0

okunulan kitapların niteliğine göre kitap okumak insanı geliştirmeye yarayan en temel aktivitelerdendir.

0

evet kitap okuyor olmak kültürlü olmak ile doğru orantılıdır benim neznim de. ancak başarıyı getirmesi değilde kitap okumak daha çok insanı geliştirmeye ve bilgi sağlamaya yardımcı olur. bunu kimi inana alır kimi insan almaz. okuduğunuz kitaptan ne anladığınız o kitabın size ne kattığı ne öğrettiği oldukça önemlidir. bunun analizini kendi kafanızda oluşturabilirsiniz. bu bağlamda kitpa okumak insanın başarısından çok onun gelişmesine bilgi sahibi olmasına yarar fayda sağlar. hayal gücünü geliştirir. hafızayı güçlendirir. olayları daha iyi bakabilmeye ve değerlendirebilmeye fayda sağlar. ayrıca dil gelişimini sağlar ve diksiyon olarak yardımcı olur. aynı zaman da yeni kelimeler öğrenmenize dilinizi geliştirmenin de fayda sağlar. bu yüzden kitap okumak kültür yarattığı gibi başarıdan çok insana bilgi gelişimin de yardımcı ve destek olur.

0

tabıkı etkıler kıtap okuyan kısı daha bılgılıdır konusmasıyla bıle etkıler kısıyı kitap okumak

1

etkiler.daha tarihimizi bile bilmiyoruz hep yanlış kitap okuttular bize gerisini siz düşünün artık.ali ata bak ne :/

0

kitap okumak insanın ufkunu genişletir düşüncesini değiştirip çok yönlü düşündürür buda başarı getirir

1

insanlar kitap okuyarak daha etkili ve akıcı bir üslupla konuşabilirler .kitap okumanın pek çok faydası vardır. düşünce yapımizi etkilerler ve ruhumuzu genişletirler .kitap okuyanların hayal dünyaları daha geniştir.ben kitap okuduğum zaman kendimi kitabın içinde hissederim ve resmen orada yaşıyormuşum gibi gelir.kitapla bir bütün haline gelebilirim.kitap okumak insanları etkileyerek hayata farklı bir yönden bakmayı öğretir. kitap okumanın ruhun gıdası olduğunu düşünüyorum .bir yerleri gezmeden ya da görmeden kitap okuyarak pek çok düşünceyi görüp hayat tecrübesi kazanabilirsiniz. hatta hayatınızda bazı şeylere yön verebilirsiniz örneğin kitap da böyle olmuştu diyerek siz de ona göre yön verebilirsiniz hayatınıza. kitap kitap okumak konuşurken aklınızdaki cümleleri daha hızlı toparlaya bilmenizi sağlar.

0

etkilediğini düşünüyorum okuduğumuz kitaplarada bağlı bu tabiki ama asıl mesele bir şeyi araştırmak için tek düze değilde bi çok kaynaktan okunmalı diye düşünüyorum farklı bir bakış açıdan da okumak gerekli ki doğrumu değilmi karar verelim

0

etkiledigine inanıyorum. hemde çok. kuran'in inen ilk ayeti neydi. "ikra" yani oku. bunun anlami oku, araştir, ogren, gelistir. ve gunumuzde bircok genç okumaya burun kiviriyor.

0

evet etkiler bilmediklerini öğrenebilir,kendini geliştirebilirsin.yani internet ten değil de kitaptan yapıyorsun aynı şey. doğru orantılı değil de katkıtı etkisi var olduğunu düşünüyorum.