0

eğer evimizde gereksiz yere çalışan bir cihaz varsa onu kapatmalıyız. günde saatlerce bilgisayar oynuyorsak eğer bu zamanı biraz düşürmeliyiz. tasarruflu ampuller kullanmalıyız. kısaca elektrikli aletleri boşa çalıştırarak elektriği ziyan etmemeliyiz.

0

başka bir odadan başka bir odaya geçiyorsam işimin bittiği odanın ışığını kapatırım. elektrik tüketiminin en ucuz olduğu saatler gece aatleridir. mümkün olduğunca bulaşık makinesini gece açıyorum. televizyon izlemiyorsam fişini çıkartıyorum, prizde şarj aleti bırakmıyorum. kullanılmasalar bile enerji harcıyorlar.

0

elektrik tasarrufu için öncelikle boşta yanan lambaları kapatmanız.ondan sonra tasarruflu ampül ler almanız özellikle ledli ampül almanız daha tasarruflu olacaktır. ayrıca yeni bir elektronik veya beyaz eşya aldığınız zaman a ++ olmasına dikkat edin, çok tassarruflu oluyor.çamaşır makinası açacaksanız .gece 22:00 dan sonra açın çünkü elektrik birim fiyatı düştüğü için, sizin açınızdan tasarruflu olacaktır.ayrıca bütçeniz varsa evinizde müsait ise, evin üstüne güneş enerjisi döşeyin derim ,cebinizden çok fazla para çıkmaz çok hemde çok tasarruf edersiniz.

0

evdeki ampulleri tasarruflu kullanmak gittiğin odanın ışığını södürmek ütü kek pasta vs şeyleri aralı yapmak kombi ve diğerlerini açık bırakma