0

etkiler tabikide 20 yasindaki bir kadin belki bunu kaldiramaz ama 30 yasindaki bir kadin icin cok kolay bisey olabilir

0

tabii ki önemli bu sadece tüp bebekte geçerli değil normal hamile kalma yönteminde de etkili. neden diye soracak olursanız çünkü kadınlar yumurtalarıyla doğarlar ve bu yumurtalarla ömür boyu devam ederler. yaş ilerledikçe de yumurtalar azalmaya başlar azalan yumurtalardan dolayı hamile kalmak da bu nedenle zamanla zorlaşıyor. özellikle kırk yaşını geçen bayanlar da hamile kalmak hem zor hem de risklidir. bu yüzden özellikle hamilelik için sorun yaşayacak bayanlar tüp bebek yaptıracaklar ise bunun planını önceden yapıp önlem almalıdırlar. yaş ilerledikçe zorlaşan ve riski daha fazlaya çıkan hamilelik hiç bir bayan istemez.

0

kesinlikle etkiler arkadaşlar erkek spermlerinde oldugu gibi kadınlarda da bu durum mevcuttur kişi ne kadar genç ise yumurtada o kadar sağlıklıdır.

0

tüp bebek başarılı olmak için kadının en fazla 30 ile 35 yaş arası olmalı 40 yaşına kadar ama 40 yaş biraz daha başarısız olabilir o da insandan insana değişiyor.

0

tüp bebekte kadının yaşı bence etkiler çünkü yumurtanın genç olması daha iyi olur

0

kadının yaşı tabii ki de önemli bir faktördür.

0

genelde kıralı yaşlarda tüp bebek uygulaması yapılıyor kadının yumurtalıkları çalışmadığı durumlarda bunun olmaması için genç yaşlarda yumurtalarını dondurma işlemi yapılabilir günümüzde tüp bebek çok başarılıdır

1

kadının yaşı önemli bir faktördür. ancak yumurtalık kapasitesinin iyi olduğu kabul edilen 40 yaş ve üstü kadınlarda prien plandatasyon genetikten uygulanarak %25-30 civarında gebelik elde edilmektedir. tüp bebek uygulamasında yaş sınırı var mı diye soracak olursanız cevabında şöyle vereyim; kadın adetinin ikinci günde yapılan hormon testleri ve ultrason grafiği de görülen yumurtalık kapasitesi yumurtalık fonksiyonlarının uygun olduğunu gösterir ise 45 yaşına kadar tüp bebek istemi uygulanabilmektedir. ancak 38 yaş ve üstü kadınlarda uygulama yapılırken para yapılatasyon genetik tanı yönetimi ile embriyoların kromozomlar yönünde normal olup olmadığını araştırılması önemlidir. kadın yaşı başarıyı etkiler mi diye soracaktınız da cevabında şöyle vereyim; ne yazık ki evet. öyle ki günümüzde erkek kısırlığının her tipine geniş bir tedavi imkanı sağlanmasına karşılık tedavide ortaya çıkan en büyük engel kadın yaşının ileri olmasıdır. yeni doğan bir kız çocuğun da bir-2 milyon olan yumurtalık rezervi ilk adetin görüldüğü yaşlarda 250-300 bine düşmekte, âdetin kesildi menepoz dönemine kadar azalarak tükenmektedir ilerleyen yaşla birlikte bu rezerv azalmakta; özellikle 37 yaştan sonra yumurtalık ağzındaki kayıp hızı belirginleştirmek tedir. buna ek olarak ilerleyen yaşla beraber yumurta kalitesinde bozulma gözlenmekte; bu da gebe kalmayı ve sağlıklı çocuk sahibi olma şansını azaltmaktadır. bu nedenle erken dönem gebelik kayıpları da genç yaş grubuna göre daha sıkıntılıdır. kadın yaşı ve buna bağlı az yumurta elde edilmesi başarıyı etkileyen en önemli faktör dur. ancak yumurtalık kapasitesinin iyi olduğu kabul edilen 40 yaş ve üstü kadınlarda penetrasyon genetik tanı uygulanarak %25-30 civarında gebelik elde edilmektedir. yardımcı üreme sevdiklerini uygulandığı ileri yaştaki anne adaylarında sağlıklı çocuk sahibi olma ve devam eden gebelik şansını arttırmak amacıyla-maçılasyon genetik tanı uygulanabilir. bu teknik ile embriyolar anne rahmine transfer edilmedi bence bu yaş döneminde sorunları sık çözüldü kromozomlar incelemekte ve böyle anormal olan embriyoların transferinden kaçınılmalıdır. yumurtalık ve zinde kayıp bazen daha genç yaşlarda ortaya çıkabilmektedir veya ileri yaştaki kadına zeyn mutalip beklenen cevabın üzerine olabilmektedir. böylece çocuk sahibi olmak için başvuran kadınlarda yumurtalık rezervinin ayrıntılı muayeneye otura son grafiği ve hormon teknikleri ile verilen örnek başarı şanslarını doğru bir şekilde ortaya konması da belirlendi mi böyle büyük önem taşımaktadır. uygun tedavinin temini seçil diyebilen hastanın duyduğu güven ve işbirliği, yaşayan psikolojik stres azaltılarak tedavinin uygulanmasını kolaylaştırmaktadır. benim bildiğim kadarıyla böyle soruya inşallah doğru cevabı vermişimdirteşekkürler iyi kazançlar

0

tüp bebek tedavisi normal bir cinsel ilişki sonrası iki taraftan birinin veya her ikisinin kısırlık durumunun olmasından kaynaklanan bebek olmama durumudur. ve böyle bir olayla karşılaşıldığında tüp bebek tedavisi yapılıyor. ve bu tedavinin başarılı bir şekilde geçmesi için tabiki de kadının yaşı göz önünde bulundurulmalıdır.

