0

pazar araştıröasınyaparken en önemli etmen fiyatlar pahalımı ucuzmu pazarcı sayısı yeterlimi fiyatlar pazarcıdan pazarcıya değişiyormu bunları sprgulanması ve dikkat edilmesi lazım.

0

sorulması gereken sorular başlıca şunlardır.
-ürünler pahalımı
-depoda bekletiliyormu sizce ?
-paranız yetiyormu ürünlere
-paraya göremi ürün seçiyorsunuz
benden bu kadar

0

pazar araştırması yaparken tüketici ile ilgili önemli olan ve gereken bilgi şu . tüketici tükettiği üründen memnun mu ? , ürün fiyatı onun alabileceği miktarda mı? , alabilecek parası var mı ? ,
kendince uygun fiyat aralığı nedir ? , bu bilgilere önem verilmelidir. yoksa tüketici hiçbir ürünü alamaz ve aç kalır.

0

pazarlanması istenilen ürünün sunulacağı pazarda bu ürüne ihtiyaç ne kadar fazla ise bu ürünü orada satma ihtimali daha yüksektir. fakat bu ürünün pazarda satılması isteniyorsa bu pazar için talebin çok fazla olması gerekmektedir. ürüne ihtiyacınız olduğu pazarlarda istenilen ürünü satmak çok zor olacaktır. bu sebeple pazar araştırması yaparken ürünü olan ihtiyacın en ön safta olması gerekir. ilk adım bu olmalıdır. diğer adım ise satılmak istenen ürünün satılacağı pazar için arz talep ilişkisini göz önünde bulundurularak maliyet hesaplaması yapılmalıdır. ürüne ait fiyatın maliyeti kurtarmak için yeterli olup olmadığına bakarak ürünü pazara sürmek gerekir.

0

tüketici için pazar araştırması yapılacak ise tüketicinin ilk başta tüm ihtiyaçları belirlenmelidir.bu ihtiyaçlar doğrultusunda pazar’a çıkılır.tüketicinin gelir seviyesi ve pazar’a nekadar bütçe ayırdığı öğrenilir.daha sonra pazardaki fiyatlara göre alım gücü hesaplanır.tüketicinin ulaşabileceği ve ulaşamayacağı ürünler listelenir.ihtiyaç olan ama pazarda elde edemeyeceği ürünler başka yollarla nasıl alabilir onu planı yapılır.

0

arz-talep eğrisine bakılmalıdır ilk başta. tüketicinin ihtiyaç ve talebi hangi yönde bunu karşılayabilme gücüm var mı diye araştırılmalı. ayrıca o ürünün yaygınlığı hakkında da bilgi toplanmalı.

0

ilk başlarda neyi talep ettiğine bakılmalıdır daha sonra dedi dedim talep ettiği ürünü alabilecek maddi durumununolduğuna bakılır bir diğer konu ise bu ürünü bir ikamesi ve yatta hangi ülkede satılan dikkat edin değildir bu durumda ülkelerin farklı yerinden dolayı satamayacağınız bir de ürünün ismi içindeki maddeleri ve diğer etkenler da çok önemlidir bu etkenlerin dikkate alarak bir pazar araştırması yapmak istediğimiz de başlardaken de satacağımız günün diğer satan insanları firmalarına bakarak onlar alevi nasıl bunları incelemeniz daha sonra gerekli belgeler müracaat yaptıktan sonra bu ürünü ülkelerin belli başlı fuarlarında insanlara sunarak ya da promosyon ürün daha tarak talebin ve yatta ürünün nasıl işlendiğine bakarız

0

tüketicinin bugünkü ihtiyaçları ve gelecekteki ihtiyaçları hesaplanmalıdır.

