0

işçinin aldığı bürüt maaş ile çalıştığı yılı çarpıyoruz yani 2500 tl brüt maaş alan birisi 20 yıl çalışırsa 50 bin tl tazminat alır ki zaten ondan sonra çalışmasına gerek kalmaz sanki.

0

işten çıkarılan işçiye her çalıştığı yıl için 1 brüt maaş verilir aynı zamanda kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı üzerine eklenir. örneğin bir asgari ücretli 2020 tl asgari ücret alıyor 2500 civarı bir brüt maaş ediyor bu da. şimdi bu işçi 10 yıl boyunca çalışmakta olduğu bir iş yerinden çıkarılsın diyelim tazminat hak eder ne kadar hak eder? 2500 çarp 10 sonuç olarak 25 bin tl artı kıdem ve ihbar tazminatı tabi ki kendi istifa etmesi durumunda tazminat alamaz aynı zaman da tazminat bedelinden de bir vergi kesiliyor.

0

işten çıkarılan bir işçi tazminat alabilmesi için 6 ay çalışmış olması gerekir.son üç aylık bürüt maaşı ele alınarak hesaplanır örneğin bürüt maaşı 3000 lira olan bir işçi 5yil çalışmış varsayalım 3000 ×5=15000 tl tazminat alır iki maas tutarında ihbar tazminatı alır. tabi bu tazminatlardan gelir vergiside kesiliyordu bildiğim kadarıyla yeni yasaya göre artık kesilmiycek.

0

çalışan işçinin aylık aldığı net ücretin brütü ele alınır . örnek verecek olursak mesela 1 yıl çalışan ve 2000 tl maaşı olan bir işçinin ortalama olarak brüt maaşı 2500 tl civarıdır. bu işçi işten çıktıktan sonra içeride parası varsa onu alır ve 1 yıllık tazminat olarak aylık aldığı maaşın brütü yatırılır. yani daha da sadeleştirmek istersek yukarıda verilen örnek işçinin 2500 tl brütü 1 yıllık tazminatıdır ve ayrıyeten içeride kalan maaşı yatırılır ve bunlara ek olarak ihbar tazminatı adı verilen çalışma yılına bağlı olarak artan bir süredir. bu ihbar tazminatı da örneğin 1 yıldır çalışan bir işçinin 14 gün ihbar tazminatı vardır.bunların hepsi hesaplanarak çıkarılan işçinin parası kurum tarafından yatırılır.

0

öncelikle çalıştığı yıla bklır örneğin 5 sene çalıştıysa aldığı maaşın herseneye 1 maaş olarak 5 maaş artı ihbar tazminatı olarak verilir

0

işten çıkarılan,kovulan işçiye ödenecek tazminat'ın adı kıdem tazminatı'dır.
tazminat hesaplamasındaki esasta şöyledir:işçinin en son ay aldığı maaş bir yıllık kıdem tazminatına eşittir.

0

işçi kendi rızası olmadan işten çıkartılırsa kıdem ve ihbar tazminatları alır.internette bunların matematiksel hesaplarının yapıldığı siteler mevcut.bir de eğer o yıl ki yıllık izin hakkı doğmuş ve kullanmafan çıkartılırsa yıllık izin parası alır.hesap tamamen kaç yıl çalıştığınla alakalıdır.aynı zamanda maaşla da tabii.tabii öaaşın yüksek yatamın azsa o zaman kahrolursun çünki hesap sadece yatandan yapılır.işten çıkmadan önce çalışma bakanlığına durumla ilgili şikayette bulun.sonuçta patronun yaptığı şey yasal seğil.haa bir de işe iade davası açabilirsin.eğer çıkışta sana bundan caydığına dair bir evrak imzalatmazlarsa.iade davaları %99 kazanılır ve patron ya seni tekrar işe almak zorunda kalır ve bir daha da zor çıkarır ya da 8 katı yanlış hatırlıyor olabilirim tazminat ayrıca öder.işe geri alırsa sana başta çdediği tazminatı iade etmen gerekir.allah kolaylıklar versin işsizlik zor

0

çalışan işci kaç ay yada kaç yıl çalıştı ise ona göre hesaplanır ve tabi yıpranma payıda alırlar baya bir miktar para alır.

