0

hayranlık ve asırı begenme esnasında bıraz da kıskançlıgın etkısı ıle gozlerden yayılan ışınların meyddana getırdıgı ve genelde bakılan nesnelerın bozulması kırılması yada eger ınsansa saglıgının bozulması seklınde tezahur eden olaylar halk arasında nazarla acıklanmaktadır nazar etkısının ve gozden yayılan ısınların doz ve oranının ınsanların kızgın sınırlı heyecanlı ve kıskanclık anlarında daha da arttıgı ve tahrıp gucunun yukseldıgı anlarda olusan bı nevı hurafıdır

0

nazar eski zamanlarda çok etkili olan bir tür hastalıkmış.bizim dönemimizde de hurafe olarak geçmektedir.fakat daha önceden yapılan araştırmalara göre eskiden yaşamış insanların nazar duaları yaptırdıkları ve sevmediği insanlara yada çekemediği insanlara karşı haset bir gözle bakmasıyla diğer bir insanın elinde olan şeyi kaybetmesi kırması veya kaybolmasıyla açıklanmıştır.nazar değdiren insanların gerçekten çok kötü gözleri olduğu söylenmektedir kötü göz derken insanlara verdiği telapatik güçle açıklanıyor sanırım bu.herkesin başına gelmiştir sokakta yürüyorsunuzdur ve bir insanın size imrenerek bakmasından rahatsız olmuşsunuzdur.aslında asıl rahatsız olmanızın sebebi de sanırım karşı taraftaki insanın size gönderdiği güçlü telapatik bulgulardır.biz bu telepatik bulgulara halk arasında nazar demişiz ve inanan insanlar gerçekten vardır.aslında en çok etkilenen insanlar da bunlara inanan insanlardır.çünkü kendi bilinç altını düşürüp bu duruma kendisini hazırlıyor.bana göre var da diyemem yokta diyemem ikisinin arasında kalmış bir şey benim için.

0

nazar orta dogu cahilye devrinden kalma bir batil inanac olsada gunumuzde hala inanan cok sayoda onsan oldugunu gormek mumkun. nazar boncugu takmakla nazarin onlenecegine dair guclu bir inanis var. ben inanmiyorum bir insanin bir insana bakmasiyla onu etkileyecegine falan boyle bir seyin olmasi icin bakan insanin diger insandan ustun bir mertebede olmasi gerek. yuce dinimiz ustunluk anca takvadadir diyor. takvali olan birininde boyle bir amaaca hizmet edeceginj acikcasi dusunmuyoru. ihtimal bile vermiyorum. sene olmus 2018 hala boyle seylere inaniliyor.

0

inaniyorum
göz atma bakma olarak söylenebilir.