0

belki bu söz çocuk yetiştirirken kullanılabilir. veya bakımından sorumlu olunan bir kimse için, sadece merhamet duygusuyla yaklaşır, vereceğini sürekli bu sebepten verirsen bu doğru bir yaklaşım tarzı değildir, o kişi buna alışır arsız olur, tersinde ise , cimrilik edip vereceğini kısarsan bu kez de olmaz, yine yanlış olur anlamında hırsız olur diye söylenegelmiş, her şeyde bir orta yol bulunmalıdır anlamında bir sözdür.

0

insanı nasıl alıştırırsan öyle gider. yüz kızarma olmaz en kötüsüde bu arsızlık. hırsızlık başka bir boyut sonunu düşünmeyen insanlar için çok iyi alternatif kolay yoldan para.

0

insan kendini bir acındırmaya başladığında bunun devamı gelmekte ve de hiç yüzü kızarmadan her seferinde farklı yada aynı şeyi ister durar . 1 kere verdin tama 2 de de tamam 3 ve 4 ten sonra onun dahada gerisi gelir istedikçe ister insan yüzüde kızarmaz sanki normal bişeymiş gibi ister duru sanki vermek zorundaymış gibi. yada nasıl olsa bu bişey demiyo der ister durur vermeyince de kötü sen olursun . hiç vermezsen de hırsızlık yapar elde etmeye çalışır yada ihtiyacı vardır yapmak zorunda kalır .