0

bir erkek olarak cevaplamak gerekirse; tabiki edilir neden diye sorulursa en güzel cevap kadınla erkeğin eşit olması durumudur. her iki insan birbirine karşı duyduğu hisleri cinsiyet ayrımı yapmadan birisine aciklayabilmeli. aşkta gurur olmaz o yüzden cinsiyet ayrımı yapmadan her bireyin karşı cinse çıkma teklifi etmesi tarafındayim. iki birey anlaştıktan sonra akan sular durur bence önemli olanda budur zaten mutluluk ve saygıdan sonra. evliliklerin dusmanida budur saygısızlık mutsuzluk egerki saygı gösterip sevgilerini belli etseler herkes mutlu mesut yaşar ve boşanmalara çok aza iner bu sayede geleceğe dair daha umutlu çocuklar yetiştirebiliriz.

0

bence hiç doğru birşey değil bence doğa kanunlarında kadının ve erkeğin bir yeri ve konumu var ve bu kanunlara uygun yaşanmalı. erkekler erkekliğini kadınlar kadınlığını bilecek. aksi takdirde doğa kanunları bozulur. kadınlar nazlı çiçeklerdir ve erkekler kadınların değerini bilmelidir.

0

karşılıklı sevgi saygı varsa neden olmasın, karşı taraf utanıyorsa cesaretli olan taraf şansını deneyebilir.

0

eğer karşılıklı sevgi varsa birisinin öncülük etmesi gerek yani ister kız söylesin ister erkek söylesin pek bir farkı yok bence önemli olan cesaretli olup ilk önce söylemek

0

kadın erkek eşitliğine inanan bir kadın olarak ; çıkma teklifini kadının etmesinde bir yanlış görmüyorum. her bireyin duyguları ve hisleri vardır.bu hisleri ve duyguları kadın erkek diye ayırmak bana göre çok yanlıştır.erkek nasıl sevgisi ağır basıp kadına ilişki teklifinde bulunabiliyorsa,kadın da bana göre bu teklifte bulunabilir. gayet doğal bir durumdur.evlenme teklifini sadece erkekler etmeli diye bir kural da yok mesela.bir yuva kuracak olan ikisi ise kadın da edebilmeli. kadınlar nasıl ilgiye,sevgiye bağımlı ise erkekler de öyledir bana göre.onlar da ilgi bekleyebilir.onlarda çekingen,utangaç olabilir.çok isteyip de evlenme ya da çıkma teklifinde bulunamayabilir.burada devreye kadın girmelidir .

-1

eğer çok seviyorsa neden olmasın ama 1-0 başlar erkek dqha egolu olur ve seviyorsa hep gururunu ayaklar altına almak zorunda kalacak bırakın erkeklerin egosunu yükseltmeyi onlar size etsin ki ile başlayın ilişkiye.

0

mademki kadın erkek eşitliği varsa erkek teklif ettiği gibi kadında pekala teklif edebilir. neden etmesin kadınlarınsa hoşlandığı erkekler olabilir. onlarda özgür birer birey ve onlarda teklif edebilirler.

0

bence yeri geldiğinde kızlarda çıkma teklifi etmeli bağzı erkekler karşı taraftan bir hareket beklelyebiliyor

0

ben bir erkek olarak cevaplamak istiyorum şimdi bir kız gurur yapmamalı bence belki karşısındaki erkek utangaçtır onun kendisini sevdiğini biliyor fakat yaklaşamıyordur bence hani hep bayanlar diyiyor ya bayan erkek eşittir bence her konuda bunu söylemeliler bunu neden gurur yapıyorlar anlaması çok güç bence il adımı sürekli erkeklerden bekleyen kızlar egoist ve kendini beğenmişerdir veya kibar olarak söyleyecek olursak naza çekiyorlar

0

doğrudur tabi neden yanlış olsun ki;önemli olan doğru teklifi yanlış erkeğe yapmamaktir.kadınlar da artık bu saçma sapan tabulardan yavaş yavaş kurtuluyor neyse ki.erkek sizi seçip konuşmak veya çıkmak için teklif getirebiliyorsa kadın da aynısını yapabilmelidir.bunun yanlış veya doğru olup olmadığını tartışmak bile yersizdir.

0

genel olarak erkekler çıkma teklifi eder ama her zaman öyle olacak diye bir kanun yoktur. eğer kız erkeği çok seviyor ise teklif edebilir. yani benim cevabım kesinlikle edilebilir.

