0

işten çıkarken aldığı bürüt maaşın çalıştığı yılla çarpılması sonucu tazminat alır ek ödemeleri de mevcuttur.

0

çalışan kişinin en son ay aldığı brüt maaşın,o firmada çalıştığı yıl ile çarpılması sonucu ortaya çıkan meblağa tazminat olarak ödeniyor.

0

aslinda ne kadar calisirsa ve isten cikarilirsa 1 yil calissa 100 bin tl alirlar cunku benim amcalarim insaat sektorunde calisiyorlardi noter sozlesmesi ile girdiler ise patron cayinca tazminat istedi 2 gunde 2000 tl aldi.

0

bir işçinin tazminatı alabilmesi için iş vereni tarafından işten ayrılması gerekir kendi isteğiyle işten ayrılırsa bu tazminattan yararlanması mümkün değildir ve çalışan işçinin çalıştığı yerde en az bir yıl süreyle çalışma zorunluluğu vardır eğer tazminat isteyecekse bu tazminat farklı şekilde de istenebiliyor mesela askere gitmek için işten ayrılan biri ise kendi ayrılmak istese bile yani patronu çıkarmasa bile tazminat alabiliyor çünkü zorunlu bir ayrılma sebebidir askerlik kadınlarda ise evlilik veya hamilelik bunların ikisi de zorunlu olarak yapılması gerektiği için bu nedenlerden dolayı işten ayrılan işçinin tazminatı verilmesi zorunludur taazminatın hesaplama şekli de şöyledir çalıştığı her yıl için bir aylık maaşı çarpı çalıştığı toplam yıl çarpılır ve ona göre tazminat alır mesela bir işçi ayda 3000 türk lirası maaş alıyorsa ve 10 yıl çalıştıysa 10 çarpı 3000 türk lirası olarak hesaplanır ve 30000 türk lirası alır buna ek olarak yapılan primler ve ek ödemeler de eklenir pna göre dehesaplama yapılır yani işçi işverenden ne kadar aldıysa o alınan bütün paralar hesaplanır ve ona göre bir tazminat istemi hazırlanır ve işveren bunu karşılamak zorundadır eğer reddeiyorsa bunun kanunlarımızca bir cezası vardır

0

tamamdır bekliyorum senden başka bi açıklaması olamaz bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun içinçok mi olurmimi olur

0

çalıştığı yıl aldığı maaş ve bunların bölümü olması lazımdı sanırım ve en az 1 yıl çalışıyor olması gerek diye biliyorum.

0

işten çıkarılan işçiye ödenecek tazminat kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı olarak hesaplanır ihbar tazminatı işçiye işten çıkarılacağını 15 gün önceden söylemek gerekiyor eğer söylenmiyor sa ihbar tazminatı ödemek zorundadır kıdem tazminatı ise işçinin 1 aylık maaşının brüt kısmıdır her yıl için buna göre bir hesaplama yapılır ve bu para işçiye ödenmek zorundadır eğer ödenmiyorsa işçi arabulucu ya başvurabilir ve kıdem tazminatında ihbar tazminatında eksiksiz olarak alabilir.

0

işçi kendi çıktıysa tazminat alamaz , iş yeri kovduysa tazmınatı alır ve çalıştıgı yıla göre , maaş a göre hesaplanır ve ssk. yol yemek ücretleri varsa dahi edilir

0

egerki işçi çalışan işten bıkmış istemsiz çalışıyorsa işede 1 2 ay olduysa gireli ordaki patron ooo çalışanı işten çıkarabilir ve tazminat işsizlik parası bile vermeye bilir ama egerki şirket fabrika batar ise çıkarılan işçiler tazminat davası olarak aylık mesela 2.500 alıyorsa sigortası ile birlikte 1.500 tl almalıdır.

