0

küresel ısınma son dönemler de insan oğlunun doğaya verdiği zararlardan dolayı iklimlerin değişmesi ve git gide dünyamızın ısınması anlamına gelir. bunda doğa kadar savaşlarda kullanılan silahlar ve atılan bombalar da etkili olmaktadır. özellikle ormanların yok edilmesi aşırı derece de yüksek binaların yapılması ve bunun inatla devam edilmesi hava akımlarını olumsuz yönde engellemektedir. buna bağlı olarak iklimler de büyük değişiklikler yaşanmaktadır.

0

küresel ısınma, dünyadaki sıcaklıkların hem yaz, hem de kış ayları boyunca artışa neden olmasıdır. yani kış ayları bildiğimiz dondurucu soğuklarla geçmez de sıcak bir şekilde geçiyorsa küresel ısınma var deriz. bu küresel ısınma etkisi atmosferdeki gazların sera etkisi yaratması ile oluşur. sera etkisi atmosferin katmanındaki gazların su buharı ile dünyanın ısı dengesini korunmasıdır. yani güneşten gelen ışınlar uzaya geri gönderilir ve sera gazları sayesinde atmosferde tutunabilir. küresel ısınma, iklim değişikliklerine neden olur, daha çok kasırga, ve sellere neden olur, kuraklık, çölleşme gibi doğa olaylarına neden olur. kutuplardaki buzulların erimesine neden olan yine küresel ısınma dır. ve kutupların tamamen sular altında kalmasına neden olacaktır. bu şekilde karlar eriyince, sular daha çok yükselecek ve kıtaların alanı daralacaktır. susuzluk ortaya çıkabilir. küresel ısınma sonucunda sıcaklık artacağı için çölleşme ve orman yangınları çıkabilir.yani dünya ağır bir hasar görecek küresel ısınma yüzünden.

0

insanlarımızın dünyamızı, doğamızı, yaşam alanlarımızı ve imkanlarımızı her geçen gün daha çok yok etmesi demektir küresel ısınma.

0

kürelerin birbiriyle sürtünmesi sonucu kuresel ısınma olusmustur... insanlar yeterince ayıplayıp ustlerine gitmedikleri icin olmuştur