0

tüketici ile bilgi toplanırken insanların sosyo-ekonomik düzey gelirine bağlı olarak bilgi toplanmalı kişi asgari ücret stabilinde mi çalışıyor yoksa daha fazla ücretle mi çalışıyor dikkat edilmeli tüketici ile bilgi toplarken üreticiyi de pas geçmemek gerekir tüketicinin ürettiği ürünün verimliliği gdo lu yapay ilaçlı gübreli olup olmaması ne kadar üretildiği ve halden aldığı bu malların fiyatı aracı fiyatı göz önünde bulundurularak fiyatlandırma işlemine tabi olması gerekir
aynı zamanda üreticinin tüketiciyi memnun edebilmesi gerek tüketiciye memnun olup olmadığını tavsiye ve şikayetleri sorulmalıdır aynı zamanda

0

öncelikle tüketicinin gelir kaynağı ortalama olarak hesaplanmalıdır. bunun için gerekli bilgiler toplanmalıdır. çünkü ortalama gelir kaynağına sahip bir yerleşim yerinde üst gelir sahiplerine hitap eden bir işletme açmak sizi büyük oranda zarara sokacaktır. bu yüzden en önemli etken gelir kaynakları olmalıdır. ikinci bir diğer önemli etken ise insanların yaşamları yani gelenek görenekleridir. bunu biraz daha açarsak mesela içki içilmesi dinizmizce haramdır ve bazı yörelerde buna daha fazla dikkat edilir. böyle bir yerleşim yerinde alkol satan bir işletme açmak yine sizi zarara sokacaktır. tabii bu bir örnek sadece bu örnekleri çoğaltabiliriz. üçüncü etken yerleşim yerinin ihtiyaçlarına göre hareket etmek olacaktır. bir yerleşim yerin de zaten gereğinden fazla market varsa örneğin tekrar bir market açılması doğru olmayacaktır yada kuaför salonu bol olan bir yerleşim yerine kuaför açmak sizi zarara sokabilir. hem tüketicinin ihtiyaçlarına karşılık verilecek hem gelir seviyelerine uygun hem de örf ve adetlerine göre hareket edilmelidir.

0

tüketicinin bütçesine dikkat etmek yapılacak araştırmada en doğrusu olur. kişiler sınırlı bütçeleriyle alabilecekleri ürünler de doğru orantı da sınırlıdır. tüketici mevsiminde yetişmeyen ürünlere karşı nasıl bir tavır sergilediği de tüketici hakkındaki bilgi için yararlı olur.

0

öncelikle halkın alım gücü belirlenmelidir biliyorsunuz ki ülkemizde sebze fiyatlarına son zamanlarda zam gelmesi ve bazı çıkarcıların bu durumdan faydalanıp daha fazla zam yapması üzerine ülkemizdeki kişiler artık 1kg almak yerine 500 gr almaya başladı bu noktada denetim olması güzel olur

0

halk pazarları semtlerde kurulan önemli tüketim alanlarıdır. pazar araştırması yapılırken öncelikle ürünlerin fiyatının çokluğu veya azlığı ile ilgili durumlar göz önünde bulundurulmalı. oraya da yaşayan halk kesimi bu pazardan alışveriş yapabiliyor mu maddi durumu buraya yeterli geliyor mu ya da ürünlerin kalitesi tüketim için yeterli mi? tüketicinin isteklerine karşılık veremiyor. yani tüketici istediği ürünü kendi semt pazarında bulabiliyor mu bunlar gerçekten önemlidir. çünkü marketler bazen hem yeterli olmayabiliyor hem de kalmış ürünleri satabiliyorlar. artı olarak çok fazla çeşit olmadığından fiyat standartı da gerçekten pazara göre bayaa yüksek oluyor. bu yüzden insanların cebindeki parayla birşeyler alabilmesi çok önemlidir. ve ürünlerin taze olması da diğer bir etmendir. ve o semtte kurulan farklı bir pazar varsa karşılaştırma yapılarak bu durum çözümlenmeye çalışılırsa çok daha iyi olur en azından iki pazar arasındaki farklar veya benzerlikler göz önünde bulundurularak bir değerlendirmeye varılmış olur. pazar çalışanları pazara gelen insanların cebine uygun ürünler satmalı ki hem onlar satışta bulunabilsin hem de tüketici bu ürünlerden alabilsin. tüketici kesinlikle mevsiminde olan meyve ve sebzeleri tercih etmelidir. zaten mevsiminde olmayan meyveler hem hormonlu hem de çok pahalı olur. sağlıksız beslenmektense zamanında her şey yenilirse her iki açıdan da yeterli olur. satıcı da satabileceği ürünü getirmeli ki kendisi de birşeyler kazanabilsin.

0

öncelikle pazarcılık yapmış bir birey olarak şunları söyleyebiliirim bir tezgazta bize sunulan ürünlerin tazeliği ve kalitesine bakmamız gerek sonra fiyatına tabi kalitesine göre uygun mu değil mi, alınan üründe hastalık falan var mı , mahsule verilen hormon derecesi ne kadar tamamen organikmi değilmi bütün bunlara dikkat etmemiz gerek sonuçta sağlımız var ortada hafife alamayız.

