0

kız çocuğu yetiştirilirken öncelikle baskı ve aşırı kısıtlamadan kaçınılmalı onun da bir birey olduğu unutulmamalıdır. kız çocuğu bunu yapmaz ya da tam tersi kız çocuğu bunu yapar gibi cinsiyetçi ifadelerden uzak durmak ve travma etkisi yaratmamak gerekir. kız dediğin ustruplu olur ya da kız dediğin elinin hamuru ile erkek işine karışmaz gibi ifadeleri daha çocukken beyne aşılayan aileler çocuklarını özgüveni düşük bireyler olarak yetiştirmiş olacaklardır. "sen anlamazsın", "sen dur ben yaparım" gibi söylemlerden de kaçınmak gerekir. onu diğer kız çocukları ile kıyaslayıp, bak o böyle yapıyor gibi yönlendirmeler yapmayın. çocuğunuzun kendi kişiliğinin oluşmasına izin verin. kız çocuklarına sadece erkeklere değil herkese saygılı olmasını öğretin. ileride erkeğe onun kölesi gibi davranmasın. hakkını arayabilsin, özgüveni yüksek, güçlü bir kadın olarak var olsun. onlara iş yapmaktan önce işi sevdirin. mecburiyetten değil sevdikleri için yapsınlar.

0

oncelikle kiz cocugunun bir birey oldugu asilanmalidir. erkek yada kiz farketmez ozguveni yuksek ve baskalarina saygili olmasi gerektigi ogretilmelidir. baskasinin ozgurlugunun basladigi yerde kendi ozgurlugunun bittigini bilmeli ona gore hareket etmelidir.

0

kız çocukları çok iyi ve güzel biçimde yetiştirilmesi dur aile terbiyesi çok önemlidir fazla sikmammak lazımdır her şeye karışmak uzak tutmak gerekir kötü arkadaş çevresinden kötü davranışlardan uzak tutulmalıdır

0

kızda olsun erkekde olsun onlara her zaman içinizdeki merhameti göstererek eğitim verin.mesela şu olay biraz kötü oluyor genellikle baş örtüsü felan din ile ilgili olarak baskı yapılıyor bu çok kötü bir davranış onlara her şeyi öğreterek kendi kararlarına saygı duyarak haraket etmeliyiz.ona tüm her şeyi anlatmalıyız kendi din inancımızı doğruları yanlışları vs ona göre kararlarını seçmesini isteriz ve bu verdiği kararlarada saygı duymalıyız mutlaka.başka olarakda kız çocukları genellikle böyle makyaj felan çok sever heleki küçük yaşlarda makyaja felan baya önem vermeye çalışırlar ailede anne ve babanın disiplini ve eğitimi çok iyi olmalıdırki büyüdüklerinde güzel bir evlat yetişsin dikkat edilmesi lazım bu gibi konuları mutlaka ez geçmemek lazım ayrım yapılmadan güzel bir aile dileğiyle.

0

benim de bir kızım var elhamdülillah daha çok küçük kendisi ama onu yetiştirirken en dikkat etmem gereken konunun arkadaş çevresi olduğunu düşünüyorum arkadaşlar çok önemli insanı yoldan da çıkarır yola da sokar o yüzden şehrimi bile değiştirebilirim eğer kötü arkadaşları olursa ki allah korusun çocuğa daha ufakken dini eğitim verilmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü din insana dizginleyen en önemli şeydir çocuğumu daha 4 yaşında sübyan mektebi ne göndermeyi düşünüyorum kendim de elimden geldiğince eğitmeye çalışacağım.

0

çocuk yetiştirirken kızı erkeği yoktur. ama kız çocuğu farklıdır. kız çocuğunu yetiştirirken çok dikkat etmeli ve dışardan gelebilecek kötülkleri ve nasıl oturup kalkılacağını öğretilmeli hemde karşı cinsin yanında nasıl davranılması gerektiği anlatılmalı kız çocuğunun yanında kötü kelimeler argo küfür gibi sözler söylememiz gerek.