0

merhaba arkadaşlar ben kadır bugun sızlere bu konu hakkında detaylı bırer bılgı verıcem benı ıyı dınleyın sakın atlamayın yoksa hıcbır sey anlayamazsınız pazardcakı kısılere pazarlardan memnunmusunuz ve nasıl yenılıkler yapılmalıdır ılk olarak pazar dıger alısverıs yerlerıne gore daha ekonomık ve ucuzdur hergun pazarlarda bınlerce ınsan vardır tabi binlercede tezgah bu nedenle bırcok cop ve artık kalır bunuda beledıye gorevlılerı temızlemek zorunda kalır poşet uygulaması gelmemlı

0

tüketicinin parası olmalı ve bir şeyi alırken pazarlık yapmalı günümüzde dolar yükseldi ve herşeyin fiyatı uctu dolar düştü fakat daha fiyatı yükselen eşyaların fiyatı düşmedi :)

0

tuketici ürunlerin kendi ozellikleri harici artık fiyatlar o kadar yükseldi ki direkt barkod arastimasi yapiyornfiyar ne oldu ne olarak ne zaman indirime girecek vs. vs.

0

tüketicinin şuanki ihtiyaçları ve gelecekteki ihtiyaçları hesaplanmalıdır bence.

0

ilk olarak türkiye pazarının genel sorunu üreticiden çıkan fiyatla tüketiciye gelen fiyatların arasında bir fiyat uçurumu bulundurmasıdır. tüketiciye önce hangi fiyatlardan şikayetçi olduğu sonra ise istediği fiyat aralığını sormalılar. devletin bunu önlemek için yapacağı veya atacağı tek ve en önemli adım bence üretici ve tüketici arasındaki tedarikçi sayısını sıfırlamak ve tek tedarikçi koymak. o tedarikçi de devletin resmi bir konumu mesela beyaz yakalı veya memur gibi bir devlet koruması , devlet maaşlandırması sigortası vb. altına alınarak yani devlet himayesinde ki bir tedarikçi olmalıdır. eğer üreticide bir kilo patates 1 tl ise tüketici bunu 6 tl ye almamalıdır. üreticiden 1 tl ye çıkıyorsa tüketiciye en fazla 3 veya 4 tl ye gelmelidir. aksi taktirde üretici de kazanamaz tüketici de. herkes memnuniyetsiz olur bu fiyatlardan. sadece tedarikçiler kazanır ve mutlu olurlar.

0

bu soru ile ilgilihiç bir fikrim yok ama orenirim

0

oazar araştırmasında öncelikle alım gücü hesaplanmadılar ve insanların tercihleri ve öncelikleri anket yoluyla öğrenilmelidir

0

pazar araştırması yaparken öncelikle araştırılacak şey tüketicinin maddi durumu dur satılacak ürün tüketicinin maddi durumuna uygun olmalıdır çok zengin olan tüketiciler ucuz ürünü almaktan kaçınır fakir olan tüketiciler ise pahalı ürünleri alamazlar reklamlar bunun üzerine kurulmalı tanıtımlar bunun üzerine yapılmalıdır.

0

merhaba sorunuz için saolun ama bu soru için cevabım yok

0

işletmenin ne durumda olduğunu nelere sahip olduğu başarılı bir işletme analizi ile ortaya çıkar.bu konuyla ilgili şunlara dikkat edebiliriz:

- üretimi ilgilendiren mevzuat
- pazara giriş şekli
- pazarın boyutları
- talep üzerisindeki etiketler
- pazarcının rakipleri
- rekabetin şekli
- fiyat durumu

bunlar benim dikkat ettiğim bazı durumlar.

0

genelde fiyat yazılmış fakat benim bakacağım öncelik verdiği hizmettir. çevrenizden firmayla ilgili bilgi edinmeye çalışabilirsiniz. verdiği hizmetten ne kadar memnunlar bunu öğrenmenizi tavsiye ederim.

0

tüketicinin; yaşı, gelir seviyesi(alım gücü), istekleri, bölgesel kültürü, eğitim seviyesi..