0

eğer sevgi varsa kimin teklif ettiği önemli değildir ama artık her insan reddedilme korkusu ile açılamıyor malesef

0

benim fikrim eğer içinde sevgi olan bir durum söz konusu ise buna ilk kimin adım attığının bir önemi yoktur.seven insan cesaretlidir.ve sevgisinin de arkasında olması gerekir.şahsen ben birini gerçekten seviyorsam tabi ki de hemen çıkma teklifi etmezdim.ama adım atardım ve onun da beni sevdiğini veya sevmediğini anlamaya çalışırdım.gidişat da karşı taraf da bir şeyler hissediyor ise ben de çıkma teklifi ederdim.ama şunu geçemeyeceğim erkeklerin çıkma teklifi etmesi her zaman biz kadınlara daha hoş gelir. :)

0

tabiki doğrudur ama abartmadan edeplice edilirse. bir erkeğe çıkma taklifi edilir, kasın erkek eşit değil mi sonuçta, yani neden erkeğe ayrı rol kadına ayrı rol biçiliyor ki. olması gerekwn eşitlik kadın napıyorsa erkek de yapabilir, erkek ne yapıyorsa kadın da yapabilir. hep erkekler sevgilim olur musun demek zoeunda değil. hatta kadınlar da demek zorunda değil. olacaksa bir erkileşim olur zaten ve herhangi bi kişinin söylemesine gerek kalmaz. olacaksa olur. olmayacaksa olmaz. şimdiki kızlar da erkekler de genel olarak bu işin cılkını çıkarmış olsa da saçma sapan aşk mevzuları olsa da bence iki tarafta razıysa swvgili olunur.

0

şöyle bişey var oda bi canlı erkege teklif derken herke birbirine teklif edebilir bizim adetlerimiz garip sadece almanyada bi erkek bi kıza teklif edicek ona evlenme teklif edecek diye bişey yok eger ki kadınlar kendini aşagılamazsa ve erkekle bi oldugunu düşünürse bunu yapar bunda heerangi bi yanlış ykki veya ona kendini göstererek sevdigini hissettirerek onun sana teklif etmesini saglayabilirsin bi nevi kadınlıgını kullanarak cunki erkekler cok cabuk düşer mesela ona seni görmesini sevdigini hissetmesini saglamlısın bunun icinde bulundugu ortama girmeye çalış ne biliyim dikkatini cekecek şeyler yap onun sevdigi şeyleri devamlı yap sevdigi muzigi sevdigi sanatcıyı sevdigi oyunu hobileri fobileri bunları yaparak da onun gözüne girebilir ve seni görmesini saglayabiirsin zaten o senin onu sevdigini anlarsa oda emin ol farkına vardıgında bişeyler yapmaya calısıp seni kazanmaya calısacaktır bu işler böyle yani kim kime oldugu önemli degil eger seviyosan ilişkin icin cabalaman gerek platonik olmak istemiysosan tabi cogu insan utanc ve aa kadın yaparmı korkusundan geri cekilip platonik oluyor aynısı erkekler icinde var kendi icinize kapanmayın dışarıya yönük olmakta fayda var biraz daha dışa dönük olun biraz daha kendini hissettirin ben burdayım dedirtin yani yoksa hem siz hem o kaybeder siz evdiginizi o sevilmedigi birini sever o yüzden mantık ile degil kalp ile hareket edin mantık sizi geri cekebilir ama kalp sizi öne cıkartır her zaman kalbinizi dinleyin yerine göre mantıga dönersiniz saygılar.

0

edilebilir neden olmasin ama;
bizim insanlarimiz bunu yanlis goruyor ama birazda dusunce meselesi mesela ben olsam bende etmem ama edenide yadirgamam. bir kiz bir erkege teklif ettiginde sanki oglan icin ölmüş gibi goruyorlar bunun sebebi toplum yapisi ve kafasi. sanki kiz kendini kucuk dusurmus gibi gosteriyorlar ve teklif eden kizin hic bir degeri olmuyor. yani edilebilir normal bir sey ama malesef ki insanlar bunu yanlis anliyor kizlar.. ve elinizden geldigince teklifi siz etmemeye calisin eger edeceksenizde bunu yadirgamayacak, anlayisli, ve buna değecek erkeklere edin derim ben.

0

bir ülkede kadın erkek eşit denilip bunun ile ilgili tartışma çıkıyorsa kızın erkeğe çıkma teklifi etmesi doğrumu diye birşey söylenemez çünki ikiside eşit kızda eder çıkma teklifine erkekte eder.

0

aslinda edilebilir nasil erkek kadina teklif edebiliyorsa kadinda erkege teklif edebilir ama erkeklerin en ufak bir durumda kendilerine aklamak icin "sen kendin geldin " şeklinde bir cümleleri olduğu icin kime teklif edildiği onemlidir. hak etmeyen birinede ediyor olabilirsiniz.

0

çıkma teklifi etmek bir bayana yakışmaz , bayanın yapması gereken şey erkeği o kıvama getirip erkeğin ilk adımı atmasını beklemektir . ondan sonrası çorap söküğü gibi gelebiliyor . ben senden hoşlanıyorum diyebilirsiniz ama teklif etmek kadına göre değildir . tasnif etmem , ilk adımı sen at ama teklifi sen etme tarafındayım.

0

kizlar bu konuda sizlerden bir adim bekliyoruz,biz erkekler olarak :) hep biz hep biz olmuyor.. sevdiginizi soylemek sizinde hakkiniz :)