0

bence bu duruma göre değişir çünkü kendisi dışında çevrenin de etkisi olmaktadır yani çoğu zaman kendisi değil de çevre bu durumda etkendir ben kendi mutluluğuma kendime engel görüyorum çünkü aklıma bir sürü saçma sapan düşünceler geliyor ve bu beni çıldırtıyor eğer güzel şeyler düşünürsen daha iyi şeyler olabilir o yüzden negatif düşünmeyi bırakıp pozitif düşünmeye yönelmek gerekiyor benim tek sorunum bu ama benim mutluluğuma engel olan çevrede etkilidir çünkü bir tek insanın kendisi mutlu olması yetmiyor çevrede her şeye burnunu sokmak tadır ama insan bir şeyi görmezden gelip kendi kendisini mutlu ederse daha iyi olur.

1

çoğu zaman evet, kendisi ve kendi kafasında oluşturduğu, aşamayacağını düşündüğü, kendisini inandırdığı engellerdir.
ancak çabanın hayatımızdaki etkisi de sandığımız kadar büyük değil. bazen çabalasak da tek engel kendimiz veya zihnimizdeki engeller olmuyor. somut bir engelde olmuyor, ama yine de istediğimiz şey bir şekilde olmuyor. onun için elimizden geldiğince çabalamalıyız ama elde etmek istediğimiz şey için gerekli olan tek şeyin de sadece çaba olmadığının da farkında olmalıyız.

0

maalesef öyle çünkü ne olursa olsun insanın kendisiyle ve hayatla barışık olması gerekir.hani beterin beteri var diye söz vardir.iste bu sözden yola çıkarak insanın düşünüp çevresinde yaşanan olaylara bakıp bundan kendine bir ders çıkarması gerekir.sonucta yapı olarak şükrü ve sabrı bilmezsek herseyde bir memnuniyetsizlik bulabiliriz buda bizi mutsuz eder.biz her zaman pozitif düşünmeli hayatın iyi yönlerine bakmalı ve yaşadığımız hayatın güzelliklerini gormeliyiz. yoksa baktığımız zaman en varlıklı insanların yani hayatta herşeyi elde edebilen insanların bile mutsuz olduklarını ve hep bir arayış içinde olduklarını görebiliriz.iste bu yüzden aslında bu yaşamakta olduğumuz hayatın kısa ve geçici bir hikaye bir masal bir rüyadan farkı olmadığını ve önemli olan sonsuz yaşam surecegimiz.ölümden sonraki ahiret hayatı olduğunu ve bizim hayatimizdan memnun olmazsak mutlu olmazsak şükür ve sabır etmezsek sonsuzluğu yaşayacağımız ahiret hayatını da tehlikeye atacagimizin farkında olmamız lazım.ayrica bu dünya hayatinda ömrümüzün sonuna kadar birlikte yaşayacağımız hayat arkadaşımızı doğru seçersek eğer ondan alacağımız mutlulugun bize fazlasıyla yeteceğini bu mutluluğun yerini hiçbir zenginliğin alamayacağını birbirini deli gibi sevip birbirine kenetlenen iki sevgilinin mutluluğunu hiçbir şeyin bozamayacagini ve insan gerçekten mutlu olmak istiyorsa gerçek mutluluğun sevgi den geçtiğini bilmesi gerekir.hayatinizin her anını mutlu geçirmenizi temenni ediyorum.

0

evet kesinlikle bir insanın mutlu olamama nedeni kendisidir. geçmişte yaşanan olaylara kendini odaklayarak geleçeğinden vazgeçiyor ve geleceğini yakıyor. eğer geçmişi unutsa,üzeni silse,yapmak istediklerini yapsa ve kimseye kulak vermese mutlu olabilir. fakat insanlar kendilerinin mutsuz olmasını seviyor gibi sürekli geçmişte yaşamaya devam ediyor. sonra yok ben mutlu değilim gibi düşünçelere kapılıyor.

1

genellikle. ama bazen insan mutlu olmaya her ne kadar hazır olsa da etrafındakiler ya da şartlar el vermiyor maalesef.