0

tüp bebek tedavisinde yaş çok önemli yirmili yaşlar daha iyi sonuç alınır yaş büyüdükçe şans azalır çünkü tutma şansı azalıyor.

0

gebelikte yaş çok önemlidir. tüp bebekte ise yaştan önce spermlerin kalitesi daha önemlidir.

0

elbette yaşı ne kadar genç se hormonları daha aktif daha genç üretkenliği daha fazla yaşi ve kilosu tüp bebek tedavisinde çok önemli

0

tüp bebek tedavisinde kesinlikle kadının yaşı çok önemlidir. kadının hormonu ne kadar genç olursa o kadar hızlı üretkenlik gösterir diye düşünüyorum. ama o birazda allah bağlı. ama hiç bir zaman 35 yaşındaki bir kadınla 45 yaşındaki kadının yumurtalığı bir değildir.

0

halk arasında hep kadın 35inden sonra erkek 40ından sonra çocuk sahibi olamaz derler. yani kesin rakamlar böyle olmasa da tüp bebek yöntemini de kadının yaşı tabii ki etkiler. yaş ilerledikçe gelişen ve değişen hormonlar bir süreden sonra yavaşlar. özellikle menopoz dediğimiz dönemle de regl’nin de kesilmesi ile birlikte çocuk sahibi olma ihtimali ortadan kalkar. yani diğer bir çok faktör de var tabii ama kadının hatta erkeğin bile yaşı tüp bebek yönteminin olumlu sonuç verip vermemesinde etkili ve önemlidir.

0

tabıkıde dogurganlıkta en buyuk etken yastır tedavıdede aynı sekılde

0

tüp bebek yöntemi genelde çocuğu olmayan çiftlerin en son çare olarak başvurduğu bir yöntemdir. çünkü ekonomik maliyeti sebebiyle cepleri yakabilir. genç yaşta tüp bebek başarısı yüzde olarak daha fazla olmasına rağmen 20 li yaştaki çiftlerin başarısız 40 lı yaştaki çiftlerin de başarılı olduğu görülebilmektedir.

0

bayanların bebeği olmadığı zaman büyük üzüntü ve hüsrana girerler. tıp arayışına girenler en son çare olarak tüp bebek diye adlandırdığımız alternatifi tercih eder. tüp bebek yaptırmak isteyen bayanlar öncelikle kadın doğum uzmanı tarafından tahlil ve tetkikler sonuçlanmalı kişinin çocuk olmama konusundaki sorunlar çözülmelidir. bayanlar menopoz döneminde girene kadar, adet düzeni değişken olmayanlar ve kadın hastalıkları rahatsızlığı olmayan kişiler çocuk sahibi olma konusunda her zaman bir adım öndedir. bu husus noktasında tüp bebek yaptırmak ve çocuk isteyen bayanın yaşı cok önemlidir. cocugu olmayanlar en son çare için tüp bebek tedavisinde geç kalmamalı yaşı gereği gereken tedavi yollarını aksatmamalıdır.

0

bence etkilemez insanın kaderinde ne varsa o olur doktorlar boş yapıyor

0

kadın yaşı ve bebek doğurma oranı ters orantılıdır. yaşla beraber doğum oranı azalmaktadır. yapılan tüp bebek tutma oranı yaşla birlikte azalmaktadır. bebekte olabilecek bazı konjenital problemler artmaktadır. tüp bebek oranı birazda şans oranıdır.

0

her şeyin bir zamanı vardır. çocuk sahibi olmak için de oğuzluk yaşlara yaklaştıkça doğurganlık azalır. tüp bebek tedavisi için de ne kadar erken davranılırsa o kadar olumlu sonuç alma şansı artar.

0

yaşın çok büyük bir önemi vardır eğer kadın ne kadar küçükse ihtimal o kadar artar. yaşlı insanlarda daha zor bir ihtimal söz konusu olduğundan tehlikede vardır.

0

tabiki etkiliyor sadece yok erkekten sperm alınsın gibi bir durum yok ortada kadın ilaç kullanarak hamile kalabiliyor mesela bu durumlarda yaş ilerlemişse vücut yetersiz gelebiliyor bebek oluşması bu aşamada hem zorlaşıyor hemde annenin sağlığı tehlikeye girebiliyor genç kadınlarda bu dorum %1 oranında söz konusu bu da bir hastalık taşıyorsa

0

yaş çok önemli tabiki bir yaştsn sonra ya da insan yaşlandıkça hücre yenilenmesi azalır

0

tabiki etkiler yaşı gencolan insanda daha pozitif soniclar alınır yaş ilerledikçe zorlasir

0

kadını yaşı önemli dir tabi. ancak yumurtalık kapasitesi iyi olursa 40 yaş kabul edilir ve 40 yaş üstü % 25 gebelik elde edilir tüp bebek için kadınları adetlerinin 3. gününde hormon tesrleri yapması lazım bu testler bir kadın doguma gidip yapıla bilir

0

yaş kesinlikle etkilidir. belli bir yaştan sonra kadınlar menapoza girdiğinde üreme yeteneğini kaybetmektedir. ayrıca 40 yaşından sonra doğum yapmak kadınlar için risklidir.

0

kesinlikle etkiler yaş be kadar küçükse o kadar olumlu sonuç verecektir.

0

tüp bebek tedavisinde yaştan ziyade yaşlılıkla beraber vücuttaki değişimler etkilidir.yaş aldıkça insan metabolizması yavaşlar hücreler kendini yenilemeyi azaltır ve dolayısıyla hormonal yapı eskisi kadar çok çalışmaz.bu hormonal yapı çalışmayı 30 yaşında da bırakabilir 20 de de 60 da da.tamamen fizyolojik metabolizma yapınıza bağlıdır.eğer yollarca spor yapıp sağlıklı bir hayat yaşıyorsanız 50 yaşında bile çocuk sahibi olabilirsiniz.eğer düzensiz bir hayat yaşıyorsanız 25 de de çocuk sahibi olamayabilirsiniz.tüm bunlar standartlar değilinde tabiki istisnalar olacaktır.ayrıca tüm bunların kararını tetkikler sonucu doktorunuz verecektir en sağlam bildikleri doktorunuzdan alabilirsiniz.genel olarak yaşın tüp bebekte çok etkili olmadığını düşünüyorum çünkü çok uzun yollar tüp bebek denemesi yapıp yıllar yollar sonra benek sahibi olan bir çok çift var.sağlıklı olsunda.

0

her konuda olduğu gibi bu konuda da yaş insanın tüp bebek yapmasını da ciddi boyutta engeller. fakat normal hamilelik karşısında tüp bebek biraz daha avantajlı olduğu için yaş normal şartlardan fazla etkileşim yapmaz.