0

cunku eskiden helen bir gelenektir gaziantep the kahvalti yapmak

0

gaziantep şehir adıdır. culda ablanın da dediği gibi gaziantep yemek yiyemez gaziantep "halkı" ancak kahvaltı yiyelim. soruları anlaşılacak şekilde sormak gerekiyor. neden yemek yer'den kasıt ne anlamadım. ona bakarsan menemen normalde kahvaltılarımızı şenlendiren bir yiyecek çeşididir ama öğlende yenilebiliyor. ve ayrıca yemekten kastın eğer et ise zaten hazım sorunundan dolayı doktorlar eti akşam yemeyin derler. hazmedilmesi açısından. ve sence de doğuda yaşayan halktan öğreneceğimiz çok şey yok mu? mesela diyarbakır'da sabahları ciğer şiş yiyenle karşılaşırsan şaşırma. :)

1

@nazli54 daha evvelde sordum.sakarya mı 54 diye? cevap yok. eğer sakarya ise, sakarya'yı temsil ediyoruz burada daha özenli soru soralım. bozuk cümle kullanmayalım. yazdık bir daha soruyu okuyalım. ya çok mu zor bu!ne demek bu şimdi? "gaziantep neden kahvaltıda yemek yerler?"
gaziantepliler neden kahvaltıda yemek yerler demek, gaziantep halkı neden kahvaltıda yemek yer?
bunu yazmak çok mu zor.. neyse.. bilmem neden yer.. adamlar alışmış ağır yemeklere.. ondan herhalde. ali şahin var akp milletvekili arkadaşım ona sorarım bir ara. :)