1

ayrılıktan yana kaç şarkı varsa
hepsini bu akşam çal benim için
tüm zarar ziyanın hesabı bende
birkaç sitem daha kal benim için

pişmanlık duyupta birgün ararsan
her yerdeyim nasıl diye sorarsan
bir ayrılık şarkısı sessizce çal benim için
yüreğim ellerinde kal benim için
canım karşısına geç yüzüne bak benim için
eğer ki ağlıyorsam bu yaşlar bizim için
bende emanetin her neyin varsa
alda mededi'ni yık benim için

0

önce cok seviyolar hersey oymus gibi bütün anlamları onlara yüklüyoşar fakat sonra hiç bisey hayallerdeki gibi olmuyo sonra ayrılıkla beraber gelsin sarkılar

0

yaşamadan yazamazlar, önce o aşkı hissetmeleri lazım bir yerde duyduğun olay başına geldiğinde mi etkilenirsin yoksa ilk duyduğunda mı? sevmeleri sonra ayrılmaları acı çekmeleri ortaya güzel bir sanat eseri çıkarmanın püf noktası bence.

0

ortaya kaliteli bir eser çıkarmak için maalesef ki biraz yaşanmışlık gerekiyor. zaten bakıldığı zaman ayrılık şarkıları hep büyük üstadlar tarafından kaleme alınmıştır ve söylenmiştir. yeni nesil ayrılık şarkıları değil elbette eski zaman ayrılıkları. işin içine yaşanmış olaylar girince ve duygularla harman olunca insanı ağlatacak derecede bir eser çıkıyor ortaya. buna örnek olarak neşet ertaş veya müslüm gürses gibi büyük sanatçıların ayrılık eserleri gösterilebilir. bu insanlar hayatın en zorlu olaylarını yaşayarak büyük sanatçılar olmuşlardır.

1

ayrılık şarkı sözlerini ancak seven ve ayrılan insanların yazabilir. bu şarkıları yazabilmek için görmüş ve geçirmiş olmak gerekir. aksi takdirdi tek bir mısra dahi yazamazsınız. çok seven, ölümüne seven, aşkın için her şeyini feda etmeye çalışan insanların bir gün ayrılık yaşadığında yani dünya başına yıkıldığında aşk şarkıları yazılmaya başlanır. öyle yıkıcı ve etkili kelimeler ve cümleler çıkar ki bir daha aynı sözleri yazamazlar. yanmak, içi yanmak, gözyaşları sel olmak, her daim onu düşünmek ve elinde kalem olmak. işten sana muhteşem aşk şarkılarının yazılmasına imkan verecek ortamlar.

1

ben şuna inanırım.. insan yaşamadığı hiç bir şeyi hissedemez.
hayalini kurmak bile insana belki evet yazdırabilir ama tam o duyguyu hissettiremez.
insanlar kendilerini çember içine alan duygularının getirisini her zaman yaşarlar..
sosyal medyadaki paylaşımlarımız bile yaşadığımız duygularımızla orantılıdır.