetini maddi durumu yerinde olan ve borcu bulunmayan kimseler tarafından yapılan ibadettir.

0

5 tır. kelimei şahadet getirmek.
namaz kılmak
oruç tutmak
zekat vermek
hacca gitmek

0

1- kelime-i şehadet getirmek
2- namaz kılmak
3- oruç tutmak
4- zekat vermek
5- hacca gitmek olmak üzere 5'tir.

0

biliyorsanız siz cevap veriniz, bilmiyorsanız mail atınız size ulaşır