0

nişan dönemi insanların birbirini daha yakından tanıyıp evlilik yolunda beraber yürümeye karar vermesidir . bence bu süreçte insanlar birbirlerini tanıyıp değerlendirmeli hislerinde emin olmalıdır. çünkü evlilik basit , çocuk oyuncağı olan birşey değildir . bütün hayatınızı etkileyecek önemli birşeydir . bu yüzden ince düşünmeniz gerekir . karşınızdaki kişi nişanlanmadan önce tanıdığınız biri ise, nişanı çok uzatmaya gerek olduğunu düşünmüyorum . eğer yeterince tanımadığınızı düşündüğünüz biriyse kendinize ve ona zaman tanımanızı öneriyorum.

0

bence nisan dönemi 1 yıl olmalı çünkü 1 yıl sürede çift birbirini daha iyi tanır oluru varsa 1 yıl sonra evlenirler zaten hemen evlilik olmaz benim düşüncelerim bu şekilde.

0

nişan dönemi kişiler ve aileler nasıl uygun görürlerse çoğunlukla öyle ayarlanır ama iki kişi daha öncede birbirini seviyor ve görüşüyorsa bu süre kısa tutulabilir tabiki buna hazırlıklarda dahil ceyizdi ,düğün hazırlıkları ,salon gibi işleri yaptıktan sonra evliliği geciktirmek gerekmez benim evliyim 10ayda olmuştu

0

en fazla bir yıl kalınmalı bence şartlara bağlı fazla olunca olmuyor en ideali bir yıl diye düşünüyorum.

0

bence 2 ay ideal süre çok uzatılmamalı çünkü iş gerçekden sarpa sarıyor ,nerdeyse insaların %70 i nişanlılık döneminde etrafın lafına kulak verir ve buda çiftlerin arasını bozabilir, evliliğe heyecan kalmayabilir, iki taraf da sıkılabilir . nişanlılık sevgililik dönemi ile karşılaştırılmamalıdır 2 dönemdede çiftlerin arasındaki ilişki farklılık gösterir, bu yüzden acele edilmelidir.

0

ben bunun da bir kuralı olmasın artık diye düşünüyorum. evet abartı olarak on sene nişanlı da kalınmaz zaten ama, yine de kim ne kadar istiyorsa, ne kadar zamana ihtiyaç duyuyorsa o kadar nişanlı kalmalı.

0

nişanlı olduğunuz insanla önceden uzun süren bir birlikteliğiniz varsa bu süre çok kısa tutulmalıdır. ama yoksa biraz uzun tutmakta büyük fayda var . evleneceğiniz insanı daha iyi tanıyabilirsiniz. bu süreyi kusa tutarsanız anlaşamayacağınız insanla bir ömür boyu beraber yaşamak zorunda kalabilirsiniz.

0

nişan ve söz dönemi oldukça kısa bir zaman diliminde tutulmalıdır çünkü uzadıkça hoş olmayan tablolar önümüze çıkmaktadır.ev alışverişi gibi parasal konularda sıkıntılar yaşanabilir bu nedenle hayırlı işleri uzatmamakda fayda vardır.

0

en fazla 4 ay olması lazım fazlası zarar artık sıkar insanı iki tarafta biribirine tiskinerek bakar o yüzden hayırlı işte biraz aceleci davranmak lazım