0

yediğimiz yemekten sonra dişlerimizi fırçalamalıyız yoksa yemek birikintileri dişlerimizin arasında kalır ve bu da kokuya sebebiyet verir

0

ağız kokusunun bir çok sebebi olabilir. dişlerde çürüme, diş taşları, dil temizliğinin ihmal edilmesi en büyük sebepleridir. bunların dışında iç organlarla ilgili bir takım rahatsızlıklar da ağız kokusuna sebep olabilmektedir.

1

ağız kokusu yediklerinizle alakalı olabileceği gibi, bazı hastalıklarında habercisi olabiliyor. soğan, sarımsak ve baharatlı yiyecekleri tüketmek ağzın kokmasına neden olabilir. çürük diş ağız kokusunun sebebi de olabilir. az su içiyorsanız bu da sizde ağız kokusu yapabilir. su tüketimini arttırmanız dişlerinizi değil sadece dilinizin üzerini ki ben her gün 4 kere dilimi de dişlerimle beraber fırçalarım. (diş fırçalarının arka kısmına dikkat edin pütürlüdür ve bu dili fırçalamak için tasarlanmıştır) mide rahatsızlıkları olanlarında ağzı kokar. dediğim gibi.. su iç, karanfil çiğne ama bunlardan evvel dişlerini fırçala, dilinin üzerini fırçala.. diş ipi alışkanlıklarımız yok diş ipiyle diş aralarını temizle.. asitli içeceklerden de uzak dur.. yeterlidir.
ağzının kokup kokmadığını da anlamanın en basit yolu.. avucunun içine nefes ver kuvvetlice hohla :)) sonra avucunu kokla.. koku varsa ağzınız kokuyordur. :)