0

kız çocuğu özel bir varlık olduğu hissettirilerek büyütülmelidir.4 yaşından itibaren en az iki yabancı dil öğrenmesini sağlayın.bir müzik aleti çalabilmesi için kursa gönderin.küçükken ona bol bol kitap okuyun.bilinen seksist masalları okumayın ama.daha çok pozitif ve araştırıp öğrenen çocukların masallarını okuyun.okulda başarılı olması için özgüven aşılamaya dikkat edin.yapmak istediği meslek doğrultusunda eğitim almasını sağlayın.hayatta kimseye güvenerek değil özellikle kendine inanarak birşeyleri başarması gerektiğini öğretin.iyi bir insan olmanın herşeyden önemli olduğunu sık sık hatırlatın.hayvanları sevmesini sağlayın.mümkünse bir evcil hayvanla büyümesini sağlayın.hayatta ne hata yaparsa yapsın onu asla yalnız bırakmayın.her zaman ebeveynler olarak sevgiyi ön planda tutun.otoritenizi çocuğun kişiliğini ezmeyecek şekilde zaman zaman kullanın.kızınıza yüksek sesle bağırmayın bu onu korkutur.kişiliğini sindirebilir.çocuk büyütmek zor iş tabi ama madem doğurup dünyaya getirdik sorumluluğunu doğru almalıyız.çocuk sizi seçme şansına sahip değil.ama siz onu bilerek ve isteyerek yapıyorsunuz.çocuk büyütmek gerçek bir sanattır.bunun hakkını verin.

1

2-3 yaşlarına geldikten sonra zorla dine bağlamamalılardır(küçük yaşta kapanmaları bence yanlış.) yaşı büyüdükçe kendi tercihine bırakmaları daha doğrudur.

0

ebeveyn haklı da olsa haksız da olsa kesinlikle çocuğa bağırmamalı
içi boş tehditlerle çocuk korkutulmamali
eşinin otoritesi indirilmeye calisilmamali
konulan kurallardan kesinlikle çatışmamalı
ne çok yumuşak ne de çok sert bir şekilde disiplin uygulanmamalı
çocuk yaşıtlarıyla kıyaslanmamalı
coccuk ağladığında ebeveyn sözünden caymamalı

0

öncelikle aradaki ilişkiyi iyi tutmak gerekir. babadan çekinmeli anneye herşeyini anlatabilmeli. her ikisinden de cekinirse gizli saklı birşeyler yapmaya çalışacak ve yalan söyleyecektir. çok gevşek bırakırsan ipleri de seni umursamayacaktir.

0

onu sevin ve belli bir yaşa geldiklerinde bir karar almak istediklerin de onları dinleyin ve onunla beraber düşünün, 16 17 yaşına geldiğin de ise ona normal bir yetişkin gibi davranın çok geç olmaması şartıyla dışarı istediği zaman çıkabileceğini ancak çıkmadan önce haber vermesi gerektiğini söyleyin ve her dakika başı arayıp durmayın bu zamana kadar sigara veya başka bir kötü şeye alışmadıysa başka bir şeye de alışmaz diye düşünüyorum ancak dışarıdaysa ara sıra arayın napıyorsun iyi misin diye ama sıkacak şekil de değil de 2 saatte bir 1 saatte bir falan arayım telefonunuz yanınızda olsun başına bir şey gelirse ilk arayacakları sizsinizdir ondan dolayı telefonunuz yanınızda olsun ama çok fazla dışarı çıkıyorsa hafta da 2 kere çık falan diye kurallar koyun onu sevin sevdiğinizi hissettirin özellikle ergenlik dönemlerine girişinde ve ortalarında yanında olun ve yanınızda olduğunu bilsin kız çocuk bence böyle yetiştirilir.