0

çalıştığı işten çıkarılan işçiye çalıştığı süre kadar tazminat ödenir bu ise şu şekilde hesaplanır örnek üzerinden gidersek daha anlaşılır olabilir örneğin bir işçi ele alalım bu işçimiz bir şirkette çalışsın ve maaşı aylık 5 bin lira olsun aylık 5000 lira alan işçi bu şirkette çalıştığı zaman sayısı 20 yıl olsun ve bu işçimiz işten çıkarılsın ödenmesi gereken tazminat değeri 100 milyar tutarındadır anlamayanlar için bu şu şekilde hesaplanıyor aylık maaşınız çarpı çalıştığınız yıl sayısı tabii bazı arkadaşların kafası karışmış olabilir bir yılınız da iki milyar maaş alıyorsanız 20 yılınız da maaşınız 5 milyar sa alacağınız tazminat bir yılınız da ki aldığınız maaşla değil işten çıkarılacağını zaman ki maaşla yani örnekte olduğu gibi 20 yıldaki maaşın ızle çalıştığınız sene sayısı çarpılır ve şirket tarafından işten çıkarıldığını gibi en kısa zamanda tazminat paranız ödenir aksi takdirde mahkemeye vererek daha büyük tazminatları alabilir senin bu yüzden şirket ödemenizi ihmal etmeyecektir büyük bir ihtimalle teşekkür ederim..

0

eğer 2 4 6 ve 8 hafta önceden işten çıkarılıcağı belirtilmemiş ise 0.14 ile bürüt maaşı carpılır 0.00759 la damga vergisi carpılır 0.15 ile gelir vergisi carpılır bunlar toplanır ve bürüt maaşını çalıştığı yıla oranlı (2.4.6.8) bunlardan biri ile carpılır ve vergiler eklenir o şekilde bi tazminat alır

0

işten çıkarılan işçinin iki tazminat hakkı vardır.birincisi ihbar tazminatı hakkı işveren peşin ödemek zorundadır.6 ay ile 1,5 yıl çalışan in 4 hafta 1,5 ile 3 yıl arası 6 hafta 3 yoldan fazla ise 8 hafta ihbar süresi izni kullanabilir eğer kullanmaz ise ihbar tazminatı ödemesi alır.bu ödeme brüt maaş üzerinden hesaplanır.ikinci tazminatı ise kösem tazminatıdır.işçi son üç yıl içinde aynı iş yerinde kesintisiz çalışmış ise çalıştığı sigortalı gün sayısı kadar kösem tazminatı hakkı kazanır.bu tazminatta aynı şekilde brüt maaşı üzerinden hesaplanır.bu hesaplamaların matematiksel formülleri mevcuttur ancak internet üzerinden tazminat hesaplama yazdığımızda google dan kolayca hesaplama sitelerine ulaşıp hakkınız olan ödemelerin miktarını öğrenebilirisiniz.

0

aylik maaş ne zaman alınıyosa o ay çalıtıgı güne vurulur arkadaşlar

0

işçi çalıştığı yıl hesaplanıp buna göre tazminat alır . yani işçiler ne kadar fazla çalışırsa tazminat ücretleri o kadar çok olur. tazminat alabilmeleri için en az 1 yıl çalışmaları gerekir.

0

işçinin çalıştığı yıl kadar aylık ödemesi brüt olarak yapılır. yani sizin aldığınız ücret değil, şirketin sizin için ödediği tüm ücretler üzerinden ödeme yapar. mesela 8 yıl çalıştınız ve sizi çıkardılar size 8 aylık brüt ödeme yapmalıdırlar. sizin ne maaşınız 2500 tl olsun. brüt maaşınız yaklaşık 3500 tl'dir. 3500* 8, 28 bin tl tazminat alırsınız.

0

işten çıkartılan bir işçinin tazminatını muhasebeci hesaplar ve bizim hesabımıza veya elden ödeme yapar.

0

işten çıkarılan işçiye tazminat ödenmesi farklı şekilde hesaplanabilir. bu hesaplamalarda genellikle işçinin hizmet süresine bakılır işçi ne kadar hizmet düştü yani ne kız stani kaç yıl hizmette bulunduysa o yıl karşılığında buna belirli bir miktarda para ödenir yani çalışma yılınız ne kadar fazla ise alacağınız tazminat miktarı da o derece artmaktadır

0

iş kanunu ekinde ve nette de bulunacağı üzere kıdem tazminatı işçinin çalıştığı yıl kadar aylık brüt maaşıdır. yani 10 sene çalışan işçinin kıdem tazminatı 10 brüt maaşıdır. bir de ihbar tazminatı vardır. işçinin kıdemine göre ihbar süresi vardır. işveren ya o süre sonunda işçiyi çıkartır ya da o süreyi beklemeden o süre kadar tazminat verir. bu da ihbar tazminatı olup ilgili süreler iş kanununda yer almaktadır.

0

işçinin bürüt maaşıyla yılların çarpımı ile bulunur

0

benim babam 20 senlik çalıştığınyersem çıkarıldı 3.000 tl çalışıyodu 100.000 tl aldı 1yıl=5.000tl