0

aşşşırı sıcakta verir ama çöl kadar sıcak biyerde bolbol su içersen bişey olmaz he bide başını kapatmalısın başına güneş geçer yoksa

0

aşırı sıcak ortamlar, birçok nesnenin genleşmesine yol açar.bunun yanında aşırı sıcak ortamda vücuttaki yaşanan ani su kaybı ve özellikle damarlardaki genleşmeden dolayı burun kanama sonucunda baş ağrısı ve halsizlik rahatsızlığı görülebilir. aşırı sıcak ortamlarda bakteri ve mikropların üremesi de çoğalır. bu da hastalıkların özellikle toplu yaşam alanlarında daha hızlı şekilde yayılmasına yol açar.özellikle kronik rahatsızlığı olan insanların aşırı sıcak havalarda dışarıya çıkmak ile ilgili daha dikkatli olmaları gerekir. örneğin kalp,tansiyon ve şeker hastalığı gibi kronik rahatsızlığı olanların sıcak havalarda dikkatli olmaları ve bol su tüketmeleri gerekir.

0

aşırı sıcak ortamlar ciltte geçilmeyecek kırmızılağa yol açabilir cildinizin pigmentlerini bozabilir. çok soğukta iyi değildir ılıman iklim en güzelidir bana göre yani.

0

aşırı sıcak olması kanı sıvılaştırır burun kanaması na neden olabilir bu sebebden dolayısıyla baş dönmesi veya tansiyon düşüp çıkmasına da kötülüklerinden birisidir terleme vde bunun içinde yani iyi değildir soğuk olması daha iyidir mikroplarıda kıra biliyor.

0

aşırı sıcak ortamlar insanı daraltır sıkılmasına sebep olur terlemesine sebep olur vücut ısısını yükseltir bu sinire sebep olur ayrıca sıcaklık yüksek oranda ise kuraklığa sebep olur olur da olur.

0

aşırı sıcak ortamlar tüm canlılara zarar verir.kalp hastaları tansiyon hastaları özellikle etkilenirler.

0

tabiki özellikle bebek ve çocuklarda zararlıdır ne soğuk ne sıcak ortam en uygunudur

0

aşırı sıcak ortamlar tüm canlılara zarar verebilir. bitkiler ise zaten gereğinden fazla zarar verir.