0

erken yaştan itibaren baskı yapılmamalı. belirli bir yaştan sonra kendi tercihleri sorularak hareket edilmeli diye düşünüyorum. ne kadar hassas olduklarını ve farklı birer bakış açıları olduğunu göz önünde bulundurarak sevdiğimizi belli etmemiz gerektiğini düşünüyorum. çünkü sevdiğimizi bilmeleri yetmiyor bellide etmemiz gerekli. babaları onların idolüdür ve eşleride babaları gibi olsun isterler. kız çocuklarına küçükken yapılan yanlışlar onların evlilik hayatlarını ve hatta onların çocuklarını bile etkiliyor. ve toplumda aşırı ön yargılı bir şekilde yaklaşıyoruz. ve ne acıdır ki onlara seçim şansı bile tanımıyoruz.

1

öncelikle kız veya erkek çocuğu şeklinde gruplandırma yapmadan önce çocuk gelişimi hakkında yeterli bilgiye sahip olmak gerekmektedir. çocuk psikolojisi ve çocuk gelişimi hakkında bilgi sahibi olmak çocuklarımızın büyümesi sırasında onların zihinlerini daha rahat anlayabilmemizi sağlar ve onlar ile daha kolay iletişim kurmamıza olanak sağlar. çocuklarımızın cinsiyet ayrımı yaşamaksızın öncelikle iyi birer birey olmaları, güzel ahlaka sahip olmaları, yardım sever olmaları, yalan söylememeleri konusunda açıklamalar yapmalıyız. gelecekte nasıl birer birey olacakları küçük yaşlarda aldıkları duydukları ve gördükleri ile doğrudan orantılıdır. küçük yaşlarda çocuklarımıza gereken değeri vermeli ve onları hak ettiği ilgiyi onlara göstermeliyiz.
kız çocuklarımızın yetişimi sırasında ayrı olarak dikkat etmemiz gereken durumlar ise her şeyden önce onların toplum içinde ezilmelerine gerek olmadığını göstermek anlatmak olmalıdır. aynı sorunu erkek çocukları da yaşasa da günümüzde ne yazık ki kız çocukları ve kadınlar bu konularda daha fazla sıkıntı yaşamaktadır. onlara kendilerinin değerli olduğunu söylemeliyiz böylece günümüz modasına ayak uydurma çabaları veya erken yaşlarda başlayan sevigili ilişkilerinde kendilerini hırpalamalarına engel olmalıyız ama aynı zamanda farklı görüşler de de olsa çevresindeki kişileri yargılamamasını onların fikirlerine saygı duymasını anlatmalıyız. hiç bir isana yakışmadığı gibi kötü sözlerin küfülerin de kız çocukalrına yakışmadığı açık bir gerçektir. çocuklarımıza bunların ne kadar kötü oldğunu anlatmalıyız. çevreden bu trz alışkanlıkları örnek almasıın doğru olmadığını onlara söylemelyiz.

2

hanımefendilerin türk kültüründe yerleri çok önemlidir. kadın topluma yön veren ve toplumu yetiştirendir. kültürleri zamandan zamana taşıyan kadındır. türk kültüründe kadın devlet bile yönetir. bu sebep ile önceliğimiz türk aile geleneklerine ve göreneklerine göre kızlarımızın yetiştirilmesi uygundur.

1

kız çocuklarının gururlarını yada nazik davranışları aileleri tarafından zorlarina gitmeyecek bir şekilde karşılık vermeleri lazim yoksa kiz çocuklarının çoğu ailelerinden uzaklaşıp sosyal iletişim bağlılıklarına ortak olabiliyorlar ve hayatlarını kötüye çevirip gerçek hayattan kopma ihtimalleri çok ama çok yüksektir babalar kız çocuklarının aşkıdır kız çocukları en fazla babaya düşkün olurlar ve babadan da bir nazik davranış beklerler kız çocukları anneleriyle oynamayincok severler babalarıyla film veya çekirdek yada bir abur cubur yemeyi severler baba ne kadar kızına ilgi gösterirse kızı da o kadar mutlu dersine çalışkan ve mutlu bir şekilde buyur...

