0

eskiden böyle bir şey çok duymamıştım ve bilmiyordum ama yeğenimin adını eymen koyduktan sonra ve eymen ismindekilerinde çok yaramaz ve hareketli olduğunu öğrendikten sonra gerçekten buna inandım. hatta dedim ki kendi kendime keşke bilseydim ya da araştırsaydım koymazdım. çünkü gerçekten çocuk o kadar hareketli ki koca ayı ve maşa diye bir çizgi film vardı bilmiyorum izlediniz mi ama oradaki maşa gibi yerinde hiç durmuyor çocuğa mamayı bile yedirmek için en az iki üç kişi seferber oluyoruz .gerçekten ondan sonra isimlerin insanlar üzerindeki etkisine inandım.

0

evet bence de oluyor, mesela benim ismim benim karakterim yansıtan bir isim. ve etrafımdaki birçok kişide de öyle. mesela izgi diye bir arkadaşım var, izgi, akıl, fikir zeki demek ve tanıdığım en zeki insanlardan birisi bu insan. bunun gibi birçok isim örnek verilebilir. isimlerin karakter üzerinde etkisi olduğu kadar, kaderimizin üzerinde de etkisi vardır. gün ay yıl şeklinde, hatta doğduğumuz saat dilimleri arasında, karakter özelliklerimiz zaten hemen hemen doğru oluyor. bu bir burç yorumu falan değil, gezegen, yıldızlar falan değil, gerçekten var olan bir şey. bunu bir burç yorumu ile karıştırmayın, kaderiniz isminizde ve doğduğunuz günde saklı olabilir. bunu araştırmanızda fayda var bence birazcık.

0

tabi ki bi yönden olabilir ancak insanın ismi ne olursa olsun yetiştiği ortam çok önemlidir bu yüzden isme göre karakter olduğunu düşünmüyorum.