0

bence coğrafya dersi kesinlikle ve kesinlikle sadece anlatım yöntemi ile anlatılmamalıdır. çünkü sadece anlatım yöntemi ile olduğunda ezberi iyi olanlar ezberleyecek ve ezberi olmayanlar ise ezber yapamayacaklardır. bence bu yüzden coğrafya dersini anlatan öğretmenin çeşitli materyaller ile dersi desteklemesi ve somut bir hale getirmesi ve bu materyal üzerinde öğrencilerine sorularla öğrettiği kavramları bul durması gerekmektedir. ancak etkili bir öğrenme bu şekilde gerçekleşeceğini düşünüyorum. mesela türkiye haritasında öğrencilerine bölgeleri öğreten bir öğretmenin bir yapboz tasarlayarak bölgeleri öğrencilerine ismini söyleyerek yapbozu tamamlattırabilir.

0

coğrafya dersi için önerilerim kesinlikle harita okumayı harita anlamayı iyi bilmeniz görsel zekanızın iyi olması gerekmektedir.onun dışında ezberiniz kuvvetli olmalı derside sevmeniz lazım

0

coğrafya dersi ezbere bir ders olmakla birlikte en çok yapılması gereken harita ile çalışmaktır.boylece akılda kalıcılık sağlanmış olur.ayrica küçük küçük notlar almak bir not defteri tutmak da fayda sağlayacak bir çalışma yöntemidir. coğrafya çalışmak uzaktan bakıldığında kolay gibi gözükse de ezber hafızası olmayan biri bir hayal zorlanacaktır.