1

bu devirde bir kız çocuğuna hatta bütün çocuklaa öğretilmesi gereken en önemli husus yabancılarla konuşmaması gerektiğini öğretmek olacaktır.kız çocuklarına kendileri istemediği sürece kimsenin sarılmasına ve dokunmasına izin vermemeleri gerektiği ve böyle bir durumda yardım istemeleri gerektiği öğretilmelidir.kimseden çekinmemesi fikirlerini özgürce dile getirebilmesi gerektiği öğretilmeli.paylaşmaya açık olmayı ve kıskançlık bencillik etmemesi gerektiği öğretilmeli.ayıp ve saygı kavramlarını ve bunların yaı sıra özgür düşünceyi kendi düşüncelerini ifade edebilmeyi öğretmeli insan kız çocuğuna .

1

kendine güvenli bir çocuk yetişirilmelidir her şeyden önce. çevrede olan biten her şey hakkında bilgi verilmeli, ufku açık vizyonlu bir birey yetiştirilmeli. daima başkalarına muhtaç olmadan kendi işini yapabilecek özgüvene sahip olmalı. her zaman dimdik kendi ayakları üzerinde durabilen bir çocuk yetiştirilmeli.

1

evlat yetiştirmek ve hele de bir kız çocuğu yetiştirmek büyük bir çaba ister. teknolojinin fazlasıyla geliştiği ve elde edilebilirliğinin çok kolay olduğu bu çağda çocuklar çok fazla riskle karşı karşıyadır. dışarısı yani fiziksel ortam pek güvenli olamasa da çocukları büyütürken özgüvenle yetiştirmeli ve yetişkin ebeveynlere karşı güveni yerinde olmalı. bu süreçte en önemli dönem tuvalet eğitiminin olduğu dönemdir. çocuk yetiştirmeye başlarken çocuk altına kaçırsa da onu ayıplamamalı ve suratına vurmamalı. bir ceza sebebi olarak görmemeli. çocuk tuvaleti geldiği zaman korkmamalı. bunun psikolojide ki ismi temel güvene karşı özgüvendir. her şey için çocuğa kızılmamalı ve kızıldığı zaman pişman olup sevgi gösterisine girilip çocuğun aklı bulandırılmamalı. her şey net olmalı çocuk yetiştirirken. anne ayrı baba ayrı bir tavır içine girilmemeli. çocuk yanında kavga etmek psikolojik olarak çocuğun içine kapanık yetişmesine sebep olabilir ve bu durum geceleri tuvalet ihtiyacını tutmasına sebep olur. çocuk yetiştirmede bütün psikologların ortak düşüncesi tuvalet eğitiminin sağlıklı bir şekilde tamamlanmasıdır.

1

kız çocuklarına ilk öğretilmesi gereken şey ayıp şeyler edepli kız olmasını istiyorsanız ilk bunları öğretin erkeklerin yanında nası oturup kalkılmasını ögretin küfür ögretmeyin yanlarındankötü şeyler yapmayın ayıp şeyleri en ince ayrıntısına kadar öğretin bir yanlışını gordüğünüzde onları uyarın sakın vurup küfür etmeyin eyer öyle yaparsanız kızınız edepli saygılı ve düzenli olurlar liseye üniversiteye giderken edepli adaplı olunmasını öğretin günümüzde liseli kızlar nerdeyse okula çıplak gelicekler okulda hamile kalanlar bile var bu zamanda kızınızı iyi yetiştirmek zor ama elinizden geleni yapın derim ülkeye kendine ailesine yararlı bir kız çocuk eğitin.

1

kız çocuğu yetiştirmek çok zordur çünkü kız çocukları narindir sevgi ister herşey ister kız çocuğuna nerde durması gerktini nasıl sanması gerektiğini oturma kalkmasına dikkat etmesi gerektiğini konuşma üslubuna dikkat etmesi gerektiğini kimseye güvenmemesi gerektiğini hayatta kötü olan herşeyi anlatmak bilmesi gerektiğini anne babayı çok iyi dinlemesi büyükleri ne karşı saygılı olması gerektiğini herşeyi anlatmak yetiştirmek bunlar anne ile babanın görevidir küçük yaşta eğitirsen bu kız çocuğunu büyüdüğü zaman zorluk çekmemek anneyle babanın en büyük görevidir bence