3

milli eğitim bakanından öğrencilere yardım paketi detaylar aşağıda, konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?

üniversite öğrencilerine 5 bintl yardım:şartlı eğitim yardımlarından faydalanan gençlere üniversite kazanmaları durumunda bir defaya mahsus ilk bine girenlere 5 bintl yardım edikecek. milli eğitim bakanlığı tarafından düzenlenen sınavlarda illerinde ilk 10'a giren veya türkiye genelinde ilk 20 bine giren öğrencilere 500 tl yardım edilecek.

6 cevap
0

yani durum böyle alırsa üniversite öğrencilere 500 tl verilirse öğrenci için çok iyi bir destek oluyor ama bazı burslar geri ödemeli olarak öğrencilere verilir eğer öğrenciler bir meslek sahibi olmasa da faiziyle geri ödüyorlar ama bence öyle olmaması gerekir öğrenciye verdiği zaman geri alınmasın sadece bir burs olsun yardım olsun diye versinler gerçek yardım böyle önce verip sonra faiziyle geri almak bence hiç iyi değil onları da borca götürür.

0

yani teşvik iyi ama sanırım geri ödemeli o zaman ne anladım ben bu işten yani . bari burs olarak verilse daha iyi bence.

0

güzel program da abi bu verecekleri paraları burs olarak verseler daha iyi olmaz mi? madem bu paraları verecek bütçeleri var, o zaman burslara bir düzenleme getirilerek 500 liralık bursları en az 800 tl olmak kaydıyla ayarlama yapabilirler. şuan öğrenci bi burs aliyor 500 tl, yurda veriyor 350 tl en az. bu öğrenci o 150 tl ye 1 ay boyunca ne yapsın. karnını mi doyursun eğitim masraflarına mi harcasin. her ogrencinin ailesi para gonderemiyor malesef. birde o ilk 20 bin kisi arasinda ailesinin hali vakti yerinde olan kisiler de olacak ister istemez

2

güzel bir teşvik, tabi geri ödenme talep edilmeyecekse ve ödül olarak verilecekse. çocukların çalışma azmi artar, güzel bir motivasyon olur, kazananlara da destek olur, öğrencilik masraflı bir durum çünkü.

0

çok güzel bir adım olmuş eğitim adına umarım hak edenler alır diyorum

0

her öğrenciye yardım yapılmalı bence. sadece ilk 20 bine değil.