1

çocuk yetiştirmek kolay bir iş değildir . bunun için öğretici olmak çaba sarf etmek sabırlı olmak gerekir . çocuğunuzu nasıl yetistirmelisiniz buna herkes farklı bakış açısıyla cevap verebilir . fakat genel olarak ahlaklı erdemli dürüst çalışkan vatana millete hayırlı insanlar yetiştirmek gerekir . çocuk yetiştirirken çocuğun yanında kavga etmemeye tartışmamaya özen gösterilmelidir . çocuk şiddetten çok etkilenebilir bu sebepten şiddet olan ortam da çocuk yetiştirilmemelidir . ara ara ceza sistemi uygulanabilir . yapmış olduğu bir hata da onu uyarmalı ve bir daha yapmamasi gerektiği öğretilebilir . bunun yanında çocuklara karşı ilgili olmak gerekir onlarla ilgilenerek gün içersinde ne yaptıklarını sorgulayıp onlarla iletişim kurup sohbet etmek arkadaşlarını çevresini okulda neler yaptığını incelemek gözlemlemek gerekir. ayrıca çocuklara tanımadığı insanlara güvenmemeleri gerektiğini ve onların kendisine yaklaşmasına izin vermemesi gerektiğini öğretilmelidir . çocukların mahrem yerlerinin özel yerler olduğunu ve kimsenin dokunmaması gerektiği öğretilebilir . çocuk yetiştirirken çocuğun çeşitli aktivitelere yönlendirmek , sosyal çevre edindirmek paylaşmayı öğretmek önemlidir. çocuğunuzun ilgisi yeteneği olduğunu şeylere yönlendirebilirsiniz . çocuklar hassas varlıklardır bu yüzden çocukların yanında konuştuğumuz şeylere dikkat etmeli gerektiğinde zararlı olan programları yaş sınırı olan programları izlemesine izin verilmemelidir aynı zaman da internette girdiği sitelerin ne tür siteler olduğunu onun için zararlı olup olmayışı bunları da kontrol etmeniz gerekir . unutmayınız ki cocuklar herşeyden etkilenebilirler .

0

bir çocuk asla kolay yetişmiyor artık bu devirde.çocuk yetiştirirken özen dikkat et günümüzün çocukları o kadar değişikler ki o kadar akıllar ki gerçekten onların eğitmeye bile gerek yok diye düşünüyorum. tabii ki bazı çocuklar birazcık şer olabiliyor. çocuklarımızı yetiştirirken özellikle de onların dinlemeliyiz onlar ne dediklerini iyice düşünmeli hafife almamalıyız. çünkü çocuklar gerçekten de çok akıllılar ve çok akıllı şeyler söylüyor aslında. yani dediğim gibi ilk önce çocuklarımızın iyi bir şekle dinlemeyiz ne istediklerini ne yapmak istediklerini hiçbir şekilde algılamalıyız iyi bir şekilde algılamalıyız. daha sonra çocuklarımız mesela hiçbir şekilde şiddeti uygulamalıyız.şiddetle büyüyen çocuk zaten daha sonra eşine, kız kardeşini, başkasına şiddet uygular ve iki şekilde sonra iyi gitmez.o yüzden gerçekten de çocuklarımızı birazcık daha şiddetten uzak iyi bir şekilde büyütmek gerekir. çünkü onlar daha çok böyle şeylerle birazcık ilgilenmedikleri için asi olabiliyorlar.

1

herkes dışardan atıp tutmak kolay diyor. çocuk yetiştirmek gerçekten çok büyük sorumluluk isteyen ve meşakkatli bir iş. herkes çocuğu olmadan önce şöyle yetiştiricem böyle yetiştiricem der ama işler o kadar kolay olmuyormuş. öncelikle çocuklarımızı vicdanlı bireyler olarak yetiştirmeliyiz. büyüklerine karşı saygılı olmayı, kimseyi ezmemeyi ve dalga geçmemeyi öğrenmeleri en önemli hususlar. bir konuda sizinle inatlaşan çocuğunuz karşısında net olmayı başarmalısınız çocuklar ağlayarak ya da tutturarak her şeyi yaptırabileceklerini sanarlar bu onların en büyük silahıdır. karşılarında dik durun ağladığı zaman istediği yapılan bir çocuğu ilerde durduramazsınız her şeyi bu şekilde size yaptırabilir. kararlı duruşlar sergileyin iyi davranışlarını ödüllendirip , kötü davranışlarını cezalandırın. cezadan kastım kesinlikle çocuklarınızı yanlız bırakmak ya da şiddet uygulamak olmasın. psikolojik şiddette buna dahil bir süre sevdiği bir şeyden mahrum bırakmak olabilir bu. en önemlisi çocuklarınıza sevginizi gösterebildiğiniz kadar çok gösterin ki ilerde sevgiyi kimsede aramasınlar.

