0

teknoloji günümüzde insanların hayatına oldukça kolaylaştırıp ve birçok konuda bize tasarruf sağlamaktadır. mesela teknoloji sayesinde bir yerden bir yere gitmek istediğinizde ulaşımı kolay ca ve daha kısa sürede sağlayabiliyoruz . bu şekilde zamanımız da bize kalır. ve bunun gibi yine telefonda ulaşımımızı yani iletişimimizi kolaylaştıran ve bize büyük katkı sağlayan bir iletişim aracıdır. ama bunun gibi faydalarının yanında bize oldukça zararları da vardır. mesela telefon radyasyon yaymakta ve gençlerimizin sürekli telefon başında zaman geçirmesine neden olmaktadır .bu şekilde gençlerimizin zamanının büyük bir çoğunluğunu boş yere harcamasına neden olarak gençliğe bu şekilde zararlar vermektedir. yine araba da aynı şekilde eğer ki dikkatli kullanılmazsa insanlara büyük zararlar verebilmekte ve ölümlerine neden olmaktadır. yine aynı şekilde teknoloji insanlara fayda sağlamakla birlikte bir zararı da insanları tembelleştirmektedir.

0

teknoloji güzel şeydir fakat cok fazla zaman ayırırsak insanlardan uzak kalıyoruz ve dışarıya cıkmıyoruz bunada asosyal deniliyor tabi birde tembellik başlıyor yani üşengeclik bir arkadaşım vardı 12 saat bilgisayar başında oyun oynuyordu hem saglıga yazık hemde gözlerimize yazık uykusuz kalıp o kadar saat yani.

1

teknolojinin gelişmesiyle insanlar biraz daha tembelleşti bana göre. bu da vücudumuz için zararlı bir durum. hareketsizlik çağımızın vebası. bir de yaydığı radyasyonlar insan vücudunu olumsuz etkileyen özellikler arasında. faydası kadar zararı da oluyor elbette. çocukların gelişmesinde de olumsuz etkileri olduğunu düşünüyorum.

bir de sosyal medya yüzünden insanlar gösteriş meraklısı, kibirli olmaya başladı. bu da kıskançlık ve hasetliği artırdı. toplumun birbirine karşı davranışları açısından olumsuz etkiler bunlar da.

hem fiziksel hem psikolojik bozukluklara neden olabiliyor özetle.

0

teknolojinin yararları olduğu kadar bir o kadar fazla zararları da vardır.bunlar özelikle gözlerle başlar.daha sonra oturma şekli bozuklukları meydana gelebilir.uyku problemleri yaşanabilir.daha sayılabilecek çeşitli rahatsızlıklar da mevcuttur.

0

teknoloji aslında iyi birşeydir ama bazenleri insanları dogal şeylerden uzaklaştırıyor bide hep radyoaktif dalgalar yayıyor kullandıkları mazeme teknoloji geliştikçe insanlar tembelliğe alışıyor obezite artıyor spor yapanlar azalıyor her işimizi makineler yapıyor