0

bilmiyorum ama hepimizin yaptığı bişey aslında kimse ben yapmıyorum diyemez çünkü kimi görsem illa arkadan konuşmuştur ne bikeyim bazen yüzüne söylemezsin bazı şeyleri arkadan dile getirirsin artık fesatlık mı dersiniz ne derseniz deyin ama hepimiz yapıyoruz bu kim yapmıyor ki üzgünüm ama bu bizim gerçeğimiz rabbim bizi affetsin gerçekten hergün belkide düzenli olarak yaptığımız bi iş haline gelmiş nerdeyse arkadan konuşmadan durmayan insanları tanıyorum sanki konuşmasa içinde patlayacak bomba etkisi yaratacak gibi oluyorlar konuşunca ilacını içmiş bi hasta misali düzeliyorlar işte artık bağımlılık mı yapıyor ne bilemedim ki çok sık yapılıyor ama tabiki yinede doğru bişey olduğunu savunmuyorum tabiki keşke hiç birimiz arkadan konuşmasak ama yapamıyoruz beceremiyoruz bu erdemi gösteremiyoruz malesef içimizdeki kötülükleri yok edemiyoruz dünya bu yüzden yaşanılamaz bi halde insanlar bu yüzden yalnız ve güvensizler sevgisizler kimsenin kimseye tahammülü yok gittikçede kötüleşiyor her şey ama biz bu kötülüklerin arasında yaşamak zorundayız yine sevecek birileri arayıp dururuz ama hiç dönüp kendimize bakmayız acaba ben sevgiye laik miyim diye o konuşuyor arlamdan deriz ama bende onun arkasından konuşuyorum yazıkalr olsun bana demeyiz çünkü hep karşımızdakini kötüleriz kendimize asla laf getirmeyiz

0

genelde cesaretsiz insanlardır bunu yapan. çünkü o kelimeleri yüzünüze söylemeye pek cesareti yoktur o yüzden mecburen birilerine hatta belki ortak arkadaşlarınıza sizin arkanızdan konuşacaktır bir bu var bu yine iyi ihtimal bir de gereksiz çekememezlik kıskançlık durumları var gerçekten ortada bir neden yoksa da bunu yapan insanlar da var maalesef son derece üzücü ve acınası

0

çünkü insanlar karşısındaki insanın ayıbını yüzüne vurmaya korkanlar çekilebilirler onun için de oturup iyilik yaparlar arkasından söylediler şu şöyleymiş böyleymiş diye ama bazen de iyi tarafından söylendiği olabilir mesela insanın iyi taraf varsa bunu yüzüne söylemek istemiyorsa arkasından da söyleyebilirim yani bence çekildiğinden arkasından konuşuyor dur

0

bizim insanlarimiz aslinda acayip bir kefededir.bunun nedeni ise tabiki yüzüne iyi söyler bazen çikari olur bazen ondan faydalanmak ister yada açigi olsada hemen gider başkasina söyler yanlis olsada baskasi ona o gözle bakar.parasi vardir yada arabasi vardir.yada evi gibi seyler varsa baskasına da bak ben bunun üzerinden geciniyorum diye baskalarina söyler.buda insan icin üzü bir durumdur.

0

çünkü insan çıkarına göre hareket eden bir varlıktır,korkaktır.onun yanında diğerinin arkasından konuşur,diğerinin yanında onun arkasından konuşur.nerde rahatsa ordadır insan.çıkarına göre konuşur,davranır.

0

çünkü yüzlerine söylemeye cesaret edemiyorlar. yüzlerine söyleyemediklerini rahatlıkla ve keyiflice söylerler. üstüne bir de gereksizce üstüne de tamamlarlar. normal de insanlar özendikleri ve kıskandıkları insanların arkasında konuşurlar. çünkü özenipte onlar gibi olmadıkları için ve başarısını görüpte kıskandıkları için konuşurlar.

0

çünkü yüzüne söyleyecek cesaretleri olmadıkları için arkadan konuşmayı severler. cahil insanların konuşacak konu bulamadıkları zaman dostlarim dediklerinin insanların açıkları hakkinda yorumlar yaparak boş konuşmaları.

0

cünkü daha kolaylarına gelir arkadan konusmak yüzüne konusmaya bensemez insanın yüzüne konusmak herkesin harcı deildir onun için insanlar birbirinin yüzüne konusmak için arkadan konusmayı tercih eder zaten arkadan konusmayı seven insanların cogu karşı karsıya geldiginde hiçbir sey diyemiyor

0

bi insan birine bişey söylemek isteyip yuzune karşi söyluyemiosa arkasindan konuşur diye duşunuorum

0

insanlar genelde konuşacak konu bulamazlar ve konuşurlar ve dedikodu yapmak hoşlarına gider.

0

insanlar yüzüne söylemek için cesaret edemiyor ve korkak oldukları için yüzüne söylemezler ve arkamızdan konuşurlar bir başka kişiden ne söylediğini duyunca söylemedim diye yemin ederler sonra

0

çünkü insanların yüzüne bir şey söylemek zor geldiği için arkasından konuşurlar. özellikle de cesaretsiz insanlar bunu yapar ve dedikoduyu sevenler.

0

işlerine öyle gelirde ondan.cesaret dürüst insanlar da bulunur.hz ömeri kendine örnek alır, ne olursa olsun haksızlığa boyun eğmez ve namertlik yapmaz. arkadan konuşan münafik yapılı insanların genel özellikleri korkak ve menfaatçi olmalıdır. rabbimizin cehennemin bir katini onlar için ayırmıştır. kendilerini çok akilli , kurnaz zannederler.dedikodu yapmayı, arkadan iş çevirmeyi kurnazlık zannederler.oysaki ne kadar aptal ve aşağılık biri olduklarının farkında bile değillerdir. empati yoksunu ve özeleştiri yapmazlar. herzaman kendileri haklıdır ve çok akillidirlar. hâlbuki kişilik yoksunu ve ruh dünyalarındaki eksiklikleri sürekli ört bas etmeye çalışırlar. bu tarz insanları hayatımızdan çıkarmazsak bizi sürekli asalak gibi sömürüp, akrep gibi sokarlar.

1

bunlara namussuz ve şerefsiz demek daha uygundur. insan olan arkadan dedikodu yapmaz yüze konuşur. saygılarımla

0

yüzüne söylemeye cesaret edemedikleri için tabiki. bazısı var hasetinden arkadan konuşur bazısı var gerçek fikirlerini söyleyerek kırmamak için arkasından konuşmayı tercih eder. vallahi bazı şeyler var ki kulağıma değmemesini tercih ederim. arkamdan konuşsunlar yüzüme söyleyip cinlendirmesinler beni.

0

konuşmayı yerine severim. etrafımdakiler suskun olduğumu söyler ama

0

çünkü yüzlerine söyleyemezler, fesattırlar, aynısı onlara yapılsa dünyanın en çirkef insanı olurlar ama fesatlık yapmaktan da geri kalmazlar, cesaretsizdirler.

0

insanlar birbirinin yuzune soyleyecek cesareti olmadigi icin arkadan konusurlar

0

allah yasak etmiş ya yasak olan şeyler hep dikkat çekicidir

0

çünkü yüzümüze söyleyecek cesareti yok.o kadar yiğit değil arkadan söylemekle bir şey olmaz maksat yüzüne söylemesi .