1

kadının yaşı önemlidir, yumurteması önemlidir. yumurtaların kırılması önemlidir. erkeğin yaşı ve sperm sayısı önemlidir.

0

tup bebek iki karsi cins donerden alinan sperm ve yumurtaliklarin birlesmesinde olusuyor. tabi kide alinan yumurtlaik ve spermin canliligi onemlidir.

0

etkiler çünkü yaş ilerledikçe kadınlardaki yumurtalar gençlik zamanındaki yumurtalar kadar sağlıklı oluşmuyor.

0

tüp bebek tedavisi yönteminde kadının yaşı tabiki de başarıyı etkiler. belli zamandan sonra iş bitiyor.

0

kesinlikle etkiler..
yaş 40 olduktan sonra bayanlar adetten kesilir yani doğurganlık özelliğini yitirmeye başlar ve oluşan bu durum normal üreme yöntemi dışında tüp bebek tedavisi dışarıdan sperm enjektesi dahil döllenme açısından yaş faktörü çocuk sahibi olmayı zora sokar.

0

kişiye göre değişkenlik gösterir. ilerleyen yaşlarda ihtimal genç yaştakilere göre haliyle azalma gösterir

0

tüp bebek yönteminde kadının yaşı tedaviyi kesin olarak etkiler
ya da etkilemez denemez.kanıtlanmamıştır.etik değildir.ama etkin faktörlerden biri ılarak gösterilebilir.sonuçta yaş ilerledikçe fertilitenin düştğü bilinen bir gerçektir.sadece fertilite düşmez hamileliğin devam olasılığı da düşer sağlıklı bebek dünyaya getirme olasılığın da düşer.çok küçük ve 35 yaş sonrası gebe kalan kadınlarda down cp ve daha bir sürü hastalıklı bebek dünyaya getirme olasılığı normalden yaklaşık 2 kat fazladır.fertilitede sadece kadının değil erkeğin de yaşı ve sperm kalitesi önemlidir.hatta belli bir yaş üstü erkek spermleri de çocuğa genetik hastalık geçirme olasılığını arttırır.e tabii her zaman böyle midir?elbette hayır.70 yaşında nur topu gibi doğuran nineler mevcut. amaaa istisnalar kaideyi bozmaz.

0

58 yaşında normal doğum yapan kadın gördüm bilmiyorum tüp bebekte bu durumda yaşın önemi nedir?

0

evet etkılet çünkü genç bir kadının yumurtaları büyük birinin yumurtalarınfan daha sağlamdır.

0

bir kadının rahim hücreleri tabiki insan yaşına bağlı olarak performans gösterir yaşı ilerde olan hastaların tüp bebek tedavisi rahim hücrelerinin durumuna bağlı olarak tam veya yarım kapasite olarak çalışır yaşı ileri olan hastaların tüp bebek tedavisi sonucunda döllenme sağlanması halinde yaşanabilecek bir diğer sorun embriyonun rahim tarafından taşınması yaşı çok ilerde olan hastalar da bu durum can kaybına yol açarken embriyonun rahim içinde tutunmasını engeller ve embriyonun düşmesine olanak verir.yaşanılabilecek bir diğer sorunlardan biri ise ikiz ya da üçüz olma durumlarında doktorların hastalarına embriyoları arasında seçim yapma zorunluluğu bırakmaktır sonuçta tek embriyo bile tehlikeliyken doktorlar asla ve asla ikiz ve üçüz çocukların doğma ihtimaline şans vermezler ve bunu engellemeye çalışırlar.

0

gebelik gibi ciddi bir durum söz konusu olduğu zmana tabii ki yaş oldukça önemlidir. adının yaşınında oldukça etkili olasının yanısıra erkelerin yaşı tüp bebek tedavisinde oldukça büyük bir önem taşıyor. kadınalrın önemlidir çünkü tüp bebek sürecinde tutm durumu söz konusu ve kadının vücudnun dinçliği de bu durumda oluml etkiler yratabilecek bir hususutur ama kadınların yumurtları zaten uygun olduğu durumda alındığı ve saklandığı için doğrudan bir etki ile sonucu karşı karşıya bırakamz. kadınların bu dolaylı etkisinin yanı sıra erkeklerin rolu çok daha büyüktür bu süreç zarfında çünkü erkeklerin yaşı ilerlediğimizaman spermelrinin hareket yetenekleri azalamkta ve ihtimali oldukça düşürmektedir. dolayısı ile de bu yöntemde kadınların yaşlarından çok erkeklerin yaşalrı direkt olarak bir etki düzeyine sahip olmaktadır ve olumlu sonuç alma ihtimali ile ters orantılı olmaktadır.