0

bekarlık kısıtlamayan, özgürlüğüne düşkün olan ve bağımsız yaşamayı seven insanlar için sultanlıktır. ama bence bu kişiden kişiye değişir. zaten şöyle bakıldığında sultanlar bile evlidir. insan yaşlandıkça en çok yanında bir hayat arkadaşı ister. evet evliliğin birçok dezavantajı var ama avantajları da yadsınamayacak kadar fazladır. mesela evlenmeyen bir insan asla anne baba olamayacak. bir yuva kuramayacak. insan gençken anne babası ve ailesiyle mutlu olabilir ancak zaman ilerledikçe anne ve babalarımızı kaybettiğimizde insan kendisine bir destek dayanak ister. ama bekar kaldığımızda bu destek ve dayanaklarımız pek fazla olmaz .olsa bile bir süre sonra yok olur. çünkü herkesin kendi hayatı vardır. evlendiğimiz kişiyle hastalıkta ,sağlıkta, iyi günde ,kötü günde ve sonsuza dek diye söz veriyoruz ve o bizim artık sırdaşımız ,hayat arkadaşımız ve yoldaşımız olur. ama bekar kaldığımız da bu duygudan mahrum kalırız. bekarlık sultanlıktır. sultanlığı sağlayan nedir? her istediğimizi yapmak mı? o zaman biz de evlenmeden önce karşımızdaki insanı iyice tanıyıp kafamıza göre bir insan bulabiliriz. ve istediğimiz her şeyi o insanla birlikte yapabiliriz. bence sultanlık bekarlık veya evlilikle olmaz bence sultanlık insanın beyninde biter . tutsaklık insanın beyninde . ister evli ol ister bekar hiçbir şey değişmez ama insan eğlenceli neşeli ve düzgün kararlar verebilen bir insansa evli olsa bile istediği pek çok şeyi yapabilir.

0

dinimizde emredildiği gibi evlenmek lazım. fakat öyle bir zamandayız ki evlenilecek çok az insan var. ve çoğu zaten evlendikten sonra anlaşamayarak boşanıyorlar. birde çocukları oluyor ve cocuk ortada kalıyor .baba bir tarafta kalıyor anne bir tarafta kaliyor. bekarlık bence sultanlıktır. neden derseniz bekar olduğunuzda istediğiniz her şeyi yapabiliyorsunuz .örneğin dışarıya çıkacaksınız nereye gidiyorsun diye soran bir eşiniz olmuyor ya da bir şey alacaksınız neden bunu alıyorsun diyen biri olmayacak. yani kendi kafanıza buyruk hareket edebileceksiniz ama evlenince her şeyi birlikte yapmak zorunda kalıyorsunuz. tamam evlenmek güzel bir şey ama çoğu insan bunu başaramıyor .çünkü pek çok anlaşmazlıklar ortaya çıkabiliyor etrafımda görüyorum severek evlenen pek çok insan ayrılıyor ya karısını aldatıyor ya kadın kocasını aldatıyor öyle gidiyor işte. ortada bide güvensizlik olduğu zaman anlaşmazlıklar daha da çok ortaya çıkıyor. evlenecek insanlar arasında bir kere sevgi ve saygı olmalıdır bir taraf hep benim dediğim olsun dememelidir ikisi de birlikte kararlar vererek anlaşmalıdırlar aksi takdirde birçok sorun ortaya çıkar ve birbirleriyle anlaşamazlar. ama çoğu bunu yapmadığı için anlaşmazlıklar ortaya çıkıyor ve hemen boşanmaya gidiyorlar .bir de ortada çocuk olursa çok kötü şeyler ortaya çıkıyor o yüzden derim ki eğer kendinizi yeterli bulmuyorsanız asla evlenmeyin.

0

bekarlik bence bir yasa kadar sultanliktir,sonrasinda evlenilmesi gerektigini dusunuyorum.

0

bekarlık sultanlık falan değildir düpedüz maskaralıktır siz hiç bekar sultan gördünüz mü evlilik kadar güzel bir şey yoktur şu dünyada anlaşabildik den sonra evleniniz ve çoğalınız mutluluk evlilikte.