0

ben türkiye'deki eğitim sistemi hakkında hiçbir şekilde iyi olmadığını düşünüyorum eğitim sisteminin çünkü gerçekten de eğitim sistemimiz çok kötü bir yere gidiyor ve bir an önce düzeltmeleri gerekiyor maalesef ki düzeltmiyorlar hala kendi kafalarının dikine gidiyorlar. türkiye'de eğitim sistemi maalesef ki bu durumda olmasının sebebi bence öğrencileri sadece bir yarış atı olarak görmelidir çünkü onların sadece bir ders çalışsın diye bir sınavdan daha iyi puanlar alsın diye ve üniversite sınavında çok zor sorarak ve ters köşe yaparak insanları ve öğrencileri gerçekten de çok zorluyorlar bence böyle yapmaları gerekiyor ama nedense hala daha böyle yapıyorlar. mesela geçen sene ben de sınava girdim ve sınava neredeyse 3 ay kala sistemin değiştiğini her şeyin değiştiğini söylediler ve öğrenciler ters köşe oldu ve her şeyleri neredeyse yıkıldı hayalleri yıkıldı ilk başta o yüzden sınava geldiklerinde hiçbir şekilde ne matematik türkçe yapabildiler sadece matematik yapabilenler bu sınavı kazandılar sayısalcılar sadece matematik yaparak hukuk kazananlar ve bu eşit ağırlıkçılara gerçekten de çok büyük bir haksızlık çünkü sayısalcıların eşit ağırlıktan 1 bölüm seçmesi sadece matematiği bağlı kalınmamalıdır türkçe de bunun için de önemlidir tarihte coğrafyada ama bunların hiçbir şekilde önemi kalmadı artık ve bu öğretmenlerin ataması da artık yapılmıyor maalesef ki çünkü fazla bir etkisi kalmadı sınavlarda o yüzden gerçekten eğitim sistemimizin düzelmesi için yetkililerin acilen bir şeyler yapmaları gerekir yoksa hala böyle devam ederse gerçekten çok kötü bir yere gidiyor eğitim sistemimiz.

0

ülkemizde eğitim bitmiş ve son demlerini yaşamaktadır. eğitimden anlalayan biri gelmediği sürece bu sorunun çözüleceğini sanmıyorum. kaliteli öğretmenler yetiştirmek için eğitimimizi güzel ve keyifli bir sistem bulmak zorundayız. gelecek çocuklar için önemli olmak zorundadır. bunun için eğitimsiz kalan bir millet yok olmaya mahkumdur. #eğitimöğretimdebaşarışart

0

eğitim sistemi ülke de yerlerde sürünüyor.her gelen milli eğitim bakanı kendi sistemini uygulamaktan gençlerin başı döndü.tam o sisteme alışmıştık dediğin de patttt sistem değişiyor.eğitim de bilime sanata gelişen teknolojiye uygun sistem olmadıkça sistem düzelmez.eğitimi gerçek eğitmcilere teslim etmeliyiz.ayrıca eski sistem gayet güzeldi niye değişti onuda anlamış değilim.bu ülke dindar nesillere değil çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkacak nesillere ihtiyaç var.bakın o zaman eğitimde hem avrupa da hemde dünya da en tepede olmuyor muyuz.