1

daha hayatın içinde etkinliklere ve aktivitelere katılarak baş edilmeye çalışılabilir. daha sosyal olunursa telefona duyulan ihtiyaç biraz daha azalabilir. değişik hobi ve kurslara katılarak zaman daha verimli halde kullanılabilir. kitap okumak da etkili bir yöntem olacaktır. özellikle sürükleyici kitaplar seçilirse daha başarılı sonuçlar alınabilir. arkadaş ve aileye ayrılan vakit ne kadar çok olursa bu bağımlılık o oranda azalır diye düşünüyorum kendi gözlemlerime dayanarak.

0

sosyal medya bağımlısını tedavi ederek belki kendine getirirsin ama o kadar kolay değildir . çünkü bağımlılık sürekli ilerlen bişi

0

yani sosyal medya bağımlılığı yaşayan insanlar bence akli dengesi yerinde değil. yani bana göre sonuçta hayatı yaşamak varken dışarıya çıkıp arkadaşlarınla gezmek varken, ailenle dolaşmak varken, bence sosyal medyada takılmak çok yanlış bir şey televizyonda çok görüyoruz kimisi oyun oynamış ölmüş ,kimisi sosyal medyada takılmış ölmüş, kimisi sosyal medyadaki insanlarla buluşmuş tecavüz edilmiş ölmüş.yani dünyayı insan bir kere geliyor.. kardeşim çık hayatını yaşa sosyalleşen ama sosyal medya ,sosyal medya nereye kadar bence ben öyle insanlara gerçekten sinir oluyorum biz de genciz biz de sosyal medyada da takilabiliriz ama hiç gerek yok bence boş muhabbetten başka bir şey değil yani sosyal medya bağımlılılarina buradan sadece diyecek bir şeyim bence sosyal medyadan uzak dursunlar her saat başı girmesinler , sabahtan ,akşama kadar hiç gerek yok biraz çıkıp hayatın tadını çıkarsınlar bu kadar herkese bol kazançlar.

0

hepimiz takip ediyoruz sonuçta ama aşırı bir bagimliligim yok benim. ama dakikada bir selfie atan insanlardan hazetmiyorum. çok gereksiz. ben seni her dakika görmek zorunda değilim sonuçta. ne yedi, ne içti, nereye gitti. insanın içi bayılıyor.