0

istanbul'da oturuyoeum.. soruları alayım diye başlıyormuşum :d :d şaka bir yana istanbul'da yaşanılmaz ya.... halin vaktin yerinde olsa bile yaşamayın. hiç gelmeyin istanbul'a. zaten istanbul, büyükşehir denile denile bu hale geldi bu şehir. okumaya bile gelmeyin istanbul'a... diğer şehirlerde de kaliteli liseler ve üniversiteler mevcut. trafik desen ayrı bir dert. beton yığını haline geldi istanbul...

0

istanbulda yaşanmaz çok kalabalık ben sevmiyorum ıstanbulu havası boğuyor beni

0

gitgide çekilmez bir yer olmaya başladı gerek kaçak yaşayan mülteciler gerek trafik kalabalık vs.

0

şahsen ben o kadar kalabalık bir ilde yaşayamazdım. özellikle trafik sorunlu bir ilde yaşamak gerçekten çok zordur. bir yerden bir yere gitmek bayağı bir saat alıyor diyebilirim şu an izmir'de trafik sorunu yok ve izmir'de yaşadığım için memnunum. ancak istanbul'da yaşamayı ister miydiniz diye sormuşsunuz ben kesinlikle istemezdim. istanbul'da yaşamak gerçekten çok pahalıdır diyebilirim. özellikle bahsedecek olursak otobüsler çok pahalı ve 90 dakika orada yok ancak izmir'de 90 dakika boyunca istediğimiz otobüse bedava binebiliyoruz. bu çok iyi bir avantajdır diyebiliyorum. yani ben genel olarak istanbul'da yaşamazdım.

0

istanbul'da oturan birisi olarak söyleyeyim... aslında tarihi dokusu çok olan bir şehir. yani gezmek için güzel bir şehir. ama işte gelin görün ki taşı toprağı altın diyip gelen, iş bulurum diye gelen gelmiş zamanında ve gelmeye devam ediyorlar istanbul'a. aynı zamanda istanbul'luyum ben.. şileliyim. kendim manavım. yerli halkından yani. inanır mısın yazın bir kere bile denizine gitmişliğim olmamıştır. yazın, yakın diye neredeyse bütün istanbul şileye ağvaya akın ediyor 1.5-2 saatlik yol diye. ve aşırı kalabalık istanbul... yolda yürümeye kalktığında insanlar üstüne üstüne geliyor. hele kaldırımlarda.. iki arkadaş yanyana yürüyor sende onların karşılarından. kaldırım dar anca iki kişi geçebilecek şekilde. geçsene arkadaşının arkasına. o an işte "kürek var mı kürek" moduna giriyorum. istanbul bazı konularda insanları çok bozuyor. veee.. istanbul'un tarfiğine değinmek istemezdim ama istanbul deyince ilk akla gelenlerden... aman amannn... sakın girme. mümkünse istanbula gelecekseniz en sakin bir ilçe bulun oraya gidin.. ve işyeriniz evinize fazla uzak olmasın. mümkünse evinizi işyerinize yakın tutun. yoksa başka türlü istanbulda yaşanmaz.

0

istanbul başlı başına ayrı bir dünyadır.şehr-i sultan lakabının hakkını veren muazzam bir şehirdir.istanbul ile ilgili ilk dikkat edilecek şey kalabalık sevip sevmediğinizdir.kalabalık sevmiyorsanız istanbul'da yaşayamazsınız.bu çok nettir.istanbul sosyal hayat anlamında muazzam çeşitliliği olan bir şehirdir o yüzden bu konuda sıkılmazsınız.diğer önemli konu işe yakın yerde bir ikamet ve eviniz yoksa yolda geçireceğiniz zamanları göze almanız gerekir.merkezi yerlerde oturmakta kira olarak bir hayli yüksektir.bu da aklınızda olsun. istanbul'da ev sahibiyseniz yaşamak size daha kolay gelecektir.işe ulaşım olarak metro yada deniz ulaşımıyla gidebilirsanız yol yorucu olmaz.ama beşiktaş'ta çalışıp büyük çekmece'de oturuyorsanız bir hayli zaman yolda kaybedersiniz.şehiriçi ulaşım genellikle kalabalıktır ve trafik göze alabileceğiniz bir şey olmalı.bunlar olumsuz durumlar olsada sahile gidip bir çayla tüm yorgunluğunuzu atabilirsiniz.yada sahilde güzel bir yürüyüş yada vapur yolculuğuyla yorgunluğunuzu atabilirsiniz.kanlıca'da doğal yoğurt yiyip, yürüyerek çengelköy'e geçip orda çınaraltında çay börek yapabilirsiniz. ben şahsen istanbul'un yaşanacak güzel bir şehir olduğunu düşünüyorum.her isteğe uygun herşeyin yapılabaceği güzel bir şehrimizdir.

0

göreceli birşey içinde yaşayanlar çekip gitmek istiyor kalabalıktan trafikten şikayet ediyorlar dışında olanlara ise cazip geliyor ben o kalabiliğa karışıp mümkün olduğu kadar kendim ile baş başa kalmak istemezdim