0

ülkemizin eğitim sistemini beğenmiyorum e eğitim sistemi bana güzel gelmiyor. yani bir çok sorun var malesef ki öğrenciler sürekli sınavlara maruz kalıyor ve at yarışı gibi koşturuyor bu zaman da ouyp bir yerlere gelmek o kadar zorlaştı ki inanan ara meslek diye birşey kalmadı insanların çoğu güzel yerlere gelmek istiyor ama torpil işliyor çoğu yerde bazen okuduğunuzla kalıyorsunuz öyle. buna bir çağre olması gerekiyor aslında eğitim sisteminde çok asla yanlışlıklar var okulda çocuklara verilen eğitim ne kadar kaliteli bunu biraz düşünmemiz gerekiyor ayrıca gençlere okumayı aşılamamaız ve bu bilinçle yetiştirmemiz de faydalı olacaktır.

1

ülkemizin kanayan yarası maalesef eğitim sistemidir. yıllardır kanayan bu yara hiç dinmedi. her gelen bakan bu sistem üzerinde bir değişiklik yaptı. ama hiç birzaman tutarlılık olmadı. olan yine çocuklara ve ailelere oldu. eğitim sistemi tamamen değişikliklerle yaz boz tahtasına döndü. ayrıcı ezberci bir sistem üzerinde yıllardır devam ediliyor. çocukların ve ya gençlerin hiç işine lazım olmayacak gereksiz bilgilerle kafalar şişirilmektedir. tüm bunların altında yatana tek sebep bu eğitim sistemine bir türlü istikrarlı ve kaliteli bir yön verilmeyişidir. sürekli arayış içinde olunması da ayrı bir konu. aynı zamanda ben eğitim sisteminin başına mutlaka eğitimden anlayan ve tebeşir tozu yutmuş insanların gelmesi taraftarıyım. çünkü bu güne kadar gelenlerin çoğu bürokrat insanlardı. bu yüzdende eğitim sistemi bir arpa boy yol alamamış olabilir. eğitim sistemi hakkında bugüne kadar hiç bir önemli bir oranda çalışma ya da çalıştaylar yapılmadı. üniversiteler bu konu hakkında hiç kafa yormadı. eğitimciler bu konu hakkında fikir beyan edecek araştırmalar yapmadı. hep eğitime yabancı olan insanların fikirleri ile bugünlere gelindi. bir türlü türk egitim sistemi diye bir sistem oluşturulmadı. hep dış ülkelerin eğitim sistemlerini örnek aldık. oysa onların eğitim sistemleri onların kültürlerine göre hazırlanmıştır. bizim işimize elbette yaramayacaktır. işin özü mutlaka bizim bir türk eğitim sisteminin temellerini atmak ve sağlam atmak zorundayız. bu değişiklikllerden artık ailelar bıkmış durumda. standart ama türk insanın yapısına uyacak bir türk eğitim sistemi acilen tasarlanmalı ve çocuklar, aileler rahat bir nefes almalıdır.

0

eğitim sistemimiz çok değişik. ezbere dayalı olduğunu düşünüyorum birde bu sınavlara yönelik olduğu için daha da zor olduğunu düşünüyorum . sürekli test çözme derdinde olan çocuklar için ayrıca üzülüyorum..

0

bence ülkemizde ezberci bir eğitim sistemi var atıyorum mustafa ressam olmak istiyor ama biz tutup mustafa 12 sene boyunca türkçe tarih fen falan fıstık aklını bulandiriyoruz örneğin ilk okul 8 den sonra tercih ettiği meslek üzerine ders alıp çalışsa ve sevdiği iş olduğu için kendini daha çok geliştirmez mi ve dahi olmazmı.

0

ulkemizde egitim sistemi mi var bence hala daha deneme asamasindayiz

0

kesinlikle değiştirilmeli ve geliştirilmeli