0

yapılacak araştırmaya göre değişiklik gösterir fakat yaş, cinsiyet, eğitim durumu genellikle en önemli gruplandırmalardandır. sonrasında ekonomik gelir seviyesi medeni hali gibi sorular yer alır

0

şu zamanda arastırma yaperken milletın ne kadar alım gucune sahıp oldugunu arastıracaksın ilk önce parası olan zaten her turlu alır

0

tüketicinin maddi durumu satın alınan ürünlerin fiyatları gibi şeyler

0

önce arz talep dengesine bakılmalıdır.piyasanın arzı var mı?ürün temel ihtiyaç mı yoksa lükse mi giriyor.ama ne olursa olsun bakılacak dikkat esilecek temel girdiler de mevcuttur.maaş yaş cinsiyet hane halkı sayısı yetmez evde yaşayan diğer bireylerin de maaşı cinsiyeti yaşı bilinmesi gerekir.sonra neye nasıl yaklaştığı bir anlamda hayat görüşü bilinmesi gerekir.düz saçlı bir erkek için saç kremi temel gider olmayabilir ama benim gibi kıvır kıvır saçlı kadın için olmazsa olmazdır.fiiksel özellikler de bu tür ürünlerde bilinmelidir.organik doğal ürünlere düşkün müdür şahıs yoksa bunların safsata ve para tuzağı olduğunu mu düşünmektedir.hayata bakış önemlidir zira tüm alışveriş buna göre şekillenir.damak tadı nasıldır?yemeği yemek için mi zevk için mi yemektedir.

0

pazarcılar öncelikle araştırma yapacak olacaklarında en baştan başlanmak gerekir ise kişilerin alıcıların yerlerine kendilerini koymak ve anlamaları gerekir.pazarcılar bu sayede fiyatların ve versikleri malın değerini ve fiyatının çok olduğunu anlayacak ve daha dürüst bir şekilde davranıp müşterilere yarsımcı olacaklardır.ardından pazar satıcı elemanlarının ne kadar kaba olduklarını daha iyi bir şekilde anlayacaklar ve daha kibar davranacaklardır .pazarcıların genel sorunları bu şekildedir.araştıtma ile bunları anlayıp bu yöntemleri uygulayıp müşterileri daha iyi anlayacaklardır.tek yapmaları gereken şey kısacası empatidir.

0

tüketici ile ilgili çok farklı türlerde bilgiler toplanmalıdır. yaş ve cinsiyet, ilgi alanları ve eğitim düzeyi çok önemlidir.

0

pazardaki tüketicilerin ihtiyaçları ve dilekleri hazırlabmalıdır.hazır durmalıdır.tüketici pazarda sattıgı meyve veya zebzeleri iyi şeçmelidir.tüketici saglam olmalıdır.tüketici güvenilir olmalıdır.

0

pazar araştırması yapacağınız zaman özellikle tüketicinin temel ihtiyaçlarını yani yaşamında zorunlu olarak aldığı ihtiyaçları belirlemeli sonrasında ise çoğunluğa göre özel ihtiyaçlar bazında ayırca bir grafik oluşturabiliriz. öncelikli olarak bu temel ihtiyaçların üzerine gidip tüketicinin bu istelere nekadar cevap verebildğini incelemeli ve çalışmamıızın zemini bunun üzerine sağlam birşekilde oturtmalyıız. ardından özel ihtiyaçlar için hazırlmaış oldğumuz çoğunluk oranlı grafikleri de üzerine eklemeyiliz. bu durumda tüketicinin temel ihtiyaçaları bu ihtyaçalrın için sahip olduğu gelir düzeyi bu gelir düzeyi ile birlikte kaç kişiye bakmak ile yükümlü olduğu diğer maddi olanaklarını bilmek iyi bir araştırma ortaya koyabilmek için oldukça önemldir.

0

pazar araştırması yapılmalı eğer bir firma açacaksanız bu konuda yeterli donanım deneyim ve tecrübeye sahip olmanız gerekmektedir.her dönemde geçerli olan farklı kategoride iş sahaları olmaktadır.eğer üreticiden ürün alacaksanız aracı olmadığı için bu durmda ilk elden aldığınız için fiyatlar müşterinin cebine uygun olarak yansır.arz talep meselesidir tabiki.üreticiden tüketiciye kadar sürekli el değiştirdiğinde fiyatların uçurum olduğu çok açık ortadadır.

0

tüketicinin hangi ürünlerden ne kadar tükettiği öğrenilmelidir tüketici kitlesinin ortalama maaşı belirlenmelidir tüketilenlerin kaç tl den alınıp kaç tl den satıldığı öğrenilmelidir tüketicinin ne sıklıkla pazar dan alışveriş yaptığı hangi ürünü ne sıklıkla tükettiğini öğrenmek gerekir

0

pazar araştırması için öncelikle arz talep durumuna göre farklılık gösteren ürünlere bakılmalıdır. ürün hakkında yorumlar okunmalı belli bir süzgeçten geçirilmelidir. fiyat farkı gösteren ürünler, diğer ürünler hakkında bilgi sahibi edinilmelidir. örneğin aynı ürün fakat fiyat farkı var. biri çok yüksek bir fiyata diğeri ise çok düşük bir fiyata satılmaktadır. tüketici bu konuda ürün yetiştirilirken geçtiği dönemleri bilmeli ona göre ürün alınmalıdır. okuduğunuz için teşekkürler hoşçakalın.

0

pazar araştırmalarında tüketicinin egitim durumu,cinsiyeti,ekonomik durumu,inancı,yaşı,etnikkökeni,medenihali ve yaşadıgı çevre gözönüne alınmalıdir ayrica iliskileri yani aileve diger kisilerle bunlarin disinda kisini. n pzikolojik durumuda ayrica degerlendirilmelidir.

0

aldığı ort maaş ona göre pazar a ayırdığı bütçe ailedeki kişi sayısı pazardaki ürünlerin fiyatları hakkında bilgi toplayarak biraz daha insanlara yardımcı olabilirler çünkü bazı insanların alım güçleri yetmiyor tüm tüketiciler zaten aynı cevabı verir ateş pahlısı

0

pazar araştırmasında tüketicinin alım gücü fiyatlar ürünlerin satış rakamları olabilir.