0

genellikle gece yatarken gelen ve insanın üzerinde bitkinlik oluşturan bir şeydir.

0

gece bazen insanlara gelir o an konuşmak istersiniz ama o size engel olur işte bu karabasandır

0

karabasan uyku felcidir . birisi sizi boğuyormuş gibi bir hisse kapılır ve nefes alamazsınız. özellikle çocukken çok korkardım . sık sık olurdu bu durum . fakat büyüdükçe daha nadir olmaya başladı . yakın bir zaman da yine böyle bir durum hissettim evet korktuğum zaman olur dua ederim o sırada .

0

karabasan, metafizik bir olaydır. kişinin uyku halinde uyanması ama bir şey yapamamasıdır. bu durumda uyku halindedir ama zihin açık gibi olur fakat bir şey yapamaz, yani tüm bedeni sanki kilitlenir. yerinden kalkmak ister ama kalkamaz, konuşmak ister ama konuşamaz. sanki insan felç geçirmiş gibi duruma sahip olur. o haleti ruhuyesi ise insanı çok korkutur. genel olarak karabasandan insanlar korkarlar. o an içinde ne gelirse bildiği tüm sureleri okumak ister. geceleyin, insan uyurken üstüne çöken bu durumu açıklayan bir bilim dalı yok. kısacası karabasan, sadece metafizik bir olaydır ve insanın uyku esnasında bilincinin açılması durumu ve kişinin bir süre hareketsiz kalmasıdır. karabasandan tüm insanların korkutuğu bir gerçektir.

0

gece uyurken kabuslar görüp bir türlü uyanamamak diye biliyorum.bir ara çok sık yaşıyordum.kedim sayesinde atlattım.uyurken yanımda yatıp her huzursuzluğumda mırıldanarak beni uyandırdı.sevgisiyle korkularımı yendi.tavsiye ederim eğer sizde böyle korkular yaşıyorsanız.en korkuğunuz anda sevgi dolu bir ses her şeyi güzelleştiriyor.

0

gece insan uyurken insanin üzerine çoker ve bunu bilmiyorum pek yasamadim diye biliyorum yasadigim zaman korkarmiyim onuda bilmiyorum.