0

müslümana herzaman sıkıntı varmış adaletsizlikte cabası

0

dünya benim inancıma göre bir imtihan dünyasıdır. öyle ya da böyle bir takım problemler yaşamak, bunlarla yüzleşmek, çözmeye çalışmak, bazen çözüp bazen çözememek ve bunlarla uğraşarak büyüyüp kimliğimizi bulmak için buradayız. anlayıp aşmamız gereken sorunlarımız var. yenilememiz ya da tamamlamamız gereken bir benliğimiz var. ve tüm bunları bize anlatacak sorunlara ihtiyacımız var.

ayrıca dünyanın adaleti yok gibi görülse de zerre iyiliğin ya da zerre kötülüğün karşılıksız kalmayacağını bilmemiz lazım. ilahi adalet kesinlikle şaşmayacaktır. biraz teslimiyet sahibi olabilirsek her şeyi anlayabiliriz. kabulde olmak lazım sanırım.

1

hayat yapacak bişey yok bir meslek edinmek için 6 ay kursuna gittim ama elime hiçbir şey geçmedi çünkü hep torpil dönüyor ben o yüzden meslek sahibi olamadım fabrikada sürünüyorum ben işi çok iyi bilmeme ragmen sırf akrabası diye işe aldılar ama hiç bişey bilmiyor ben ondan bilgiliyim ama o onun akrabası sonuç elimizde meslek falan yok

2

çünkü bu dünyanın düzeni böyle işliyor. büyük balık, küçük balığı her zaman yutuyor. güçlü olanlar rahat etsin diye, güçsüz ve çaresiz olanlar eziliyor. bu dünyada adalet beklemek, balığın yüzmeyi bırakıp yürümeye başlamasını beklemek gibi bir şeydir. yani bir nev-i imkansızı istemektir. böyle gelmiş, böyle de gider artık..

1

malesef bu konudan herkes muzdarip bence ama hayat işte böyle yapicak bisey yok