0

türkiye ligi hakkında bu sezon dışında genel olarak düşüncemi belirtmek istiyorum öncelikle. türkiye ligi yapı olarak bakıldığı zaman her zaman belirli standartları olan bu standartlar nedir derseniz 3 büyükler arasında şampiyonluğun el değiştirdiği zaman zaman sürpriz takımların çıkıp ligin son 10 haftasında ilk 4 e bile yer almadığı kısacası 3 büyüklerin genel olarak hegemonyası altında bir ligdir. ancak bu sezon 3 büyük kulübün de yaşadığı mali sıkıntılar göz önüne alındığında ve fenerbahçe'nin bu yarıştan erken kopmasıyla takibinde beşiktaş ve galatasarayın yavaş yavaş yarıştan uzaklaştığı bir lig oluyor. uzun zamandır şampiyonluk hasreti yaşayan trabzonspor ise bunu bir fırsata çevirebilecek mi sorusu akıllara geliyor elbet ama onlarda her ne kadar son haftalarda toparlamış olsalarda başakşehirin oldukça gerisinde kalıyor. ama şu da bir gerçek ki ligin böyle olması seyir zevkini de biraz olsun arttırıyor başakşehir malatya kasımpaşa antalyaspor bu tip takımların yaptığı çıkış özellikle kendi nezlimde söylüyorum antalyasporun bu çıkışını hiç ama hiç tahmin etmiyordum. 2. yarı nasıl bir lig olur hepimiz izleyip göreceğiz ama tahminimce lig gelecek sezon da aynı bu şekilde devam edecek 3 büyükler bu mali tabloyu düzeltene kadar kolay kolay bellerinin doğrulacağını zannetmiyorum.

0

bana göre ligde bu sene şampiyon olacak takım başakşehir diye düşünüyorum. başakşehir bu sene en çok güzel bir futbol oynuyor ve şuan ligde açık ara favori olarak gözüküyor. bu futbolunu devam ettirirse sene sonunda şampiyon olacağını düşünüyorum. galatasaray takımına bakacak olursak, galatasaray fenerbahçe derbisinden sonra büyük bir düşüşe geçti, bence kesinlikle bunu hak ettiler diye düşünüyorum. beşiktaş takımına bakacak olursak beşiktaş uefa avrupa liginde çok büyük bir şok etkisi yaratarak malmö'ye 1-0 yenilerek uefa avrupa ligi'ne erken veda etti.trabzonspor'la bakacak olursak trabzonspor son haftalarda kendisini toparladı ve büyük bir galibiyet serisi elde etmeye başladı.böyle devam ederse bence şampiyonluğun en büyük adaylarından birisi olacaktır diye düşünüyorum. sonra olarak fenerbahçe'nin durumunu söylemek bile istemiyorum. ancak bahsedecek olursak,fenerbahçe şu an lig'de 17 sırada bulunuyor çok kötü bir sezon geçiren fenerbahçe sonunda ersun yanal'ı takımın başına getirerek,bence yavaş yavaş iyi bir ivme yakalacağını düşünüyorum.

0

türkiye ligi 4 büyük galatasaray fenerbahce besiktas trabzon egomanyasinda surup giden bir lig. son yillarda basaksehirin performansi bu wzberi bozmaya yetmiyor.

0

büyük takımlar pek iyi olmasa da aslın son yıllarda gördüğüm en renkli liğ başlangıcı oldu maçlardan önce maçların sonu kestirilmiyor buda seyir zevki ve merak konusu üst düzeyde olduğundan benim için zevkli bir lig olarak görüyorum bu yıl süper liğin