0

yani bir insan sessiz kaldığı zaman onu iyi zannetmeyin diye sessiz olanlar korkarsın çünkü sinsi sinsi yak yaklaşır suyun ağır olanı da ağır geldiği için insan korkmaz hani yarın aslında ağır soğuk insanın çok sürükler ve götürüp onun için insanın sessiz yere bakanından suyun ağır olandan korkun demişler.

0

burada kullanılan suyun ağır akanından insanın yere bakanından kork lafı genellikle sessiz kişilerden korkmamız gerektiğini belirtir . sessiz gibi görünen insanlar aslında pusu kuruyorlardır ve genellikle sessiz gibi görünüp pek cok sey yapabilirler. su mesela ağır akabilir ama bir gün hızlı bir şekilde akar ve her yeri mahveder.

0

adamın yere bakanından suyun sessiz akanından kork atasözü bizlere sessiz durup zararsız gibi gözüken kişilerden korkmamiz gerektiğini vurgular.hani bir laf vardır ya uz durup bek vuran diye gerçi bu maraş lafı.

0

bazı insanlar vardır. çok sessizdirler. ellerinden ekmeğini aldan birşey demezler. kimseye zarar vermezler. çevresinede oldukça sakin ünsanlardır. yalnız bu insanların bir huyu vardır o da kendilerine yönelik yapılan kötü muameleri, davranışları ilk etapta birşey demezler, yalnız içlerinde bunu biriktirirler. ve birgün öfke patlaması yaparlar. bu öfke patlaması öyle güçlüdür ki, bugüne kadar yapılanları saysanız en az bunun kadar etki eder. bundan dolayı adamın yere bakanından, suyun sessiz akanından korkun demişlerdir.

1

burada anlatılmak istenilen, sessiz, sakin, sanki etliye sütlüye karışmayanların aslında en tehlikeli insanlar olduğu anlatılmak isteniliyor. dikkatli olmak da fayda var.