0

çocuk kesinlikle şımartılmamalı, aynı zaman da çok katı da davranılmamalı. kurallar olmalı fakat cezalar acımasızca olmamalı. en önemlisi sevgi her koşulda bunu onlara hissettirmeliyiz. neyin doğru neyin yanlış olduğunu onlara, onların anlayacağı şekilde açıklamalıyız. ayrıca çocuklar çok soru sorarlar asla sorularını geçiştirmeyip, cevapsız bırakmamalıyız. onlara yapmaları gerekenleri söylerken biz de davranış olarak söylediklerimizi yapmalıyız ki çocuklar sözlerden anne ve babalarının davranışlarını örnek alırlar. çocukluk döneminde bunlara çok dikkat edilmelidir. unutulmamalıdır ki çocukluk çağında kazanılan her davranış asla değişmez ileri de de bu davranışlarını devam ettirirler.

0

bence bir çocuk saygılı terbiyeli bir şekilde yetiştirilmelidir.buradada en büyük is bizden geçoyor.yaptığimiz hareket ve davranışlarımızla onlara iyi kötü her şekilde örnek oluyoruz.bu yüzden yetistirmeye ilk once kendimizden başlayıp çocuklara öğretmeliuiz.bunun için asla ve asla yalan söylemeyi öğretmeliyiz.kötü arkadaş çebresinden uzak tutup iyi yetiştirmeliyiz.her şeyin farkinda olsun ama neyin dogru neyin yanlis oldugunu iyi ogretelim ki kendi seçimini kendisi yapabilsin

0

okulda öğretilmeyen şeyleri mesela; ahlak eğitimi, din eğitimi, saygı sevgi eğitimi verilmesi şart. bir de çocuğun kafasını doldurmak yerine öğrenme arzusunu aşılamak çok çok önemli. yurt dışında çocuk yetiştirme alanında bir çok eğitim mevcut. ne yazık ki ülkemiz bu konuda da çok geri kaldı. bilinçli ebeveynler olmak zorundayız. ilk başta biz bilinçlenmeliyiz ki bilinçli bir nesil yetiştirebilelim.

1

maalesef kendi isteklerinize göre yetiştiremiyoruz ancak yine de her zaman saygılı hoşgörülü ve sevgili olmalı ve saygıyı sevgiyi hoşgörüyü ve merhameti öğretmeliyiz. bir yerde çocuklar ebeveynlerinin aynasıdır yazısı vardı. düşününce çokta mantıklı bir cümle. çocuklar küçük yaşta bizden ne görüyorlarsa onu uyguluyorlar bizlere göre bir karakterleri oluyor çoğu zaman. o yüzden saygıyı sevgiyi öğretmeli ve özgüven sahibi nesiller yetiştirmeliyiz.

1

çocuğumu ben nasıl yetiştir eğimi soyliyim benim oğlum okula başlayıp okumayı öğrendiği an kuran kursuna yollucam çocuğumu terbiyesiz çocukların yanına gitmemesi gerektiğini ve allah'tan korkulmasini pis ve kötü alışkanlıkların yapılmamasını ogretcem bir yere gittiğinde arkads çevresini tanrıçam nasıl insanlar diye. yani çok şey yapcam büyük konusmim genede çocuğumu iyi etmek terbiyeli etmek için elimden gelen herşeyi yapcam

0

bir çocugun yanında kavga be küfür etmeyin. öncelikle bu ilk kuraldır. egitimini düzgün ve iyi bir sekilde verin. istediği her seyi yaparak onu şımartmayın fakat her seye hayır diyerek onu yoksul bırakmayın.

0

öncelikle değer bilmeli bunu öğretin bir çok çocuk istediğini hemen elde edince kırar ,parçalar ama bir oyuncak isterse bunu hemen almayın.para biriktirip alalım diyin böylelikle ona ulaşmak zor olur alınca da değerini bilir ve kırmaz .

0

ne dersen de istediğin gibi yetistiremiyorsun. onun da kendine göre istekleri oluyor.