0

bence bu sorunun cevabı her yemeğin kendine göre bir ölçüsü vardır ve o ölçüye göre atılmalıdır diye düşünüyorum ben ama baharat çokda kaçsa azda atılsa o yemek illaki yenir :)

0

belli bir ölçüsü olması gerektiğini düşünmüyorum. damak tadına göre değişen bir şey bu. ben mesela çok baharatlı şeyler yemeyi seviyorum. her baharatın ayrı kültürü ayrı tadı ayrı kokusu var. aynı yemek farklı baharatlarla değişik tatlara gelebiliyor. ben atabildiğim kadar atarım valla sevdiğim baharatları, ölçüm yok gözüm ne kadar isterse :)

0

ben baharatı az atıyorum, bazen de çok atıyorum. çünkü seviyorum işte yemekten yemeği değişiyor özellikle acı çok seviyorum yani acı çok kullanıyorum yemeklerim de hatta eşimle çok şikayetçidir sevmiyor kendisi baharat kürt olduğu için kürtler baharat yemiyormuş herhalde ama artık benimle yaşıyor. baharat alıştık zamanla bir 3 sene daha baharatlı yapsam 6 senelik evli olmuş olacağız 6 sene de zaten yer artık bir şey olmaz. :)))

0

genellikle bir çay kaşığı şeklinde kullanıyoruz biz fazla olduğu zaman baharatların da zararları olabiliyor.özellikle hemoroid gibi rahatsızlığınız varsa azdırabiliyor.

0

her yemeğin kendine göre ölçüsü vardır önemli olan bu ölçülerde aşırıya kaçmamaktır herşeyin olduğu gibi baharatında fazlası zarar