0

şarkılar, sözlerinin ve müziğinin taşıdığı anlam ve özelliklere göre farklı enerjiler verebiliyor. bazen canlandırıcı etkisi oluyor bazen de duygusallaştırıp durgunlaştırabiliyor. ne zaman hangi türde şarkı dinlemek gerektiği konusunda bilinçli olmak gerekiyor sanırım. böylece şarkıların vereceği enerjileri kendi lehimize çevirip kullanma imkanı bulabiliriz.

0

hareketli parçalar genelde pozitif enerji veriyor bana. ama moralim bozuk olduğu zamanlarda en hareketli parçada bile ağlayabiliyorum sanırım. bence bu biraz da insanın o anki ruh haline bağlı. ne tür parça dinlerse dinlesin moral bozukluğuna iyi gelmiyor işte.

0

verdigi oldugu gibi aldigi da oluyo neseli muzikler dinledigin zaman sikinti yok ama bir muslum baba bir orhan gencebay dinledigin zaman hayatin bitiyo neredeyse cunku o sarkilar dolu dolu yazilmis ve sen onlarda kendine bir anlam yukluyosun

1

müzikler ve sözleri insan ruhuna hitap eder. ben de etkileniyorum.

0

bu daha çok şarkının hareketlilik seviyesine göre değişir. bazı şarkılar aslında çok mutlu enerjik ve hayat doluykem bir anda enerji seviyenizi aşşağı çekebilir bazı şarkılar da çok mutsuz karamsar olduğunuz bi anda neşe verebilir. bu şarkının notalarına kişide bıraktığı etkiye insana anımsattığı anılara insanın o an dinlediği şarkıyı sevip sevmemesine göre değişkenlik gösterir.

0

bence boşa demiyorlar: ''müzik, ruhun gıdasıdır.'' diye. bana göre müzikler kesinlikle enerji veriyor. bazen moralim çok bozuk olur hatta ağlarım, sinirlenirim. ne yapacam diye kara kara düşünürüm. sonra kalkar eğlenceli müzikler açarım hatta oynarım işte o zaman anlarım gerçekten müzik iyi geliyor. moralim bozuk olunca duygusal müzikler dinleyince de kara bulutlar çöküyor üstüme. buradan anladığım müzik ruhumuzu yansıtıyor. kimi zaman duygulandırıp kimi zaman mutlu edip enerji veriyor.

0

şarkılar insanın duydularına tercümandır aslında birine kırılınca veya kızdığında veyahut ihanete uğradığında haksızlık adına şarkılar vardır.bazı insanlr için de üzülmeye değmeyecek şarkılar vardır.mutluysanız ritmi yüksek şarkılar vardır.ama duygusallıkda tavan yapmışsanız slov müzikler tamm da size göre üstelk gece yalnızi seniz slov dinlediğiniz duygusal şarkılar sizi yıllar yıllaaar öncesine götürerek zamanda yolculuğa cıkarır.bazılarınıda şair yapar şarkılar...

0

şarkı dinlemek ruh sağlığına iyi geliyor motive ediyor

0

ben genelde duygusal şarkılar dinlediğim için modum düşer ve daha çok üzülürüm ama sonrasında ise daha bir canlı olurum.

0

sarkilar insana enerji verir tabiki.ama ben daha cok insanin bedenini dinlendiriyor.insanin kafasini dagitiyor bu benim icin bir kazanc muzik dinlemek.

0

mustafa kemal atatürk 'ün dediği gibi müzik ruhun gıdasıdır gerçekten. müzik bana özelliklede depresif olmama neden olan ev işlerinde baya enerji veriyor. genelde youtubeden mezdeke, roman açar o şekilde işimi yaparım. yoksa çekilecek gibi degil. bir de ben titiz bir oluncada işlerim bir türlü bitmek bilmiyor.

0

bana veriyor bazende şarkıya göre eskiye yönelik oluyorum üzüldüm şeylerde oluyor enerji verende oluyor

0

gerçekten doğru şarkıyı dinlerseni motive edip enerji vericektir. örneğin spor esnasında gidipte arabesk tarz dinlerseniz bu pek faydalı olmuyucaktır.onun yerine pop veya yabancı şarkılar dinlerseniz gerçekten faydasını görürsünüz

0

enerji için hareketli müzik dinlerim işe yarıyor

0

özellikle canım birsey yapmak istemediği zaman hareketli müzikler açarak motive oluyorum

0

şarkılar insan duygularının değişiminde büyük rol oynar. efkarlı veya duygusal bir şarkı insanı durgun ve umutsuz yaparken hareketli şarkılar insana birden enerji verebilir. aynı zamanda alkol ile birlikte dinlenen şarkılar da sarhoşluk seviyenize etki etmektedir. örneğin alkol alırken dinlenen arabesk şarkılar insanı iki kat üzerken hareketli şarkılar daha büyük mutluluk olarak geri dönmektedir.