0

idrar tutamama yani inkontinans daha çok kadınlarda meydana gelir. ozeklliklede yaşlı olan bisereylerde en sık görülen hastalıktır. genç yaşlarda dikkat etmek ve pelvik kaslarimizi güçlendirmek gerekir çünkü pelvik kaslarimiz zayıfladığı için idrar tutamama sorunu oluşur. idrar tutamama sorunun olmaması için kegel egzersizi yapmanızı öneririm. ozelliklede çok doğum yapmış kadinlarda görülür çünkü pelvik kasları tutamaz idrari.

1

idrar tutamama ve idrar kaçırma sorunu genellikle kadınların sıklıkla yaşadığı bir problemdir. bazı hareketler yüzünden ve karın iç basıncının artması sebebiyle idrar tutamama sorunu yaşanabilir. çoğu zaman aniden gelen idrara çıkma isteği yaşarlar ve bunu kontrol etmekte çok güçlük çekerler.idrar kaçırma sorunu çok rahatsız edecek bir duruma geldiğinde ve yoğunluğu arttığında önemli hastalıkların da habercisi olabilir.tedavisi mümkün olan bir rahatsızlıktır bunun için bu sorun yaşadığınız zaman çekinmeden doktora görünmelisiniz.
idrar tutamama sorunu sebepleri ise oldukça fazladır bu nedenlerden bazıları ise şu şekilde sıralanabilir.
genellikle kadınlarda yaşanan idrar yolu enfeksiyonları sebebi ile idrar torbasının kontrolü bir süreliğine kaybedilir bu yüzden de idrar yolları çok daha fazla enfeksiyona yatkın olur.alt karında yaşanan ağrı ve çok fazla idrara gitme isteği ayrıca bazı durumlarda idrarda kan olması idrar yolunda enfeksiyon olduğunun işaretleri olabilir. idrar yolu enfeksiyonun bir diğer ismi ise sistit tir bu sorunu yaşayan kadınlarda genital kaşıntı ve yanma hissi idrara çıkarken çok fazla yaşanan ve rahatsız edici bir durumdur.
bunun dışında alt karın bölgesinde meydana gelen sarkmalar da idrar kaçırmaya sebep olabilir. bu sarkma genellikle hamilelik ve doğumdan sonra ayrıca aşırı derecede kürtaj geçiren kadınlarda daha sıklıkla meydana gelir ayrıca ilerleyen yaşlarda kasların esneyip zayıflamasına bağlı olarak da destek sorunu yaşarlar ve idrar kaçırma problemi ile karşı karşıya kalırlar.
idrar yollarından vajinaya doğru olan normalin dışında bir açıklık olmasından dolayı da fistül denilen bir rahatsızlık meydana gelebilir bu rahatsızlık sonucunda idrardan vajinaya sızıntı meydana gelir.
ayrıca sinir ve kas hastalıkları nedeniyle de idrar tutamama problemi yaşanabilir. beyinden gelen sinyaller idrar torbasına doğru bir şekilde ulaşmadıkları zaman bu sorun yaşanabilir. genellikle diyabet hastalarının karşılaştıkları bir problemdir.
dışında bazen kullanmış olduğunuz ilaçlar nedeniyle de idrar söktürücü bir özellikte olabilecekleri için yan etki olarak idrar kaçırma sorunu ile karşılaşabiliriz.
bu sorunlarla karşılaştığını zaman vakit kaybetmeden bir doktora görünürse sıkıntı fazla ilerlemeden ve hastalığınız zor bir sürece girmeden basit ilaç tedavileriyle soruna çözüm bulabiliriz. eğer mesanede meydana gelen fazla bir sarkma durumu mevcutsa cerrahi operasyonlar ile bu toparlanır ve idrar kaçırma sorununun önüne geçilmiş olur.
kadınlarda bulunan aniden ve güçlü bir şekilde idrar yapma isteği oluşması ve daha tuvalete yetişemeden idrar kaçırma ları meydana gelebilir bunun sebebi ise aşırı aktif idrar torbasidir. idrar torbasında bulunan kasların çok fazla ve sıklıkla kasılmasında meydana gelir. ayrıca aşırı stresten kaynaklı olidrar tutamama sorunu yaşayan kişilerde sık sık idrara çıkma ihtiyacı ve normalden çok daha fazla idrar yapma ayrıca geceleri tuvalet için uykudan uyanma, idrar yaparken genital organda yanma meydana gelir.

1

mesanede oluşabilecek enfeksiyonlar, mesane taşları, hormonsol değişimler, vajina enfeksiyonları, zor doğumlar, sinirsel hastalıklar idrar kaçırmanın sebebi olabilir. kadınlarda olduğu kadar erkeklerde de görülür. kadınlarda daha çok görülmesinin nedeni kadınların mesane borusunun uzunluğunun erkeklere göre daha kısa olmasıdır. ilaç ile ya da çözüm olmaz ise cerrahi müdahale ile çözümü mevcuttur.

-1

yaşlı kadınlarda oluyor genelde. kaslarla alakalı sanirim. bunun hem ilacı var hem de ameliyatı var diye biliyorum. bazen gençlerde de olabiliyormus.