0

sabit hızla gidilmeye çalışılmalı. dur kalk yapmamaya özen gösterilmeli. araba lastiklerinin hava miktarı önemlidir araca göre değişmekle birlikte 32-34 bar hava olmalıdır bir lastikte. bazı kişiler uzun yola gidecekleri zaman lastiklere 36-37 bar hava basıyorlar tekerdeki sürtünmeyi azalmak için ama bu ne kadar güvenli bilmiyorum.

0

son model araçlarda durduğunuz zaman motor istop eder. bu yakıt tasarrufu için bir örnektir.

0

trafikte aracın yakıtını düşüremezsiniz uzun süre rölantide çalışacaktır bu nedenle yakıt çok olacaktır eğer yakıt tasarufu için bir kullanım yapacaksanız 3.000 - 3.5000 devir üzerine çıkmadan yarım gaz ile seyir ederseniz trafikte olsanız da olmasanız da yakıtınıza çok fayda sağlayacaktır ayrıca uzun yolda her daim vitesi en büyükte tutmakta faydalı olacaktır ama trafikte aracın yakıtında bir aksilik gözlemlediyseniz aracınızın hava ve ateşleme sistemini bi elden geçirin derim.

0

kırmızı ışıkların sıklığı ve çok da düzgün akmayan şehir içi trafik neticesinde arabalar çoğu kez dur kalklara mahkum edilmekle beraber bu dur kalk olaylarından motor enjeksiyonlarından yakıt salınımı sürekli ve fazla miktarda olduğundan yakıt tasarrufu için uygun degildir bu gibi durumlardan kaçınmak için ya yeni model arabalar kullanmalıyız ki bu arabalar start&stop özelliğinden dolayı beklerken motoru kapatmakta ve yakıt kullanımını minimum seviyeye düşürmektedir.ayrıca yakıt tasarrufunu arttırmak istediğimiz zaman arabayı devrinden yani 2000 devirde sabit bir şekilde kullanmalı çok fazla dur kalk yapmamalıyız ki akan trafik içinde kendimize bir yer bulmalıyız.

0

yani eğer sürekli kapatıp açarsak kontağı yanlış yaparız. bu olayı zaten çocuğa bile anlatsak anlar.

0

tabikide trafikte ilerler iken bir takım benzin mazot harcanılacaktır.bunun önüne geçilip ve tasaruf yapılması gerekmektedir.nasıl tasaruf yapılacağına gelecek isek öncelikle otobanda gider iken exstra hız yapmayınız exstra hız extra enerji demek ve mazota dayanmak demektir yavaş ve sakin bir şekilde gidilmelidir.arabanız yeni model ise mutlaka sport birde eko mod bulunacaktır sport modu hız modu demektir bu modda çok yakar ve cebinizi zarara sokar bu modu değiştirip eco moduna alıp exstra tasaruf edebilirsiniz.alacağınız mazotu en ucuz ve kaliteli yerden alınız ve cebinizi ona göre çıkartınız.bu aşamaları uyguladığınızda faydalarını fazlası ile göreceksinizdir.

0

sabit hızla gidilip fren en sık sık bakmazsak ve çalışırsa yakıt tasarrufu yapmış oluruz. aynı zamanda hava kirliliğine karşı önlemler alarak önleyin heksozların bacalarına filtre takılmalı ve böyle bir önlem alınırsa daha iyi bir ortamın vekille bir oksijen uzun hava alması geri çeker

0

yakıt tasarrufu için öncelikle otomatik araba kullanmalısın. sık sık frene basmamalısın sürekli arabayı stop ettirmemelisin. çok gerek yoksa klima vesaire açmamalısın. kırmızı ışıkta beklerken arabanın motorunu kapatabilirsin sarı ışığa gelince açabilirsin aklıma gelenler bunlar şimdilik başka bir şey gelmedi.

0

mümkün olduğunca dur kalk yapılmamalıdır

0

yakıt fiyatları almış başını gitmiş. bunun için idareli yakıt kullanımı çok önemli. otomatik araçlarda kapatıp açmak ideal olsada manuel araçlarda farklı şeyler ortaya çıkabiliyor.

0

günümüzde artık eskisinden daha fazla yoğun trafik sorunları hala devam eder. bu yüzden genellikle iş okul gibi gidilecek yerlere önceden çıkılmalıdır. yakıt tasarrufu etmek için ve arabanın daha az yakması için hız süreleri iyi ayarlanmalı anı frenlerden kaçınılması gerekir. aksi takdirde çok hız hem tasarruf acısından hem de kaza riskini artırır. sürekli frene basmak yoğun trafikte aracın balatalarına zarar verebilir. bu yüzden araç mesafe süresi iyi ayarlanmalı hız yani sürekli gaza basma hareketinden kaçınılması tasarruf bakımından faydalı olacaktır. cunku aşırı gaza yüklenmek gereğinden fazla yakıt tüketeceği için motor hacmi yükselir ve yakıt azalır. trafigin durumuna göre vites düşürülmeli hız gerektiği zaman vites artırılması gerektiğini de unutmayalım.

0

orta hızda gidilmelidir araba kendi hizında gitmelidir zaten trafik yoğun olduğundan hız yapılmamalıdır yoksa sürekli fren basıp baskı balatadan olursunuz yakıt tasarrufu için arabayı belirli bi devire getirip gazdam ayağınızı çekmelisiniz böylelikle hem kaza oranları artar hem tasarruf yapmış olursunuz hız tutkusu olanlar için sesleniyorum hem kendi canınız hem milletin canını yakmayın

1

sabit hızla gidilmeli ve dizel araç kullanılmalı bunlara dikkat edersen paran cebinde kalir

0

sabit hız da gidilmesi yakıt tasarrufu sağlar. onun yerine otomatik araba alabilirsin. kafan rahat eder. manuel araçlar kısa mesafelerde işe yaramaz ama uzun mesafe yolda üstüne tanımam. çok çok ekonomik olsun istiyorsan ford focus dizel öneririm.

0

arabayı sürekli kullanmaya çalışın kırmızı ışığa yakalanmayınız

0

benim bir arkadaşım demişti galiba araba geri vites gidince daima çok az tanıyormuş yada bana yanlış bilgi verdi

0

çok fazla dur kalk yapmayın. yani trafik ışıklarına yakalanmamaya çalışın.

0

her zaman ayni(sabit) hizla yola devam edilmeli önünüzdeki mesafe açildi diye gaza basmaya gerek yok siz gine yavaş gidin çünkü ne kadar çok dur kalk o kadar çok yakit harcanmasi demek birde vites atişlarinda vs fazla gaza yüklenmemek lazim boş yere yakitiniz gider

0

araçlarda yeni yakıt tasarrufu için lastiklerimizin havasını eşit ve uygun havada olmalı, gaza basarken bir hızlı bir yavaş değil normal hızda basmalıyız, ani dur kalklar yapmamalıyız, araç park halindeyse bir kaç dakikalık da olsa stop etmeliyiz. kırmızı ışıkta aracı park konumuna alabilirsiniz bu sayede araç güç sarfetmez ve yakıt yemez. devir tasarruf devri yakıt çok pahalı allah yardımcımız olsun diyorum.

0

son model araçlarda durduğunuz zaman direk istop eder ve gaza bastığınız zaman çalışmaya devam eder ve böylelikle yakıt tasarrufu yapmış oluruz