0

karabasan gece uyurken insanı hareketsiz birakan bir varliktir.bana daha önce cok karabasan geldi.helede bekarken geceleri defalarca ustume çokup beni hareketsiz birakmisti.asla hareket edemiyodum ve sesimi çıkaraniyordum.bazen gecede iki uç defa geldigi oldu.bazen annemin içine girip oyle geliyodu.ama karabasanla ilgili asla unutamicagim olaylar var.bigun gece uyudugumda annemin sesi geldi.ama biraz erkeksice bi sesti.adımı tekrarlayip anecigim annecigim naliyosun dedi.ben sesimi cikaramadim.sonra gitti.gozlerimi kapattim tekrar geldi.aynı şeyi üç kez yapti.ve ben o gece uyuyamadim.o olaydan iki gun sonra yüz felci geçirdim.sanırım korkudan olmuştu.sabah kahvalti yaparken yerken ağzimdan bi degisiklik oldugunu farkettim.ilk baş önemsemedim.sonra gulerken agzimin yamuldugunu farkettim.aynanin karsina gectim yuzumu yikadim.yikarken bile yamuluyordu.sonra hastaneye gittim.tedavi gördüm ve duzeldim.evlendikten sonra hamileykende çok karabasan geldi.ama duyduguma gore karabasan çoğunlukla hamilelere gelirmis.ama korkulacak bisey yokmuş.karabasan zararsizmis.

0

karabasan gerçek mi bilmiyorum ama bir kac kere uyurken benim uzerime bir ağırlık çöktü kalkamadim sesimde çıkmıyordu. kuranda yeri nedir gerçek midir bilmiyorum ama benim başıma kaç kere geldi .

0

karabasan olayı vardır. karabasan bir insanı rahatsız eden ruhani bir durum olduğunu düşünüyorum. gece uyurken insanın üstüne binen ve insanı hareketsiz bırakan bir durumdur. gerçekten bu durumlarda insanlar hareketsiz kalmakta ve bir şey yapamamaktadır. karabasan basmasının genel nedenleri arasında temiz olmamak, temiz yatmamak, yatılan bölgelerin yeterince temiz olmaması, yatak ekmek kırıntıları olması gibi nedenler karabasana zemin hazırlayabilir.