0

çok güzel bir söz burda anlatılmak istenen biraz düşündükten sonra belli oluyor.acındırırsan arsız olur yani ona bağlılığını sevgini çok belli etmiyceksin çok yardım etmiyceksin etsen bile gizliden ediceksin yoksa yüz bulur hep seni ister arkasını sana dayar.acıktırırsan hırsız olur ise burada da diyor ki hiç yardım etmemezlikte yaomiycaksın yoksa hayattan bıkar kolaya kaçar.genelleme yapar isek ne çok yüz vericeksin nede hiç yüz vermemezlik yaomiycaksın ikisininde ortasını bulucaksin.

0

eğer ki çok acındırırsanız çocuğunuz veya kişinin artık utanma duygusu kalmaz ve arsız bir hale dönüşür. eğer ki aç koyarsanız da gider açlığını karşılamak için çalar çırpar hırsızlık yapar o yüzden aç koymamanız gerekir.

0

belki bu söz çocuk yetiştirirken kullanılabilir veya bakımından sorumlu olunan bir kimse için, sadece merhamet duygusuyla yaklaşır, vereceğini sürekli bu sebepten verirsen bu doğru bir yaklaşım tarzı değildir, o kişi buna alışır arsız davranışlarına neden olur. tersinde ise cimrilik edip vereceğini kısarsan bu kez de olmaz, yine yanlış olur anlamında hırsız olur anlamında söylenegelmiş, her şeyde bir orta yol bulunmalıdır anlamında bir sözdür.

0

bir kimsenin önce her dediğini yaparsınız, daha sonra sizin sözünüzü tutmaz, arsız olur. beslemeniz gereken kimseleri aç veya parasız bırakırsanız hırsızlık yapabilir. kimseyi şımartmamakı ve aç bırakılmamalıdır.