0

alacağım şeye göre değişir. mesela elektronik bir ürün alacaksam internetten araştırıp internetten alışveriş yaparım. diğer internet üzerinden alabileceğim eşyalarıda internet üzerinden alırım. aslında çoğu şeyi internet üzerinden alabilirim. almayacağım tek şey giyimdir. çünkü ekranda çok güzel görünüyor eline alıp bakıyorsun çok kalitesiz bir malzeme. sonra bakıyorsun üstüne olmuyor. çok sıkıntılı bir durum. kıyafetler internetten almanızı önermiyorum.

0

ben genelde dukkanlardan alisveris yapiyorum. yani soyle soyleyeyim kitap siparislerimi artik internetten veriyorum. kiyafetlerimi belli markalardan aldigim icin artik oradaki bedenlerimi bildigimden belki kiyafet alisverislerimi de o markalarin internet sitesinden alisveris yapabilirim. yani dedigim gibi.. defacto, lc waikiki gibi yerlerden giyindigim icin daha cok, bedenimi biliyorum ve buralarin internet sitesinden alisveris yapabilirim. ama sanirim gida icin birsey diyrmeyecegim. ona daha alisamam sanirim. yani tarihi gecen urun mu gonderirler bilemem. o yuzden onda sadece migros'a guvenebilitim. ama onda da urunler pahali olabiliyor. ama toksa ikisinden de alisveris yaparim yani. ha dukkan olmus, ha internet subeleri olmus. hic farketmez. yakinda bu kitap siteleri gibi giyim ve gida sektoru de depodan halka gibi birsey olacak ama. o kadar ilerlerdi internet ortami.

0

internetten çünkü en az bir aracı az oldugundan daha uygun fiyatlı oluyor

0

eğer kıyafet alacaksam mağazayı tercih ederim ama ayakkabı çanta kolye vb takı malzemeleri veya kozmetik olarak makyaj malzemelerin internetten almayı tercih ederim daha iyi olabiliyor. internette normal mağazalarda olduğundan daha ucuz ürünler mevcut

0

aslında alacağım şeye göre değişir bu durum ama çoğu şey internette daha uygun olduğu için bildiğim bazı sitelerden alışveriş yapmayı daha uygun buluyorum. ancak çalışıyor olsam para kazansam dışarıdan da alışveriş yapardım. yani hem internetten hemde dışarıdan alışveriş yapabilirim. şuan evde olduğum ve işsiz olduğum için internet alışverişlerini takip ediyor ve genellikle oradan alışveriş yapıyorum.

0

ben gidip mağazalardan alanlardanim.gidip görüp denemeliyim. incelemeliyim. bulamayacağım ya da gidip alamayacağım bir şey olursa internete sipariş edebilirim ama kıyafet asla almam interneten.

1

hayır ben internetten hiç alışveriş yapmıyorum sadece bir defa televizyon için o küçük uyduları sipariş ettim ama hiç iyi çıkmadı ve çok çabuk bozuldu bir seferde kameralı bir telefon kızım için sipariş verdim fiyatı uygundur diye telefonda geldi telefonu 2 ay falan kullanmadım yani internetten yapılan alışverişlerde genellikle hiç iyi çıkmıyor. ondan sonra artık internetten alışveriş yapmayı tövbe ettim. bir daha internetten alışveriş yapmayacağım dedim ben şu anda mağazalarda alışveriş yapıyorum. ama o gün kızım internet sitesinde kitap görmüş ve fiyatları uygun. anne bu kitabı sipariş edeyim dedi ben izin vermedim sana lazımsa direkt kendimiz alırız internetten sipariş vermedim. güvenilir siteler var nedense o siteler hiç bana denk gelmedi.

0

ben yeri geldikçe ikisinden de alışveriş yaparım bazen internetteki daha uygun oluyor o zaman hemen internetten alırım yada magazadan beğendiğimi alırım.

0

internetten pek alışveriş yapmadım ben gezerek mağazada dolaşarak beğendiğim şeyi deneyerek üzerimde görerek almayı tercih ediyorum güvenilir internet sitesi de var tabi ama kredi kartla alışveriş yapmak istemiyorum

1

internetten de mağazadan alışveriş yaparım

0

gidecek. vaktim varsa magazan alısveriş yaparım vaktim yoksa sanal alısveriş yaparım

0

genelde mağazadan alışveriş yaparım alacağım şeyi giyer denerim sonra almaya karar veririm

0

duruma göre değişir ama genellikle mağazadan yaparım hazıra alışmak iyi değil arada yapmanızı tavsiye ederim

0

mağazada denerim, internetten satın alırım.

0

her zaman işimi sakata gelmemek için sağlam adımlarla yapmak istiyorum, sonra yara sızmamak için ve internetten alışveriş yapmayı güvenilir bulamadığım için mağazalardan alışveriş yapıyorum.internette ki her site vergi levhasını taşıyıp taşımadığı da belli değil, bişey için sipariş versem malın zamanında elime hemen geçmesi yüzünden sabırsızlıktan ölürüm bi kere ve bir de yollayacağı kargonun içinde çevremdekilere olan salatalık oyuncak araba gibi şeyler çıktığı için böyle bir riski göze de alamıyorum benim de başıma gelebilir diye.artık öyle bir devirdeyiz ki kimse kimseye güvenmiyor öncelik olarak ve kimse kimseye yakın durmuyor eskisi gibi ve eskide ki herşey yerinden kalkmış gibi,saygı gibi çocukluk gibi sevgi gibi dürüstlük gibi aşk gibi vicdan gibi...bunu saymakla bitmez yani, en azından mağazadan alışveriş yapsak bile değiştirebilirim tekrar oraya giderek.bu gibi bir imkanımla cebimde gezicem kafam da rahat olacak, haksız da değilim.

0

alısverisimi magazadan yaparım ilgimi ceken birsey olursa internetten yaparım

0

alışverişi genellikle mağazadan yaparım, interneti çok alışveriş amacıyla kullanmam. mağazada ne alacağımı biliyorum en azından, internette it kopuğun biri çıkabilir ve 300 liralık bir şey aldım diye a4 kağıdı gönderebilir.

0

ikisinden de alışveriş yaparim hangisi bana göre daha cazipse onu tercih ederim. eğer o an dışarıdaysam gezerim bakarım beğenebileceğim bir şey varsa alırım .ama beğenmediysem internetten bakar ve alırım . daha çok kitap siparişlerini internet aracılığıyla alırım m diğer kişisel ihtiyaçlarımı eğer çıkmaya üşeniyorsam internet üzerinde de alabilirim.

0

ben mağazandan aalişveriş yapmayi terçih edrrinm çünki deneyerek görmek daha mantikli ve orda kumaşin kalitesini rengini bedenindi daha iyi ve detayli görüyosun ve bazi siteler bu imkani bize vermiyolr a ama gidip görerek almak daja mantıklı nasıl olsa paranımzı nereye harcadığunız önemli ve öğrenciler içinde daha mantıklısı görerem almak yani en en amanyıtklısı hem deneyerye keh görerek ajamak

0

eğer gerçekten güvendiğim bir site varsa internetten alıveriş elbette daha kolay oluyor. dolap tarzı ikinci el ürünlerin satıldığı uygulamalarda ise özellikleri detayla verilmiş ve bolca fotoğraf konulmuş ürünleri mağzadan almış gibi alabiliyorsunuz. bazen mağaza önlerinden geçerken çok beğendiğim bir ürün olursa alıyorum. ama genellikle internetten alışverişi tercih ediyorum. çünkü denemekten hiç hoşlanmam.