0

ihbar ve kıdem tazminatı söz konusudur. işçinin işten çıkarılacağı tarihten öncesine dair mevcut çalışma süresi değerlendirilerek 4 hafta, 6 hafta vs olarak kanunda belirlenen sürelere göre ihbar süresi hesaplanır. işçiye ihbar tazminatı ödenir veyahut süre içerisinde iş araması için gün içinde belirli süreli izin verilerek normal çalışma hayatına devam etmesi sağlanır. iş akdi feshinden sonra ise çalışılan toplam süre ay gün ve yıl olarak hesaplanır. kıdem tazminatına esas ücret bulunurken asgari geçim indirimi, sosyal güvenlik primleri, vergiler gibi veriler ile kanunda belirtilen şekilde hesaplama yapılır.

0

işten çıkarılan kişinin ay, yıl ne kadar çaliştığı hesaplanır ona göre tazmınat be 1aylık işsizlik tazmınatı verilir.

0

işten çıkarılan işçinin tazminatı çalıştığı + aylık brüt maaş üzerinden hesaplanır

0

tazminat parasi alabilmen için bir is yerinde en az 6 ay calisman gerek 6 aydan daha kisa çalıştıysan sen tazminat i da.parayi da unut ama 6 aydan daha fazla çalıştıysan bir avukata başvurarak öğrenebilirsin tabi sigortalı yada sigortasız çalışmamda alacağın tazminat miktarını da önemli ölçüde degistirecektir

2

bir avukata başvurarak ne kadar kazanacağını hesaplayabilirsin

0

ben hala ders çalışıyorum bu kadar güzel bir insan var benim de bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar güzel ve en iyi şekilde temsil eden bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar güzel bir insan var benim de bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar çok tatlı oluyor mu bu gün boyunca bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar güzel ve en iyi şekilde temsil eden bu gün bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar güzel bir insan var benim de

0

bende işçinin o işte çalıştığı süre ile bir şeyin çarpılması ile sonuç çıkıyor. ama tam olarak hatırlamıyorum şuan. ama 1 yada 2 senesini o işte doldurması gerekiyor diye biliyorum.

0

bildiğim kadarıyla ' çalışılan sene x 6.900 ' diye bir formül varmış..

0

çalışan işçinin son ay aldığı brüt maaşı o işçinin kurumda çalıştığı yılla çarğılması sonucu tazminatı hesaplanır.

0

alnındaji ter kuruduktan sonra verilse ne olcak verilnese ne olcak bu kapitalist sistem öyle bi sistemdir ki arkadaşlar zenginler hep zengin fakirler hep fakir kalır patronlar asla çalışanlarını zengin etcek kadar para vermez sistem hrp böyle gider bu düzene biri dur demedikçe tabiki

0

merhaba ilk öncelikle güzel bir soru tazminat işcinin yıl boyunca çalıştığının patronla anlaşamayıp yadaiiş arkadaşlarıyla anlaşamaması sonucu işten çıkarılan bir miktar emek parasıdır her ne olursa olsun verilmesi gereken bir ücrettir çünkü o kadar çalışıyor aniden işten atılmak yerine atılıp emek parasını vermek daha doğrudur bu benim fikrim ..

0

işçilerin tazminat alabilmeleri için o iş işten belirli bir süre çalıştıktan sonra işten ayrılması durumunda aldığı ücrettir. aldığı bu ücret onun emeğidir ve verilmesi zorunludur. bunun dışında eğer patronuyla bir anlaşmazlık yaşar ve haksızlığa uğrar ise aynı şekilde işten istifasını verip tazminat alabilir. bu paranın verilmesi zorunludur. tazminatın yanı sıra işsizlik maaşı da alabilir işçiler. çalıştığınız yerdeki özellikler de ilk olarak sigorta yatırıyorlar mı sorusu sorulur. maaşa da bakılır tabi. zaten iş yerlerinin ayrıyetten promosyon olarakta ek bir ücret vermesi güzel ama her iş yerinde verileceğini sanmıyorum. hamilelik döneminde olan bayanlar için ek gelir yardımı, yeni evlenen personel veya eleman için gerekli yardımların yapılması hoş olur açıkçası. yeni evlenmiş veya evli olanların ücretlerinde zam yapılması gerekmektedir. hatta bebeği olanlar için de bebek bezi , mama ve benzeri ürünler için bir ücret yardımı da yapılıyorsa baya iyi bir iş yeri olduğunu düşünürüm . bunların yanı sıra söylediklerimin yapılması gibi iyi bir patron olması da lazım . misal ev almadan önce komşu al derler . bu da o mesele eğer o iş yerinin patronu bencil değil ise orda insanlık vardır diye düşünüyorum.