0

kesinlikle denemedim ama denemekte istemem çünkü rengi giden tişörtü daha kötü hale sokabilir. bu nedenle en iyisi bulaşmamaktır.

0

genellikle rengi solmuş bir kıyafetin eskimişti olduğu için boyama zahmetinde bulunmuyorum.birkaç kere çamaşır suyundan lekelenmiş alan kıyafetlerimizi yapmayı düşündük ama sanırım tam anlamıyla beceremediğim için çok olumlu sonuçlar aldığımı düşünmüyorum. ne yaparsan yap boyanan bir şey eskisi gibi olmuyor bence.

1

öncelikle bu sadece benim deneyimim. evde deneyip denememek size kalmış. çamaşır makinesini riske atmak istemeyebilirsiniz, aile üyelerinden çekinebilirsiniz. bu yüzden iyice düşünüp, ölçüp tartıp, araştırmadan evde denemenizi tavsiye etmem.

ben rengi solan birçok kıyafetde bu yöntemi uyguluyorum. aktarlardan toz kumaş boyasını alıyorum bir de fiske denilen sabitleyiciyi.
boyayacağım kıyafetleri ıslatıyorum. kumaş boyasını çamaşır makinesinin tambur kısmına döküyorum. bir yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sirke ilave ediyorum tambur kısmını rengi sabitlemek için bunlar. boyayacağım çamaşırları da makineye koyuyorum. fiske denilen sabitleyiciyide yumuşatıcı kısmına ekliyorum. daha sonra 40 derecede çamaşır yıkar gibi makineyi çalıştırıyorum.
tabii deterjansız ve yumuşatıcı olmadan. boyayı deterjan gözüne koyanlar da var ama daha sonra temizlemesi zor oluyor bunu tavsiye etmem. makinenizin program ayarına göre yarım saat- kırkbeş dakika yeterli oluyor bu ısıda.
daha sonra kuruması için seriyorum. çamaşır makinesini de kısa programda boş bir şekilde sabun ve çamaşır suyuyla çalıştırıyorum. arkasından beyazları yıkamamaya gayret gösteriyorum. az da olsa renk kalabiliyor çünkü makinede.

kuruyan çamaşırları tersinden ütüleyip rengin sabitlenmesini sağlıyorum. sonrasında diğer çamaşırlarla yıkanınca da bir sorun olmuyor. tabii ben renklileri 40 dereceden yüksek yıkamıyorum. yüksek ısıda renkleri solabilir denemedim.

sizin makinenizde, boyanınızda veya yönteminizde değişiklik olabilir. ben bu şekilde yaptım ama size garanti veremem bu yüzden. böyle bir düşünceniz varsa başka deneyimleri de araştırıp okumanızı tavsiye ederim.

1

hayır hiç denemedim rengi solmuş bir kıyafetimi boyamayı, rengi solmuşsa atıyorum yani giymem bir daha.

1

siyah mont falan boyanır, güzel de olur ama diğerleri için gereksiz bir işlem. zaten boyayinca da rengi soluyor yeniden.